1. 1.
    0
    inci Sözlük, katılımcı sözlük tarzındaki ağ sayfasıdır. Bu ağ sayfasının içerdiği kullanıcı yazıları müstehcen de olabilir. Sözlük yazarları çeşitli basın ve yayın kuruluşlarına, bazı ağ sayfalarına çeşitli saldırılarda bulunmuştur. Kendileri bu olayları saldırı yerine ziyaret olarak nitelendirmektedir. Ayrıca kullanıcılarının bir kısmı Vikipedi'de vandalizm olarak değerlendirilecek davranışlarda bulunmuştur.

    inci Sözlük, katılımcı sözlük şeklinde bir sitedir. Kullanıcılar ücretsiz olarak kayıt olup, kavramlar hakkında yorum yapabiller. Aralık 2009 tarihinde kurulmuştur. Telifsiz içeriğe sahiptir ve Sözlükspot isimli internet sitesinin alt alanında (subdomain) yayınlanır. inci Sözlük'e üye alımı, genelde serbesttir. Şu anda üye alımlarını kapatan inci sözlüğün 70.000'den fazla kayıtlı kullanıcısı bulunmaktadır. Sözlük içinde yazarların küfürleşmesi olağan karşılanır. Sözlük dili erkeksidir ve ferregrafiye varan argo dili kullanılır. Kurallarının Türkiye'deki bir çok internet sitesine göre çok daha az kısıtlayıcı olmasından ötürü, site zaman zaman 4chan ile Encyclopedia Dramatica'ya benzetilmektedir.

    Medyada inci Sözlük

    inci Sözlük yazarları ziyaret adını verdikleri eylemlerle yazılı basın, internet siteleri ve televizyonda adlarından söz ettirmektedir. Yazarlar Twitter'daki bir açığı kullanıp, ünlü kişilerin kendilerini takip etmesini sağlamış, bu olay ulusal ve uluslararası basında haber yapılmıştır. Ayrıca, Facebook'a yaptıkları saldırı medyada yer almıştır.iki kişinin inci Sözlük adına Disko Kralı progrdıbına telefonla bağlanması ve bunlardan birinin inci Sözlük'ün tanıtımını yaparak programda küfretmesi Okan Bayülgen'in tepkisine yol açmıştır. inci Sözlük yazarları, Ekşi Sözlük'te uygunsuz başlıklar açmış ve iHL Sözlük'te hesapları ele geçirmişlerdir. inci Sözlük, büyük çapta ses getiren bu eylemler için ana sayfasına birer yıldız koymuştur. Ayrıca, Tarihin Arka Odası,x y'ın televizyon programı ve Bilgin Gökberk'in programlarına mail ya da telefonla ulaşıp sunucuları işletmişlerdir.
    ···
   tümünü göster