/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -1
    bence sen en hoşuna giden ihtimalleri hayatına uyarlayan, o anki keyfine göre herhangi bir şey gerçekleştirebilecek veya kaidelerinden standartlarından dönebilecek bir insansın.

    tabi bu söylediğim benim kanaatime göre en kuvvetli ihtimal.

    ayrıca içki içmedim zina etmedim vs. diyorsun da sana göre bunlar kesin günah değil ki, senin üzerinde bunların yapılmaması gerektiği hükmünün bir bağlayıcılığı yok.

    yani bence sadece güven kazanmak için bunları buraya yazıyorsun veya söylediğinde samimiysen bile tam olarak iyi niyetli olduğunu hissettirmedi bana bu durum.

    edit: ama tabi münafık olacağına böyle ol, inşAllah hayatının bir dönüm noktası olur da Allah rızasına ulaşırsın kardeşim.
    ···
    1. 1.
      +2
      Başlığı açmamın sebebi "güven kazanmak" değildi. Öyle bile olsa buna neden ihtiyacım olsun ki ? Güvenini kazanınca senin üzerinden para mı kazanıcam ? Yoksa başka bir çıkarım mı gerçekleşcek ? Müslüman olmamanın en büyük dezavantajıda ; "yemin edememek" işte .

      Onları belirtmemin sebebide ; "inanmama rağmen çoğu inanandan daha çok müslüman olduğum" mesajını vermekti . inanıp Allah a söven insanlar bile var bu ülkede. Yani Allah olsan bile herkese yaranamıyorsun. Sana öyle birşey hissettirdiğim için kusura bakma dostum. Çok fazla derin düşünmüşsün , benim hatam.
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      ya kardeşim çokça kez izlediğimiz filmlerde(misal) gördüğümüz üzere insanlar çok çok çok ufak menfaatler için çok çok çok planlar yapacak kadar küçülebiliyorlar, ben senin neyin peşinde olduğunu bilemem, zaten ben kendimce bir varsayımda bulundum, benim ilk kanaatim, yani ön yargım bu yönde, zaten sen de bunu sormaya çalışmışsın.
      evet ön yargılarım vardır ve her zaman açıkça ifade etmesem/edemesem de derin düşünürüm ama ben ön yargılarıma göre davranan birisi de değilimdir.
      ön yargılarımı pratikte test ederim veya bu başlıkta olduğu gibi karşımdakinin tepkilerine bakarak tahminlerde bulunurum, emin oluncaya kadar hayatıma yansıtmamaya dikkat ederim tabi...
      böyle yani...
      ···
    3. 3.
      +1
      insanlara önyargılı demek aslında bütün insanlara ön yargıyla yaklaşmaktır. Bunu herkes yapıyorsa hepimiz önyargılıyız. Demek ki söz doğru. O yüzden sıkıntı yok panpam. Bu arada taktik fenaymış. Bi ara uygun yerde bende deneyeceğim.
      ···
    4. 4.
      +1 -1
      bu arada 'Allah olsan bile herkese yaranamıyorsun' hem hoş değil, hem de tüm inançlar açısından özellikle de islami açıdan çok hatalı panpa...
      uyarayım dedim...
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster