/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 101.
    +7
    "lan kaşlarımıza ne yapacağız delirdi mi bu adam ?" diye iç geçirenler var sanki geçen kısmın sonuna doğru. beyler insanların yüz yüze iletişimine yön veren en önemli unsur kuşkusuz jest ve mimiklerdir. eğer mimiklerinizi efektif bir şekilde kullanırsanız her zaman olduğunuzdan daha doğal ve sempatik bir görünüm oluşturursunuz. mimiklerinizi etkileyen en önemli uzuvunuz da kaşlarınızdır. aklınızda canlandırın isterseniz , bir insan düşünün konuşurken gülerken kızarken şaşırırken vb. kaşları şekilden şekile girer. mesela etkileyici bir gülüş için ağzınız gülerken gözlerinizin de gülmesi lazım , bunun için de kaşlarınızı kullanabilirsiniz işte.

    "abi benim kaşlar dediğin gibi şekilden şekile girecek gibi değil" derseniz size şöyle bir tavsiyem olacak. eskiden kadınların çok yaptırdığı kaş kontürleme işlemi var , bazı özel hastanelerde ve güzellik merkezlerinde yapılıyor bu işlem. bu işlemin 2011 yılından sonra müşterilerinin %40'ını erkekler oluşturuyormuş. en kalitelisi 400-500 liralık bir yatırımla olan bu işlemde gidiyorsunuz 1-2 saatlik bir operasyonla kaşlarınıza keskin ve dolgun bir görünüm veriyorlar. bu şekilde duygusal ifadelerinizi ve mimiklerinizi çok daha canlı bir şekilde yüzünüe yansıtabiliyorsunuz.

    fakat dediğim gibi ekstrem bir tavsiyedir bu kiminin kaşı dökük olur (herhangi bir rahatsızlıktan dolayı.) kiminin hiç olmayabilir bunlar için de aynı işlemi tavsiye edebilirim faydasını görürsünüz. en azından her zaman söylediğim gibi kafanızdaki soru işaretini kaldırmış olursunuz.

    "peki hacı iyi anlatıyosun da biz kendimize ne yaparsak yapalım düşüncelerimiz beynimiz hep aynı" diyen var sanki aralarda. haklısın bir bakıma sen kendine istediğin kadar bak , giyimine kuşdıbına mimiklerine dikkat et yine de çevrendeki kızlarla aranı yapabilmek için iyi bir muhabbet dağarcığın olması gerekir. peki nedir bu "muhabbet dağarcığı" ?

    bu kelimeyi şu an yazarken aklıma getirdim. nasıl bir insanın kelime dağarcığı oluyorsa , hafızasında bildiği ve kullanabileceği kelimse sayısı belli ise aynı şekilde muhabbet kurmanız için de bunun olduğu kadar geniş olması gerekir. "nasıl genişletebilirim?" derseniz de size gidip film izleyin kitap okuyun felan dersem en fazla umut vermiş yani bir bakıma kandırmış olurum. kızlarla doğru iletişim kurmak için yüzlerce kitap okuyup kelimeler arasından kelimeler seçmek , dikkat çekici konulara değinip akıl dağıtmak eskilerde kaldı. karşınızdaki kızlar da şekspir felan değil merak etmeyin , dolayısıyla etkilemek için de öyle bir birikiminiz olması gerekmiyor. ihtiyacınız olan şey sadece samimi ve içten muhabbetler kurmak.

    mesela ilk defa konuşacağınız bir kız sınıfta oturuyor tek başına sizde yakınlarındasınız. eğer o kızla gerçekten tanışmak istiyorsanız gidip doğrudan "merhaba tanışalım ben ahmet" diye girmek yerine , önünde bir kitap , dergi , sayfa , broşür artık her ne varsa (yoksa da başka bir şey bulursunuz muhakkak.) bir süzün ne olduğunu ve o şey hakkında kafanızda bir kaç cümle oluşturun ve kıza öyle giriş yapın. mesela kızın önünde genel matematik kitabı var sallıyorum şu an alın size fırsat ; gidip önce boş mu oturabilir miyim diye izin istersiniz %95 tabi der veya kafa sallar , gözleriyle evet der (%5 reddetme payı verdim onda da ya bu kız harbiden çok farklıdır yada gerçekten yanına gelecekler vardır.) oturursunuz ve çok beklemeden "bu kitabı nerden aldın ya sordum bir kaç yere de bulamadım" diye girersiniz kızda anlatmaya çalışır şurdan şurdan diye siz hemen anladım demek yerine muhabbeti uzatmaya çalışırsınız cümlelerinizin arasına da "bu arada ben ahmet memnun oldum" diye eklersiniz tokalaşırsınız tanışmış olursunuz. dediğim gibi bu çoğu kız için geçerlidir. kızın sevgilisi olsa bile sizi direkt terslemez hangi çağda yaşıyoruz sonuçta ?
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster