/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +11
    ilk 5 soruyu okudum bilgisizliğin küstahlığınla birleşmiş başka bir şey göremedim. Allah kimseye muhtaç değil bizler Allah'a muhtacız.
    Sadist kelimesini Allah'a yakıştıranlar gerçek anlamda Allah'ı tanımayan iman etmeyen kimselerdir.
    "Kim makbul ve güzel işler yaparsa kendi lehine kim kötülük yaparsa kendi aleyhinedir. Rabbin kullarına asla zulmetmez."(Fussilet,41/46)
    Sonsuz merhamet sahibi Allah'ın kullarına asla zulmetmeyen, kulların pek çok günahını affedeceğini bildiren hatta şirk-küfür ile ölenler dışında imanla kabre girenlerden dilediği kimselerin günahlarını bağışlayacağını ifade eden yüzlerce ayet var.
    3. soruda iradesi olmayan iblis demişsin... Cinlerin de müslümanı kafiri vardır ve iradesi vardır. Burdan haşa Allah'ın yaratmasında hata çıkarmışsın 4. soruda kendince...
    "Meleklere: "Adem'e secde edin." dedik. iblis müstesna, hepsi secde ettiler. O cinlerdendi; Bundan dolayı Rabbinin emrinden çıktı... "(Kehf,18/50)
    5. soru da çürüdü böylelikle sanırım...
    Allah her şeyden haberdardır bu ne art niyet böyle. Bence sen samimi değilsin kardeş milletin kafasını karıştırmak istiyorsun bu ciddi bir mesele evvela samimi isen inci'den çık ve sorularını bir bilene alime yüz yüze sor... Bütün sorulara bakmak isterdim ama bunlar gibi sanırım hepsi ve mobildeyim zamanım da yok.

    "Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar, Allah da razı olmuyor. Fakat kafirler dilemeseler de Allah nurunu tamamlamayı diliyor."(Tevbe-32)

    "Şüphesiz Allah katında din islâm'dır... "


    (Ali imran-19)
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Sorular mantıklı. 3 tanesi biraz ergen ruhla yazılmış olsa da geriye kalan sorular güzel noktalara değinmiş.
      Verdiğin yanıtlar afaki. Hic bir sorusuna doyurucu bir yanıt verdiğini göremedim.
      içerik olarak basit bir misyoner yazısını öteye geçmemiş.
      Adamın sorduğu sorular konunun felsefi yanıyla ilgili sen yalnızca fıkıh kitaplarında herhangi bir hocanın vereceği sıradan yanıtları sıralamışsın
      ···
   tümünü göster