/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    Aynı zamanda incil tevratta oku saçmalıkların bol olduğunu göreceksin yani bir dini kitapta isa su çeşmenin başında su kıza aşık oldu gibi şeyler yazıyorsa sence bu dini bir kitap olabilir mi?
    ···
    1. 1.
      +3
      öyle diyorsun da, senin dini kitabında da peygamberin evlilik hayatı, evlatlığının kızıyla evlenmesi, hangi gece hangisiyle birlikte olması gerektiği, peygamberin evinde yemekten sonra fazla kalınmaması gerektiği, peygamberin kimlerle evlenebileceği falan yazıyor ?
      ···
    2. 2.
      0
      Peygamber bize örnektir evlilik hayatı bir karı koca nasıl olmalıdır sorusunun örneğidir mesela ama haşa gidip hz ayseye şurada aşık olmuştur gibi saçma şeyler yazmıyor çünkü insanlığa bi katkısı yok bunun
      ···
    3. 3.
      +2
      peygamber'in evinde kaç saat durulması gerektiğinin de insanlığa bir katkısı yok.

      ayrıca senin dediğin şey tevratta değil, incil'dedir. incil insanlar tarafından yazılmış bir kitaptır, bunu hristiyanlar da kabul eder. isa'dan sonra gelenler güvenilir insanlar isa'nın hayatını ve öğretilerini anlatmış, bunların güvenilir olanları bir araya getirilmiş, tevratla birleştirilmiştir ve bugün "Holy Bible" dediğimiz, incil olarak bildiğimiz kitap oluşturulmuştur. yani senin için kütüb-i sitte neyse, hristiyanlar için de incil o, bi nevi hadis kitabı.

      isa'ya incil diye bir kitap indiğine dair hiçbir kanıt yoktur. yani hristiyanlar isa'ya kitap indi o kayboldu insanlar sonra yeniden yazdılar diye düşünmezler.

      isa'ya incil diye bir kitap indiği sadece kuran'da geçmektedir.
      ···
    4. 4.
      +1
      Ben bilmiyorum böyle bir ayet var mi kaç saat durulması ile ilgili göndersene bi ayeti okuyayım. Ayrıca hangi hadiste veya islami kitapta şurada aşık oldu vs gibi şeyler okudun?
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster