1. 76.
    -2
    @78 uğraşmakla bulunmaz olum o bahsettiklerimiz. bir sperm düşün. o sperm o ama ilk önce ulaşmak için ne kadar çaba sarfetsede, önden giden spermlere asla ulaşamaz. her şey şans meselesidir, kader meselesidir. ama yine o bahsettiğimiz sperm kendi iradesini kullanırsa bir sonraki gibiş sırasında amcığa en önde durarak girer ve yaşam bulur, bir çocuğa dönüşür. biz bir sperm olarak bir kere doğduk evet. ama hala sperm gibiyiz. bir kere daha amcığa ulaşıp doğmamız gerekiyordur belki nerden biliyorsun? benim anlatımlarıma takılmayın, biraz esprili anlatıyorum ama felsefik takılıyorum, gerçekleri anlatıyorum amk.

    @79 aslına bakarsan nihilizm denilen şey insanların sandığı gibi hiçbir şeye inanmamak manasına gelmez. nihilizm çok ileri seviyede bir olaydır. herkes nihilist olamaz. yalnızca nihilismus'a ulaşmış şahsiyetlere nihilist denir. nihilismus latince de hiçlik demektir. mesela mevlana bir nihilisttir, hem de gerçek bir nihilisttir.

    mevlana'nın ismi iki farklı mana taşır. birinci manayı unuttum, mevlana bir kelime olarak mana taşıyordu ama önemli olan o değil. önemli olan şu: mev, la ve na kelimeleri farklı dillerde hiç demektir. yani mev hiç demektir, lâ hiç demektir, na hiç demektir. mevlana ismi koca bir hiçten oluşmuştur. mevlana der ki: "sen bir şey olmaya çalışma. herkes bir şey olabilir. sen hiç ol! menzilin yokluk olsun."

    asıl olay da hiç olabilmektir zaten. ulan başlığı alıp tasavvufa kadar zütürdünüz amk, size tasavvuf felsefesi yapmaya başladım burda kendimi tutamayarak. neyse. kalan nihilistlerin hepsi ergendir zaten. triplere girerler. bleach animesinde bir ulquiorra karakteri vardır mesela, bazı çocuklar ulquiorra'ya özenip nihilist olurlar, daha doğrusu kendilerini nihilist zannederler.
    ···
   tümünü göster