/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
http://www.imgim.com/screenshot_2016
  1. 1.
    0
    Selamun aleykum gençler

    Eski cağlardan beri süregelen kader mevzusu hakkında birkaç şey yazmak istiyorum.

    Bu konuda insanların aklına en çok takılan soru şu " Allah eğer benim ne yaptığımı önceden biliyorsa ben davranışlarımdan niçin sorumluyum . Eğer Allah kimin cennete gideceğini önceden biliyorsa niçin namaz kılıp cennet için çabaliyorum. ?"

    Bu soruya verilebilecek birkaç cevap var.
    Öncelikle biz davranislarimizdan sorumluyuz çünkü irademiz var. Olayı su şekilde izah etmeye çalışayım. Düşünün ki biri size diyor ki benim elimden gelen bir şey yok Allah boyle dilediği için ben alkol kullanıyorum zina yapıyorum vs. vs.
    Bunu dediği zaman ona tokat atın ve deyin ki bu benim suçum değil kardeşim Allah sana tokat atmamı istediği için tokat attım başka çarem yoktu. Çünkü Allah öyle dilemişti. iste burada savunmasının mantıksızlığını anlayacaktır .

    Hala anlamadıysa su örneği verebilirsiniz. Biri bir etkinlik düzenliyor ve bu etkinliğe sadece listede adi olanlar katılabiliyor ve elde iki liste var 1. Listede etkinliği düzenleyenin istediği kişiler çağırılmış ikinci listede ise belli şartları yerine
    getirenler çağrılabilir. Şöyle düşünebilirsiniz ben zaten 1m listedeyim çabalamaya gerek yok . Veya evet 1. Listede olabilirim ama kesinlikle gitmem için 2. Listede adımın olması gerekiyor ve ikinci listeye girebilmek için çalışıyorsunuz.

    Etkinlik günü geldiğinde anlaşılıyor ki 1. Liste ile 2. Listede olanlar ayni kişiler. Yani biz çabalamazsak Allah dilemez bizim çabamız sonucunda Allah dilediği şey olur.

    Umarım örnekleri iyi anlatabilmiş kafanızdaki soru işaretlerini yanitlayabildiysem sukulayip daha fazla kişinin görmesini sağlayın. Allaha emanet olun.
    ···
   tümünü göster