/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    -1
    1 hafta once Manila'ya gittim. Hava limaninda 3-4 saat kadar arkdasimi beklemem lazimdi.

    Disari ciktim sigara iciyorum. Yanima hava limani calisan karti olan bir eleman geldi. Ufak tefek sorular sorark muhabbet etmeye basladik.

    Adamda hava limani calisan yaka karti vardi. Bu yuzden hic isgillenmedim. Zaten adam hava limaninda calistigini, turlara katilmak isteyen insanlari agentalara yonlendirdigini falan soyldi. Banada falanca ada turlarini gosterdi.

    Yok istemiyorum dedim. Planlarimi sordu.

    Dedim 3-4 saatim var ve su meshur caddeye gidicem dedim. Elemanda onun goturebilcegini soyledi. Bende yok resmi-sari taksi ile gidecegimi soyledim.

    Buda "zaten taksi diyorum dedi". Resmi taksi oldugu icin bende tamam dedim. Aq oradan direk bir araba geldi, taksi de degildi. Ben bu arabaya binmem, bu taksi degil dedim.

    Kendisi bunun bir taksi oldugunu, normal taksi metre oldugunu soyledi. Taksimetreyi calistiracagini soyledi.

    Boyle soyleyince arabaya bindim. Bir baktim bu kamil de arabaya bindi. Sofor yaninda oturuyo.

    Highwaya ciktik. Diyom hani taksimetre nerde, tabletten bir sey gosteriyor bana. (Bagzi ulkelerde taksimetre olarak tablet olarak gormustum, ve kandirmaca degildi, mesela dubai ye rastlamistim, cokda ucuz tutmustu). Yinede sordum kac para tutacak diye, eleman 50$ dedi(gittigimiz yol 15 dakika ya var ya yok-normal fiyati 15TL civariymis sonradan ogrendim). Vayyy aq dedim. Bu nasil is. Elemanda bu vip taksi diyor bana got oglani. Tabi bu sirada sofor bastikca basiyordu gaza. ulan o anda hicde inilecek bir yer degildi boyle yuksekte otoban olur ya oyle bir sey, kaldirim falan yok. Neyse dedim elemana ben sana 50$ vermicem.

    Buda diyorki oyle sey olmaz, vermen lazim. Bu VIP hersey legal diyor oc. Neyse vardik varacagimiz yere, bende yolda cirkefe yatmadim, hatta sohbet mohbet ediyoz. Diom kari kiz ortami nasil falan.

    Vardik dedim ki elemana, "bak sen beni simdi dolandiriyon, bunu biliom. Ama yinede saygi duyuyorum. Sonucta sen olmasan baska biri baska sekilde birilerini dolandiricak. Tatilimin ilk gunu oldugu icin simdi polisi aramiyorum, haa arasam bu parayi sana vermicegimi ve hakli cikacagimi biliyorum, yinede aramiyorum tatilim kotu baslamasin diye ama sana hayatta 50$ vermicem, dedim 40$ verdim. Bu lavuk once kemkum ediyordu, sofor eyw tamamdir dedi. Birde bana telefon numaralarini verdiler, dediler bak burasi Manila, burada adami giberler, eger oldu bi taka battin bizi ara nerde olursan kurtaririz dediler (hakkaten kurtarirlar oyle tipler/ ama muhtemelen banka hesabimi direk bunlarin uzerine gecirmem lazim olur )

    Velhasil 1 haftalik Filipinler tatilinde baska hic dolandirilmadim, ama konustugum herkez heryerde dolandiriliyormus. Onumde Japon turisti sokak pandomincisi zorla 30$ dolarini aldi(Bu ulke fak fakir bu paralar bunlarin ev kirasi aq).

    Hep derdim ulan bu hava limanindaki korsan taksiciler nasil turistleri kazikliyor, helede orda sari taksi duruken(biliyom taksiciler daha tak ama soucta resmi)
    ···
   tümünü göster