/i/Tespit

  1. 1.
    +1
    1-5 yaş arası küçük kurbağadan, fış fış kayıkçıya, bir elin nesi var iki elin sesi vara..
    6-12 yaş kimi çocuk ismail yk, kimi çocuk türkü, kimi çocuk eğlenceli pop müziklere takabilir tamamen çevreye bağlı
    12-15 yaş en tehlikeli dönemdir. Burayı uzun anlatacağım. Ergenliğe girer girmez, rap şarkıları gündeme gelir. 13 yaşında ilk aşkını yaşadığını sanar ve onu kaybeder. Hiç kimse onu anlamıyofdur ve yaşamdan nefret edip buralardan gitmek ister. Bunları düşünürkende arabesk rapler en iyi bildiğidir. Hiçbi panpam inkar etmesin illaki herkes dinlemiştir. 14 15 yaşlarına geldiğinde ise liseye geçmiştir ve sınıfta ilk rock müzik dinleyene herkes teker teker özenmeye başlar. Bu serüvende tabiki guitar hero oynayan ergenin metallicadan nothing else mattersı duymasıyla başlar. 15 yaşının sonuna kadar ise rhcp, guns n roses gibi grupları tanır.
    15-18 yaş arası bu evrede ise alkolle sigarayla ve barlarla tanışılmıştır. En son evrede rock müziğe taktığından rockbarlarda takılmaya başlanılır. Dinlenilen grup sayısı artar bunlara led zeppelin acdc queen ve pink floyd eklenir. O ise artık en güzel dönemlerini yaşadığını sanmaktadır. Bir bar ile kanka olmuştur akşama kadar orada takılmaktadır. Bu evrede kesinlikle gitar davul yada şarkı söylenilir ve kesinlikle efkarlıdır. Arada ahmet kaya, müslğm gurses ve sezem aksu dinlenilebilir.
    18-24 yaş arasında ise üniversiteye başlanılmış ve harbidem büyünülnüştür. Müzik zevki tamamen değişecektir ve rockcılar metalciler saçlarını uzatıp kendi grubunu, popcu slowcular ise saçlarını dikip kendi grubunu kurmuştur. Hergün kampüsüm çimlerinde salaş kıyafetlerıyle oturan jazzcıları da unutmamak lazımdır.
    25-30 yaş arası gece klüpleriyle iyice tanışılmış, evlenene kadar hayatın yaşanılacak evredir. Bu evrede genel birşey söylenemez çünkü club rock pop türkçe yabancı herşey olabilir. Rap hariç.
    30-50 yaş arası büyünüp çoluk çocuga karışılmış evredir ve bu evrede kendi 20 yaşlarındaki şarkılar asla dilden düşmemektedir.
    50 ve sonrasında ise arabada radyo dinlemekten başka birşey yapılmamaktadır.

    Not: bi ara girmistim bu entryi silinmis anlamadim
    ···
   tümünü göster