/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +39 -3
    Bu ankara'da yeni kartlar için kartbanko falan var bilen bilir. Sadece kâğıt para ile yükleme yapıyor. Sadece 20 lira param vardı. 1,5 lira yükletip eve gidecektim. Kalan para bana 2 hafta yetecekti. Her neyse ben kart yükleyen adama gittim 1,5 liralık yüklenecek dedim. "parayı bozdur gel bozuk para yok." dedi tok sesiyle. Ulan ne demek yok orada var ya işte dedim. "yok onlar sayılı bozamam orayı. " dedi. Uğraştıracağım seni der gibi baktı.

    Beyler adamı canlandırın gözünüzde. Esmer, saçlarının yağı ter ile birleşip çenesine doğru akıyor. Gözleri kötü kahverengi, bıyıkları arasına beyazlık serpiştirmişler. Her neyse söve söve çıktım yukarı. Önce parayı 4 tane 5lik yaptırdım. Sonra 5 lirayı 5 tane birlik yaptırdım. Ziraat bankasından alabildiğim kadar 1 kuruş aldım. Kalanını 5 kuruşluk yaptırdım. Geri indim metroya.

    O kirli mahlukata bıraktım avcumdaki parayı. Uğraşsın diye bütün bozuklardan oluşan 5 liralık 5kuruş ve 1 kuruşları bıraktım önüne. Saydı, saydı, saydı, saydı ve yükledi. Canı sıkılmışa benziyordu. Yüzümde bir rockstar gülümsemesi, vücudumda bir milyonerin rahat tavrı vardı. ciksten sonraki sigara gibiydim o an. Sinirleri bozulmuştu, belli ediyordu. Akşam uyurken bu ayarı düşünüp ciks yapamayacaktı. Ben akşam makaramı yerken kardeşime anlatıp inciye yazacaktım. Bu da böyle bir anımdır.
    ···
   tümünü göster