/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 176.
    0
    Ilk önce sevdiğin şarkıların sololarını bul veya kendin çıkar, onları çal. Sonra yavaş yavaş bareyi çözmeye bak. Barelileri basabildiğin gün artık gitar için fazladan uğraş vermene gerek kalmıyor, çoğu şarkıyı sadece duyarak bile akorunu çıkarıp çalabilmeye başlıyorsun kısa sürede. Geriye bir tek arpej kalıyor, onu da zaten çok pis gaza gelip öğreniyorsun.

    Müzik zevkini bilmiyorum, uyuşmaz herhalde, kendine kolay ve sevdiğin şarkılar bulabilirsen onları çal. Ama ben yine de bi list vereyim:

    Solo için: "Adamlar - Şakacı Birisin Sen" var, şarkının nerdeyse tamdıbını solo üzerinden çalabilirsin. (listeyi gitara yeni başladıysan diye hazırladım, elektro gitara özel rock şarkılar değil ama clean bright mode a alırsan onla da çalarsın ve kötü çıkmaz)

    Bare için: "Yüzyüzeyken Konuşuruz - Ateş edecek misin" Bu biraz hızlı başlangıç için, bir de ritim zor gelebilir.
    "Kaan Boşnak - Kusmak Üzereyim" var, akorları bareli ama ritmi cidden çok kolay.

    Şunu hiç unutma: Hiçbir zaman "Kusursuz çalacam" diye kıçını yırtma, mesela ben bareyi öğrenirken yannanım gibi ses çıkıyordu, evdekiler falan rahatsız oluyordu ben de duyulmayacak bir odaya geçiyordum. Bu şey tamamen ne kadar pratik yaptığına bağlı olarak gelişen bir olay.
    ···
   tümünü göster