/i/Tespit

  1. 76.
    +2
    Neyi adam kazanmış lan. 18 yaşında doğum günü hediyesi olarak x6 alan velet neyi kazanmış amk? 600 yıl çalışıp para biriktirsem anca ikinci el x6 alabiliyorum amk, adamın alnı terlememiş, daha hayata atılmamış aldığı doğum günü hediyesi benim 600 yıllık emeğime eş değer.

    Bide saygı duyarım diyo pekekent
    ···
    1. 1.
      -1
      O zaman babası kazanmıştır amk. O da kazanmadıysa dedesi kazanmıştır. Birileri kazanmış ama amk. Senin baban kazanmadıysa o senin ve babanın sorununuz, sistemin suçu değil. Adamın babası sana alsaydı istersen o arabayı kendi oğlu yerine. Azıcık zeka amk, at gözlüğüyle sadece çocuğu görüp o para zenbille gökten indi sanıyorsunuz.
      ···
    2. 2.
      0
      Olm mal mısın sen.

      adam direk zenginliğin içine doğmuş, varlık kültürüyle yetişmiş. Kazanma (hak etme) bunun neresinde?

      @1 in anlattığı porsche hikayesini yaşayan, direk parayı kazanansa kimse bi gibim diyemez zaten. Yok birinin kazancıyla bi başkası bunu yapıyosa gibilmeliktir hacı.

      Sende baba parasıyla geçiniyosan, o yüzden zoruna gittiyse yapacak bişey yok.
      ···
    3. 3.
      0
      Lan gerizekalı. Adamın babası "kazanmış". Herkes her şeyi kendi hakkedecek diye bir şey yok, babası kazanmış oğluna veriyor işte, sana mı verecekti dingil. Kudurun dıbına koyayım, yiyin birbirinizi. Gören de sanır ki pekekent hiç babasından harçlık istemedi, her şeyini kendi çalışıp kendi kazandı. Onun babası oğluna senin babanın sana veridği harçlığın mislini verebiliyorsa çocuğa değil, babana söveceksin. Sen bana neden böyle arabalar almıyorsun diyeceksin. Kabahat babasının araba aldığı çocukta değil, sana araba alamayan babanda. Anladın mı şimdi yavrum.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster