1. 1.
    0
    kojima diyor ki… “destanın kayıp parçası”

    bir gün oyunun devdıbının yapılacağını öğrendim ve bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yoktu. snake’s revenge kuzey amerika’da satışa sunuldu. bir akşam eve giden trende snake’s revenge’i hazırlayan takım ile karşılaştım. bu takım benimle msx2’deki orijinal metal gear’da da beraber çalışmıştı. serinin fanatikleri gibi onlar da snake’s revenge’in gerçek bir devam oyunu olmadığını biliyorlardı. geri gelip onlarla beraber bir metal gear oyunu yapmamı önerdiler. o anda başka bir oyun üzerinde çalışıyor olmama rağmen trenden inip eve yürüyene kadar teklifleri bir türlü aklımdan çıkmadı. evime vardığımda yeni oyunun konsepti çoktan hazırdı bile. ertesi sabah ofise metal gear 2: solid snake’in planları ile gittim.

    neler oldu…

    1999 yılında dünya bir enerji krizi ile karşı karşıya kaldı. petrolün beklenenden çabuk tükeneceği ortadaydı, fakat pratik kullanıma sahip bir alternatif enerji kaynağının geliştirilmesi çok yakın görünmemekteydi. petrol fiyatları zıplamış, dünya ekonomisi allak bullak olmuştu. tam 21. yüzyıl kargaşa getirecek derken, bir bilim addıbının icadı tüm havayı değiştirdi. dahi çek bilim adamı dr.kio marv, oilix adında, petrolü rafine ederek çok daha saf forma dönüştüren bir mikroorganizma keşfetmişti. dünya bu keşif ile enerji krizinin çözümünde bir umut ışığı yakalamıştı ve oilix’in bir an evvel kullanıma sokulması beklenmekteydi.

    birden bire dr.kio marv’ın kaçırılması ile herkes şaşkına döndü. araştırmaların sonucu 1997’de orta asya’da ortaya çıkan “zanzibar land” adlı bir rejimi göstermekteydi. rusya, bölgeye cis ordusunu gönderdi fakat zanzibar land dünyanın çeşitli yerlerinden paralı askerler toplayarak güçlendi ve direndi. sonuçta cis ordusu ağır malubiyetler aldı ve zanzibar land bağımsızlığını ilan etti. paralı askerlerin oynadığı aktif rolden dolayı bu savaşa “mercenaries war” dendi. zanzibar land, zorlu ormanlarla çevrili ve güçlü askerlere sahip bir devlet olmuştu. amaç oilix ve nükleer silahlara sahip olarak dünyaya askeri ve ekonomik üstünlüğünü kabul ettirmekti. konuyla ilgilenen abd hükümeti, yüksek teknolojili özel kuvvetler birliği foxhound komutanı albay roy campbell’a dr.marv’ı kurtarma emri verdi. campbell da eski bir foxhound üyesi olan ve dört sene önce silahlı outer heaven devletini tek başına dize getiren solid snake’i göreve çağırdı. snake’den dr. kio marv ve oilix’i geri getirmesi isteniyordu.

    holly ve diğer cia ajanlarının da yardımı ile zanzibar land’e başarılı bir şekilde sızan ve ormanın derinliklerine kadar ilerleyen snake, outer heaven olayında da bulunan metal gear tx-55’in şef mühendisi dr.petrovich ile buluştu. o da zanzibar’a kaçırılmıştı ve başka bir metal gear yaratmaya zorlanıyordu. snake’e zanzibar land’in komutanının big boss olduğunu söyledi.

    operation: intrude f014

    snake, natasha ve dr.marv’ın koruması ile yardımlaşarak dr.petrovich’i kurtardı dr.marv’ı da kurtarmak için ormanın derinliklerindeki hapishaneye doğru yöneldi. dr.pettrovich ve natasha derin vadinin üzerindeki dar bir köprüyü geçtiklerinde bir füze köprüyü havaya uçurdu, patlamada natasha da öldü. ardından gray fox’un sesi duyulmaya başladı: “snake, biz iyi dostlarız. yaşamana izin verebilirim, sadece burayı terk et!”. gray fox, yeni metal gear d’yi kontrol ediyordu ve big boss’un izinden gittiği belliydi. natasha’yı kaybeden ve pettrovich’in kaçırılmasına seyirci kalan snake çılgına döndü: "fox! asla vazgeçmeyeceğim!"

    biraz paralı askerlerle haşır neşir olduktan sonra snake sonunda dr. marv'ın hapsedildiği binaya ulaştı, ama geç kalmıştı. sadece dr.marv'ın cesedini ve orada öylece duran dr.petrovich’i gördü. petrovich, dr. marv’ın kalp problemlerinden dolayı yapılan işkenceleri kaldıramadığını söyledi. bu arada snake’i telsizden holly aradı ve pettrovich’in zanzibar’a kendi isteğiyle metal gear d’yi geliştirmek için geldiği bilgisini verdi. dr.marv’ın kaçırılması da pettrovich’in kendi direktifiyle gerçekleşmişti. bunun üzerine dr.petrovich saldırıya geçti lakin snake kendisini bizzat incitti ve oilix’in yapısal planını ele geçirdi.

    snake kaçmaya çalışırken bir kez daha gray fox tarafından kontrol edilen metal gear d ile karşılaştı. solid snake önce metal gear d’nin, ardından da mayın tarlasının ortasında yumruk yumruğa mücadelede gray fox’un üstesinden gelmesini bildi. artık görülecek son bir hesap kalmıştı. big boss “-savaşın tadını bir kez alan, bir daha savaş alanını terk edemez. ben sana yaşamak için bir sebep verdim, bu da savaşmak” dedi. snake ise “-yapmam gereken bir tek savaş var, o da kendimi senden kurtarmak ve bu kabusu sona erdirmek” dedi ve babası olduğunu dahi bilmediği big boss’u kendi elleriyle öldürdü.

    bir kurtarma helikopteri ile zanzibar’dan kaçan snake yine dünyayı kurtarmıştı ama big boss’un sözleri hala kafasının içinde çınlıyordu: "-kim kazanırsa kazansın, savaş asla bitmez. kaybeden savaş alanından çekilir, kazanan daima orada kalmak ve hayatını ölene kadar bir savaşçı olarak yaşamak zorundadır”. solid snake savaşmayı bırakmaya ve huzur için alaska’da bir kulübeye yerleşip köpek beslemeye karar verdi.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster