1. 5501.
    +35
    @4661 abicim görüntü şöle, görülüyorlar yani, köyden geçiyorlar köydekilerden biri haber veriyor bu.

    orada ki halkın bir kısmı pkk yı zoraki destekliyor kahraman olarak gören büyük şehirde baba parasıyla özel okullarda okuyan beyinsizler. oradaki halk zoraki destekliyor. adam destek vermezsen seni vururum diyor. buna karşı hala direnmek isteyen olursa asker o köye silah veriyor ve o köy korucu köyü oluyor.

    bu memlekette alevilerde çok zor şartlar altında kaldı kimse gidip dağa çıkmadı, 1992 yılında rize de yol dahi yoktu, öğretmen dahi yoktu ama rizeli dağa çıkmadı,

    öğretmen gönderiyorsun adam gelip öğretmeni vuruyor kaçırıyor. hastane yapıyorsun hastaneye roket atıyor, işçi göndermek istiyorsun işçi 2 gün sonra kaçıyor.

    araştırmanı tavsiye ediyorum, 1990 yıllarda asker okul yapıyordu oraya okulu basıp 4 tane öğretmeni kaçırdılar. 1993 mü tam hatırlamıyorum 33 askeri kurşuna dizdiler aralarında 4 tane öğretmen vardı.

    devlet oraya pkk var diye yatırım yapmaya başlamadı. pkk dan öne apocular vardı ondan önce hatta 1930 lu yıllardada vardı bunlar.

    pkk olmasaydı orada okul olurmuydu diyorsun ya. şu kadarını diyim.

    pkk olmasaydı o cudi gabara giden millet şöyle pusuya düştüm böyle mermi yedim demek yerine, kayak yaparken bacağımı kırdım diyor olurdu.

    önce kendilerine soracaklar. oradaki kaçakçılıktan para kazanan para babaları gelipte burada fabrika açacağına kendi memleketinde neden bir iş yeri açmıyor.

    yada bazı cahiller kürdistan diye tutturanlar. özellikle istanbulda ki zütlerden bahsediyorum. kürdistan kurulduğunu varsaydığında burada ki tak gibi paralar içinde yüzdükleri hayatı bırakıp gibtir olup gidecekler mi?

    paralarınıda bırakmasınlar yani alıp gidecekler mi?

    sadece orası mı işsiz?

    edirnede de işsizler var her yerde var.

    özgürce dilimiz konuşmak istiyoruz diyorlar. tamam tabi ki konuşacaklar, sonra ne istediler onuda söyle o zaman madem açtın konuyu,

    devlet dairelerinde atatürk posteri görmek istemiyoruz diyorlar.

    tamam onuda kaldırdın sonra ne olacak,

    türkçe eğitim yerine kürtçe eğitim istiyoruz diyorlar, e kardeşim kürtçe eğitim yer verilen bir çok eğitim kurumu açıldı? bak bakıyım kaç kişi gidiyor oraya.

    almanya da ki türkler dese ki biz türkçe eğitim almak istiyoruz. karşılığı ne olur, ilk nazi grubu gelir onların evini yakar.

    daha dün bir çocuk dedi burada işte, orada ki kürt halkı pkkdan bezdi, diye,

    madem pkk oranın kalkınmasını istiyor, ne gibime esnafa kepenk kapat diyor devamlı, ne gibime yapılan okulları basıyor.

    ulan söylesin biriniz anaokuluna ne gibime molotof atıyorlar o zaman.

    asıl pkk istemiyor oranın kalkınmasını. bugün pkk dün apocular ondan önce başka bir gib.

    empati kurun diyorsunuz ya birde, gidin birde şehit annesine desenize bunu empati kur diye bak bakalım o yaştaki kadın elindeki bastonu zütüne sokuyor mu sokmuyor mu?

    önce farkına varacaksınız pkk ne istiyor ne istemiyor diye, orada kime hizmet ettiğini anlayacaksınız.

    oraya gidip yatırım yapmayan devleti suçlayın ama suçlarken de pkk yı araya katmayın ayıptır.

    dutdudurudunya bu laflarım sana değil abicim ha üzerin alınma.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster