/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Bilgisayarlarla ilgilenen biriyim ve dedim ki birkaç ay oldu çıkalı diye Nvidia Geforce 1080 fiyatına bakayım belki alırım dedim.

    http://www.vatanbilgisaya...0-nvidia-ekran-karti.html

    Evet göreceğiniz gibi fiyatı 3.000 tl peki neden böyle diye düşündüm yani daha ucuz olacağını tahmin etmiştim Best Buy a bakayım dedim. (amazon da bazen daha ucuz oluyor)

    http://www.bestbuy.com/si...5326008&skuId=5326008

    Fiyatı 700 dolar yani 1900 e yakın türk lirasında şimdi asıl sıkıntı burda başlıyor. Hani Amerikanlar yapmış bize pahalı satıyorlar diyebilirsiniz tamam o zaman bu yabancı arkadaşın yaptığı videoya bakalım.

    https://youtu.be/c2ZFvlZY40Y?t=58s

    Evet görebileceğiniz gibi en yüksek fiyata alan biziz yani peki ya neden böyle size tabi ki vergilerden dolayı şimdi alacağımız bir telefonun üstündeki vergileri açıklıyorum.

    %18 KDV
    %25 ÖTV
    %7 TRT

    ve görebildiğiniz gibi aldığınız bir telefonda bile bu kadar vergi alınıyor yani diyelim ki HTC 10 alıcaksınız. 3000 tl Yarısı vergi yani iki telefon almış alıyorsunuz.(ekran kartlarında trt vergisi uygulanmıyor)

    Son olarak iktidar partisinin destekçilerine soruyorum bu vergiler neden böyle çalıyorlar demiyorum. Yanlış anlaşılmasın ancak biz bir süpergüç olacak isek vatandaş aldığı şeyin yarısını vergi olarak ödüyor.
    Bu o kadar büyütülecek bir şey gibi gelmeyebilir ama şöyle düşünün TRT vergisi yeni bir şey ve bunun gibi daha bir çok şey gelicek çünkü biz youtube da video çeken insanların kazançlarına bile vergi koyduk bilmiyorum belki hiç kimse bu başlığı görmeyecek ve kimse fark etmeyecek. iyi Akşamlar.
    ···
   tümünü göster