/i/Diziler

Sadece dizileri konuşacağınız altinci.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +33 -5
    Bu başlıkta efsaneleşmiş bir baş yapıt olan "Breaking Bad" ve efsaneleşme yolunda seri adımlarla ilerleyen Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Emilio Escobar Gaviria'nın hayatını konu alan Netflix'in yeni bombası "Narcos" u kıyaslamaya ve incelemeye çalışacağım.



    Breaking Bad ile başlayalım



    20 Ocak 2008 de ilk bölümü yayınlanan efsanevi dizi, akciğer kanseri olan bir kimya öğretmeninin ölmeden once ailesinin geleceğini garantiye alma durtusuyle eski lise öğrencisi jessie pinkman ile bulastiği uyusturucu(mavi meth) isindeki maceralari seklinde ozetlenebilir fakat böyle kestirip atılıcak bir dizi olmadığını izleyenler bilir.





    Aksiyon Hüzün Dram Heyecan



    Başlarda masum ve sadece ailesini düşünen karakterimiz ileride bir uyuşturucu imparatorluğuna adım adım yürüyen adeta bir canavara dönüşmektedir.Buna rağmen zekası ve inanılmaz karizmasıyla Walter White büyük bir hayran kitlesi edinmiştir.





    Gelelim Günümüzün Efsanesi Narcos'a



    Polisiye,Suç,Dram,Hayat hikayesi .. Narcos, dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçısı olarak anılan Pablo Escobar'ın bu konuma gelirken yaşadıklarını ve onu hapse göndermek isteyen DEA Ajanı Steve Murphy'le ortağı Javier Peña'nın yaşayacağı olayları anlatıyor.

    [[

    Breaking Bad e Rakip mi


    https://2.bp.blogspot.com...alter%2Bx%2BPablo%2B2.jpg " />
    {{yazı:Breaking Bad başlarda ağır ilerleyen fakat bir kaptırdınmı kendini başka bir şey izlemek istemeyeceğiniz bir dizidir , Narcos'ta olaylar çok daha akıcı geçiyor.Breaking Bad de dönen para ve uyuşturucunun büyüklüğü, Narcos'u izledikten sonra çerez gibi kalıyor.Pablo'nun uyuşturucu ticaretinden kazanıp sakladığı paralardan, yalnızca farelerin ısırması sebebiyle, haftalık 2 milyon doları çöpe gidiyordu.Birde bunun gerçek olaylardan alındığını öğrendiğinizde Narcos hayranı olmaya başlıyorsunuz





    Wagner Moura mı Bryan Cranston mu



    ikisi de gözü kara zekaları ve tavırlarıyla gönülleri fethetmiş 2 karakter,Gerçeklik ve dizi içerisinde ara sahnelerde verilen gerçek video ve fotoğraflar ile Escobar 1 adım önde gibi görünüyor.Fakat Heisenberg faktörü teraziyi dengede tutuyor şimdilik.





    Hangisi daha cesur ve acımasız



    Walter White ailesi ve sevdikleri söz konusu olduğunda göz bebeklerimizin 5 katı büyümesine sebeb olacak bir caniye dönüşebiliyor fakat özünde bir o kadar ürkek ve korkak bir karakter.Pablo Escobar gerek karizmatik duruşu ve yaş avantajı sebebiyle bir adım önde üstelik gerçek bir hikaye bu , Walter'inki gibi kurmaca değil ve bu onu terazinin kefesinde aşağıya çekiyor


    }}
    ]]


    Ek Olarak ..



    Milyonları ekran başına kitleyen Narcos dizisi, yakaladığı büyük başarı sebebiyle 3. ve 4. sezonların çekimini garantiledi.





    iki dev , iki efsane ...



    Bu başlıkta bu mükemmel 2 diziyi ve baş karakterlerini karşılaştırmaya çalıştım.Umarım bir işe yarar.Teşekkürler


    }}
    ]]
    ···
   tümünü göster