/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +8
    Böylece uzun süre ayin devam etti. Ve nihayet 3 saat sonra yerde dizilmiş sekiz kollu şeyler kendiliğinden yanmaya başladı. Zaten öyle Gamın hareketlerinden, olağanüstü sözlerinden ve dansından korkan Han, şimdi daha çok korkmaya başladı, bir odadan çıkmaya çalışsa da Gam ona izin vermedi ve yüksek sesle var gücüyle:
    – Otur – diye seslendi.
    Han’sa çok korktuğu ve Gamın o an ruhunun tamamen farklı alanda olduğunu düşünerek sadece onun emrine uymayı uygun gördü.
    Han haklıydı. Gam ruhen burada değildi. Onun bedeninde artık sayısı bilinmez kutlu ruhlar dolaşıyordu. Gözleri dönmüş, ağzı eğilmiş, sakalı kaşına karışmıştı. Hanın yerinde kim olsa idi korkudan yüreği partlardı, ancak cesur Han her şeye katlanıp sonu bekledi. Yaklaşık bir saat sonra Gam kendine geldi ve konuşmaya başladı:
    – Yaklaşık yüz yıl sonra, evet tam yüz sene sonra bu memleket tarihe geçecek. Üstelik oldukça sıra dışı ve mistik bir olayın sayesinde. Öyle bir olay ki, sıradan insan beyni onu etkilemeye yetmez. Onu ancak biz – Gamlar anlarız ve kabul ederiz.
    Sabırsız Han:
    – Peki söyle bakalım ne olacak? Bizim, halkın durumu ne olacak, Gam, kurban sana – dedi.
    Sabırlı Gamsa sırasıyla:
    – Tanrı yeryüzüne inecek. Hem de yıllar önceki gibi kurt vücudunda değil, bu kez insan gibi – diye izah etmeye çalıştı.
    Aklı tamamen şaşırmış Han, bu cümlelerin ne demek olduğunu hiç anlamadı ve:
    – Peki, ne demek istiyorsun, değerli ve çok saygıdeğer Gam? – diye sordu.
    Gam nurani şekilde gülümsedi ve:
    – Senin soyundan bir cesur yiğit peyda olacak. O yıllardır bir-birinden ayrılmış tüm yerel aşiretleri, aileleri birleştirecek. Günaha batmış bütün kulları onun gazabına uğrayacak. O kimseye acımayacak. Tanrı yolundan uzak düşmüş herkesi öldürecek, bilhassa ağır biçimde – diye cevap verdi.
    Gamın sözlerinden şaşıran Han:
    – Yani bizi, benim soyumdan olan bir er cihan imparatorluğuna ulaştıracak? Fakat günahları olan herkesi Tanrı gibi cezalandıracak? sordu.
    Gam hiddetlendi:
    – Tanrı gibi değil. O Tanrının kendisi olacak. Ergen çağında Tanrının kutsal ruhu onun vücuduna inecek ve bir zamanlar olduğu gibi yine Tanrı yeryüzündeki adaleti sağlamak için kendisi işe el atacak. Suçlu bütün kullar onun gazabına uğrayacak. Güneydeki Şeytan memleketi (Çin’i öngörüyor) onun ahından tarimar olacak. Başkentleri dağılacak. Nüfus açlıktan kırılacak. Nihayet Batıya doğru büyük bir Turan imparatorluğu uzanacak. Tüm uluslar onun için sadece bir insan olacak. O kimseye fark koymadan adaletle yeryüzünde Yüce Tanrı’nın krallığını var edecek. Ve nihayet onun sınırlarında dünyanın dört yönü birleşecek – gibi başka sözlerle memleketin, saltanatın ve tüm dünyanın gelecekteki kaderini böylece açıkladı Gam.
    O olaydan uzun yıllar geçti. Ve yaklaşık yüz yıl sonra şubat ayında, Onon nehrinin kıyısındaki Delyun-Boldok adlı yerde doğdu, Gamın hakkında konuştuğu yiğit.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster