/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    keşke olsa en ön saflarında yer alırım ama öyle basit birşey değil nasyonal sosyalizm.
    bi kere ülkücü kesim kesinlikle nasyonal sosyalist olamaz. zira kendi "ırk" ını her şeyden ama herşeyden (altını çiziyorum) üstün tutman ve ona denk bir başka şey görmemen gerekir.

    mesela hristiyan yada ateist bir türk ile müslüman bir türk arasında ayrım yapmayacağın gibi türkiyedeki müslümanlıkta ne kadar arap unsuru varsa hepsini türkçeleştirmen gerekir.

    din kardeşliği kavrdıbını tamamen silmen gerekir. sade ve sadece ırksal bir kardeşlik bağı yaşatmalıdır devlet.

    sermayenin zorla veya farklı teşviklerle tamamen türk işadamlarına geçmesi sağlanmalı ve bu işadamlarına ucuz işçi devlet tarafından sağlanmalıdır.

    türk işçiler diğer ırkların işçilerinden her zaman daha geniş haklara sahip olacağından ve nasyonal sosyalizim türk işçilerin haklarını yabancı sermayeye ve kendi ırkını sömürenlere karşı koruyacağından bu ideoloji sosyalizme yakın işçiler için bile çekici bir özellik kazanacaktır.

    kaldı ki Hitler de bir nevi sosyalist-sol bir insandır. tek farkı bizim bugün ki manada anladığımız şekliyle uygulamamıştır bu görüşleri.
    kendi halkı ve kendi işçi sınıfının hakkını sonuna kadar emperyalist yabancı güçlerden korumuştur fakat bunu yaparken tüm işçileri değil sadece Alman işçi sınıfını göz önüne almıştır.

    yanii
    olsa süper ama olmaz be panpa
    ···
   tümünü göster