/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +38 -4
    Yazdığın tek bir madde dâhi doğru değil. Hepsi zütünün kaynaklığında sunulmuş maddeler. Abdulhamit han hakkında hiçbir kitap okumadan ne de güzel iftira atmışsın sen öyle.
    1-)içki fabrikası kurdurduğu doğrudur ki kurdurduğu fabrikalar hristiyan ve gayri müslim azınlıklar içindir nitekim kurulan fabrikalar müslüman yerleşkelerinin dışında hristiyan ve gayri müslim yerleşkelerinde olup gayri müslimlerin talepleri doğrultusunda açılmıştır. Bu bilgileri Prof. Dr. Ahmed AKGÜNDÜZ ve Doç. Dr. Said ÖZTÜRK'ün "Bilinmeyen Osmanlı" eserinden detaylı kaynaklarıyla teyid edebilirsin.
    2-) Kızıl sultan demişsin. Kızıl Sultan lakabı Fransızların Abdulhamit Hana taktıkları "le Sultan Rogue" lakabından gelmektedir ve bu lakap osmanlı devrinde ermeniler ve fransızlar tarafından kullanılmaktadır. Bunu da Prof. ihsan süreyya sırma'nın başta "Sultan Abdülhamid'in islam Birliği Siyaseti" olmak üzere diğer kitaplarından detaylı kaynaklarıyla teyid edebilirsin.
    3-) Rom içerdi demişsin. Rom içtiğine şahit olarak da torunu gösterilir. Yani şuan kendi vatanında dâhi yaşamayan, bu topraklara ait olmayan torunu. Peki hiç sordun mu torunu bunu kaç yaşında gördüğünü söylemiş diye? 4 yaşında. Evet orosbu evladı 4 yaşında. Sen 4 yaşında yaşadığın neyi hatırlıyosun peki? Hatta bu iddia ile kalmayıp, Abdülhamit Han'ın kendisine "iç evladım şifadır" dediğini dahi iddia etmiş. Rom içtiğine bundan başka hiçbir kanıt ve delil bulunmamaktadır. Lakin içmediği Marmara üniversitesi Tarih Fakültesi Prof. ları tarafından kanıtlanmış ve delilleri sunulmuştur. Bunu da teyid edebilirsin.
    5-) ilk kerhaneyi açtırıp kurumsallaştırdı demişsin. Bu atılan iftirayı cevaplamadan önce, yalan söyleyip bu yalanı dâhi yanlış söylemeyi başarmışsın evvela bunun tebrik ediyorum. Zira Osmanlı'da kerhane Abdülhamit Han'dan önce de kaçak göçek şekilde açılmıştır. Hatta diğer Padişahlar bu genel evlerle çok sert bir şekilde mücadele de etmişlerdir.
    Ulan bin entry yetmiyor yoksa giberdim belanı dua et koduğum daha fazla yazilmiyor
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      senin kaynagın ananın amı herhalde
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      senin kaynagın nerde binin oglu
      ···
    3. 3.
      -1
      Bre gerizekalı herif "senin kaynağın ananın amı heralde" dediğin adam her yazdığı numaraya kaynak yazmış senin kaynağın nere huur çocuğu
      ···
      1. 1.
        +1
        bre anasını gibtimin oglu benim kaynagım senin ananın am deligidir.
        ···
      2. 2.
        -1
        Böyle kalırsın işte am suyu
        ···
      3. diğerleri 0
    4. 4.
      -1
      Verdiğim kaynakları anayın amından bi çıkarıp da bak sonra da gibtirip gidip ağlamaya devam et huur evladı ahahahahaha
      ···
      1. 1.
        +1
        anana stabil şekilde o kitapları okutarak giberm. ebesinin kıllıa amcığının ortalarından sağ ve sola açı yapmış dillerini gibtiğimin evladının ta annesini böyle tavana asiim şut saatiyle maç saati arasındaki fark boyunca anneni çatur çutur kız arkadaşınla beraber zütürrüken kim engelleyebilir ki ebenin dıbının dikine giberim gözlüğünün sapını dıbına kodumun açtırma ağzını skerim yüzünü bin zütünün amcıkbaşlı anzorotun antilop taşşaa yalamış versiyonu seni seni taburenin üzerine çıkartıp berber çırağıyla beraber halaay çekerken hepinizin tek tek dıbına koymak üzere yola çıkan konvoyun ta 4 tekerini skim desen de ananı bir giberim baban ayakta alkışlar
        ···
    5. 5.
      +1
      Kıbrısa girite moraya rusyaya korkusundan tir tir titreyerek bin ettiği donanmayada cevap versene yobaz köpek
      ···
    6. 6.
      +1 -1
      Verdiğim kaynaklar ananın dıbına saplanmış sanırım. Ordan çıkartıp bi oku sonra zırlamana devam edersin amın evladı ahahahaha
      ···
      1. 1.
        +1
        KES IRZINI CiBiLiYETiNi gibTiĞiMiN TOTOŞU KAYNAK VERDiGiN ADAMLAR ANANI gibMiŞ HERHALDE ORUSBU ÇCOUGU :dsdşaklsdadas
        ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster