1. 76.
    +1 -1
    tribün sokağın yansımasıdır. hislerini doruk noktada yaşayan insanların bulunduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. futbolda tribünde şiddet sosyolojik bir sorundur.
    kendi şehir takımının taraftarlarını kavgacı olarak nitelendiren bazı tipler televizyondan desteklediği o istanbul takımlarının taraftarlarını sütten çıkma ak kaşık olarak bilir. taraftarın yamyam tribünün ise kavga yeri olduğu algısı olağan bi durum. başına bir iş gelmesin diye stada gitmeyen insanlar var bu da normal. fakat kendi şehrinin taraftarıyla tek iletişimi maçtan çıkan insanlara 'maç kaç kaç bitti?' sorusunu sormak ve kulübün neden başarısız olduğu hakkında salak saçma bi kaç kelam etmek olan bu sığırların yaptığı tek şey bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır. istanbuldaki maçın ne öncesi ne sonrası yaşananları bilen bu tipler kendi şehrinin taraftarlarının ayda yılda bir haberlere 'yine tribün şiddeti' manşetiyle çıkmasıyla fikir sahibi olur.

    kısaca kendi şehrinin taraftarlarını itin zütüne sokan tipler fazla ciddiye alınmamalıdır. güzel pozisyonlarda alkış-gol olunca ayağa kalk tipi sinema seyircisinden hallice güruhun olduğu bir yer olsaydı stad gelecek miydin arkadaşım? stada gitmeme sebebi taraftar profilini beğenmeyen olan arkadaş.e sen istanbul beyefendilerinin oluşturduğu o istanbul takımlarının maçlarına da gitmiyorsun?
    ···
   tümünü göster