1. 1.
    +4
    Dünya'nın en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android'in sahibi Google, yeni Android N kodlu sürüme isim bulamadıklarını duyurmuş ve tüm dünyadan Android N'in adıyla ilgili isim önerisi istemişti. Android'in resmi internet sitesi üzerinden kullanıcılar Google'a binlerce isim önerisi gönderdi ve nihayet Android işletim sisteminin yeni adı açıklandı.

    Başlığı okurken muhtemelen kötü haberi aldınız ancak içerikte de kötü haberi bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Ne yazık ki inci Sözlük üyelerinin harika isim önerisi Namık kaybetti ve Android N sürümünün resmi adı Nougat olarak belirlendi.

    Google'ın ana kampüsünde açılışı yapılan resmi Android heykeliyle birlikte Android Nougat ismi kesinleşmiş oldu. Google ilk olarak yeni Android sürümünün adını Snapchat hesabı üzerinden açıkladı. Aslında çeşitli anket şirketleri en çok istenen ismin Nutella olduğunu söylüyordu, anlaşılan Nutella bir marka olduğu için Google reklam anlaşması olmayınca bu sürüme Nutella adını vermemiş.

    Nougat ne diyecek olursanız çeşitli bal, şeker ve vanilya gibi tatlandırıcılarla yapılan içinde genellikle fındık parçacıkları bulunan bir helva çeşidi. Ülkemizde bu tatlı Nuga olarak adlandırılıyor. Bu arada Google'ın bu ismi neye göre belirlediği bilinmiyor. Şirket kendisine gelen isimlerden beğendiğini ya da en çok öneri olarak yazılan ismi seçmiş olabilir.

    işte durum bu beyler bı sefer olmadı. Zaten gibimsonik bir sürümün adı kimin umrunda amk. Bunlarca şehit vermişken bu yarak google lamı uğraşacaz. Patlamada hayatını kaybeden tüm herkese Allah tan rahnet yakınlarına başsağlığı dilerim. Bir dahaki gibertmede görüşmek üzere...

    kaynak:webtekno
    ···
   tümünü göster