1. 1.
    -3
    evet medeni ülkelerin izlediği yol da bu zaten. en yakınımızda iskoçya ve ispanya örnekleri var misal. uygun olan bölge ise amedi merkeze alan güneydoğu ve doğu anadolu kapsamlı bir bölgedir.

    referandum sonucu çoğunluk devletlerin arasında kalan bitlis ve tunceli gibi devletler çıkabilir. lakin tunceli türkiye sınırları içerisinde kaldığından ve bitlis'te yeni kurulacak kürt devleti arasında kaldığından iki il arasında mübadele gerçekleştirilir tunceli türk toprağı olarak kalır, bitlis te kürt toprağı olur.

    batıda bulunan kürtler ve doğuda bulunan türkler içinde şöyle bir şey yapılabilir; mesela istanbul'dan örnek vereyim; pkk sempatizanı kürtlerin yoğunlukta olduğu sultanbeyli, sultangazi, bağcılar, zeytinburnu vs. gibi ilçelerde doğum kütüğü (anne baba'nın kütüğüne kadar bakılacak) yeni kurulacak kürt devleti sınırları arasında olan bireyler zorunlu mübadele edilir. aynı şekilde yeni kurulacak kürt devleti topraklarında yaşayan doğum kütüğü türkiye sınırlarında kalan türklerde türk topraklarına zorunlu mübadele ettirilir. mübadele edilecek vatandaşların bütün mal varlıkları ilgili devletler aracılığıyla tazmin edilir. mesela bir türk'ün diyarbakır'da arazisi varsa o arazinin maddi karşılığını yeni kurulacak kürt devleti tazmin eder. aynı şekilde örneğin ankara'da yaşayan doğum kütüğü kürt devleti sınırları arasında olan bireyin bütün mal varlığıda türkiye tarafından tazmin edilir.

    tabii daha sonrası için yeni kurulacak kürt devletiyle karşılıklı ticaret anlaşmalarıda yapılır. örneğin türkiye petrol satın alır ve kürt devletinin ekonomik olarak kalkınmasında katkıda bulunur. ancak vize uygulaması başlar. yani iki devlet vatandaşlarında devletler arası seyahatte vize şartı aranır.

    böylelikle iyi kötü yukarıda verdiğim çek cumhuriyeti ve slovakya örneğindeki gibi tek bir kurşun bile sıkmadan kardeşçe yollarımızı ayırmış oluruz. hem kürt tarafı memnun olur, hemde türk tarafı.

    iki halk birbirine düşman kesilip birbirlerinin kılına bile zarar vermelerindense bu referandumu yapıp, kardeşçe yollarımızı ayırmayı yeğlerim.
    ···
   tümünü göster