/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 126.
    0
    Bana sıçıyorsun demişsin de, okumayı becerememişsin henüz biraderim.
    Ben editimde de belirttiğim gibi kimseye dini gönderide bulunmadım, sadece Türk sözü olan "Tenri Türk'ü korusun" olmayıp "Tengri Türk'ü korusun" olan Türk sözünü "Allah Türk'ü korusun" olarak değiştirmeyin dedim, tabii ki herkes kendi tanrısı için kullanabilir "Yehova Türk'ü korusun" diyebilirsin ya da "Vişnu Türk'ü korusun" diyebilrsin ama komik anlatabiliyor muyum?

    "God bless america" ve "God save the queen" sözlerinden özenilmiş gibi duruyor, komik duruyor.

    Türk tanrısı Tengridir evet, ingilizin, italyanın, ispanyolun tanrıları farklıdır.

    Teoloji ve din bilgime dayanarak söylüyorum ki bunu Yunan savaşçıları Ares'in onlara güç verdiğini düşünerek tapınaklar yapmıştır ve Yunanlar savaşı kazanmak için Ares'e adaklar adamışlardır.
    Bu da şu anlama geliyor ki her milletin kendi tanrısı vardır ve o tanrılar yalnızca o milletleri korur(Hayalen)

    Her milletin ayrı tanrısı açıklaması kur'an alıntısı ;

    Eğer O'nu Arapça olmayan bir Kur'ân olarak oluştursaydık, elbette: "Âyetleri anlaşılır olmalıydı! Arapça konuşan (Rasûl) Arapça olmayan (Kur'ân; ne biçim iş bu)?" derlerdi. . . De ki: "O, iman edenler için hakikate erdirici ve şifadır (sağlıklı düşünce bilgisi)!" iman etmeyenlere gelince, onların kulaklarında bir ağırlık vardır ve O, onlar için anlaşılmaz bir nesnedir! (Bu nedenle sanki) onlar uzak bir mekândan nida olunurlar.(Fussilet-44)

    Onlara iyice anlatabilmesi için kendi kavminin dilinden başka bir dille hiçbir peygamber göndermedik. Gerçekten de Allah, dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola sevk eder ve odur üstün ve hüküm ve hikmet sâhibi.(ibrahim-4)
    ···
   tümünü göster