1. 1.
    +1
    bak kardeşim oluşturmak istediğin paradoks olmamış neden mi?
    çünkü;
    dünya bir gezegen ve kütlesine göre zamanı bükmüştür. insan ve hayvanlar kan dolaşım sistemiyle bitkiler ise fotosentez ile yaşayan canlı formlarıdır.
    sen şimdi;
    ölümü bu iki yargıyla ele alıyosun. yani diyosun ki : allah ya fotosentez yapıyo yada kan dolaşım sistemi var ve zamana yenik düşüp ölebilir yargılarıyla ele alıyosun.ki bilim dünyasının başka ölüm anlayışı olmayışının sebebi henüz evrenin başka bir yerinde başka yaşam formu (ışık dahil) bulamamış olmasındandır.

    bunları ele aldığımızda ki bizim inandığımız allah'ın kan dolaşımı veya fotosentez dediğimiz beşer sistemleri yoktur ve zamana yenik düşmez.

    evrenin her yerinde ve gezegeni veya gök cisminde zaman ve mekan aynı değildir. yani her yerde gün 24 saat değildir hatta gün bile yoktur. gün güneşe göre ayarlanmış bir zaman ölçeklendirmesidir.
    örneğin kuranda: cennet ve ahirette zamanın çok uzun olduğunu yani bir günün dünyadaki binlerce yıla tekabül ettiği belirtilir.
    bu örnekle bile senin oluşturduğun paradoks'un temelleri çöker saygılar.

    daha detaylı bilgi istersen bahsedebilirim.

    not: ne alaka diyenlerin bilimsel kavramlar hakkında bilgisi olduğundan şüphe ederim.
    not2: müslümanım ve bilimle çok alakadarım. yaşam formları hakkındaki yetersiz bilgilerimiz bize kesat paradokslar oluşturabiliyor fakat cahil kalmamak bizim elimizde.
    ···
   tümünü göster