1. 1.
    +26 -6
    editlemek zorunda kaldim. bu baslik , bana neden karin gecmedigini soran ateistlere cevaben yazilmistir. bir müslüman olarak kurandaki nur suresi 48. ayet ile cevapladim. okuyan ve hak verenelere sonsuz tesekkürler.
    editlememin bir diger sebebi, yalnizca 2 satir okuyup bu baslik altinda beni ateist sanabilen müslümanlarin olmasi. belki de suan türkiyede müslümanlara yobaz, bagnaz denmesinin sebebi, siz 2 satirdan fazla okumaya üsenen müslümanlardir. ne dersiniz



    cünkü kurani hz.muhafazid yazmistir ve ömründe hic kar,buz, dolu,cig, kiragi veya orman görmemistir. diye devam ettirilir.

    aslinda aktarilmak istenen, kuranin sadece arap yarimadasinin iklimine göre yazildigi ve orda olmayan hicbir doga olayinin kuranda gecmedigini, gecemeyecegini anlatmak ve böylelikle kuranin vayhedicinin mutlak güc sahibi degil, bir insan olan hz.muhafazidin yazmadigini ispatlamaktir.

    kuranda kar, dolu,cig, kiragi yada benzer ifadelerin gecmemesi, sizleri korkutmasin müslüman kardeslerim.
    kuranda kar, dolu,cig, kiragi yada benzer ifadelerin olmamasi da diger arkadaslarimizi dinden sogutuyorsa, onlar da hic üzülmesinler.

    cünkü allah nur suresinde öyle bir ayet vahyetmiski, belki de tam 74 kez, hala düsünmez misiniz? diye düsünmeye tesvik ettigi insanlarin anlayacagi sekilde. ve birazda biz onu cok yalin sekilde indirdik dedigi kadar da acik.

    neyse onlar 600lü yillarda, 19-20. yy'in bilimsel kanitlanmis olaylarini bizlere önceden teblig eden hz.muhafazidi basit argümanlarla kötülemeye dursunlar, biz de onlarin savlarini bir bir cürütelim.

    evet nur suresi 43. ayet,
    Görmez misin ki Allah, bulutları sevk eder. Sonra, onları kaynaştırıp üst üste yığar. Nihayet yağmurun, onların arasından yağdığını görürsün. O, gökten, oradaki dağ (gibi bulut)lardan min beredin dolu buz indirir de onu dilediğine isabet ettirir, dilediğinden de geri çevirir. Bu bulutların şimşeğinin parıltısı neredeyse gözleri alacak.

    belki evet kar kelimesi yine yok kuranda, ancak 600lü yillarda arap yarimadasinda kimsenin görüp, bilemeyecegi dolu veya buz kelimesi gecmis.

    simdi ben sizlerden daha güclü argümanlar bekliyorum.

    daha fazlasi icin, (bkz: din bilim ve felsefe)
    ···
   tümünü göster