1. 1.
    +9 -10
    ulan salak herifler akp'nin oyunun düşmesi için ortalıkta en ufak bir neden mi var da öyle olacağını sanıyorsunuz.

    bu partinin oyları öyle yolsuzluk iddialarıyla düşmez. çünkü milletin akp'nin dışında oyunu verebileceği hiçbir alternatif parti yok.
    şu an akp'nin dışında iki büyük parti olan chp ile mhp var.

    bir kere ilk olarak ak parti'ye oy verenler sağ seçmendir. bu insanlar; kamusal alanda baş örtüsü serbest kalınca "artık başı açıklar tehlikede" diye açıklama yapan, ramazan ayında bir üyesi oruç tutan insanlara hakaret eden, eski bir yöneticisi ulusun dini değerleriyle açıkça alay eden, gezi olaylarında ortalığı yakıp yıkarak siyasi çıkar peşinde koşan kimselere arka çıkan, şu anki başkanı zaten yolsuzluk iddiaları nedeniyle mahkemece suçlu bulunmuş bir de bunun yanında seçim meydanlarında doğru düzgün hiçbir projeden, vaatten söz etmeden varsa yoksa laikliği, atatürk'ü kullanan chp gibi bir partiye oy vermezler.

    yine aynı şekilde seçim meydanlarında doğru düzgün bir proje-vaatten söz etmeyen, sürekli terör olaylarını istismar edip ucuz ulusçuluk yaparak oy toplamaya çalışan ancak ülkede terörün bitmesi adına en ufak bir plan ortaya koymayan mhp gibi bir partiye de oy vermezler.

    bu seçmenlerin akp'nin bir yanlışını gördüklerinde ayrılıp gidebilecekleri 3 ana parti vardı: demokrat parti, saadet partisi, büyük birlik partisi. çünkü, 80'lerin ve 90'ların karagöz-hacivat oyunundan ibaret olan ve ülkeye en ufak bir hayır getirmeyen içi boş konuşmalarla dolu eskimiş siyaset anlayışına karşı ortaya yeni bir anlayış getirerek oy toplayabilecek insanlar bu partide kısa bir süre başkanlık etmişlerdi.

    ancak dp ile sp'nin bu potansiyele sahip süleyman soylu, numan kurtulmuş gibi başkanları akp tarafından kendi bünyesine katıldı. bbp başkanı muhsin yazıcıoğlu ise kuşkulu bir biçimde öldü ve yine kuşkulu bir biçimde ölümü ardındaki gizemler hala aydınlatılamıyor.

    akp ise şuan 3 yıldır üst üste tek başına iktidara gelmiş bir parti olarak zaten artık bir zahmet yapması gereken ulaşım hizmetleri, sanayileşme çalışmaları vb standart yapılması gereken işleri kendinden başka bir yapacak olmadığı için millete sanki çok büyük işlermiş, sanki bunlar birer lütufmuş gibi göstererek bir de bu yolla oy topluyor.

    oysa akp'nin ekonomik kalkınma hamleleri türkiye'yi son 3 yıldır orta gelirli ülkeler düzeyinden yukarı çıkaramıyor ve kişi başı yıllık gelir ancak 10000 dolarlarda geziniyor. ab ile müzakere sürecinin tıkanmasıyla da halka oy için lütufmuş gibi gösterecek hiçbir kozu kalmayan erdoğan oylarını korumak için popülist siyasi söylemlere kaymış durumda.

    örneğin kendisi halktan oy toplayabilmek için mısır olaylarında sürekli mısır halkını destekleyen popülist söylemlerde bulundu ancak yasin el kadı denen adamın o ünlü "artık sussun" dediği telefon konuşmasından sonra mısır ordusunun katliamları devam etmesine, şu an 529 kişinin asılacak olmasına rağmen kendisi çıtını çıkarmıyor.

    gezi olaylarındaki kutuplaşmadan kendine çıkar devşirmek için kabataş'ta bir türbanlıya solcular saldırdı diyerek yalan yanlış konuşuyor. sağ seçmenin oylarını toplayabilmek için öğrenci evlerindeki kız-erkek karışık kalmayı engelleyecek yasa çıkaracağız diyor.

    milletse ne olursa olsun başka çaresi olmadığı için oyunu akp'ye atıyor.

    akp'nin her seçimde %40'ı geçen oy toplaması karşısında niteliksiz bir muhalefetin bulunması ve rakibinin olmamasındandır. eğer akp'nin bu siyasetinden kurtulmak istiyorsanız bu ulusun önüne ona saygı duyan, vizyon sahibi, adam gibi bir parti çıkaracaksınız.

    yoksa millet şimdiki muhalefet partilerine oy vermez.

    o yüzden adam olun.
    ···
   tümünü göster