/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Kendinin iyi bir insan olduğunu hangi kriterlere göre belirledin ki hocam? Deist olduğuna göre Tanrı sana bir emir ya da mesaj vermemiş demektir, bu yüzden senin için ne iyi ne de kötü varolabilir.

    Ayrıca ceza çekecek olanlar sadece inanmayanlar da değil. Katiller, hırsızlar, yalancılar, zorbalar, tecavüzcüler ve daha nicesi orada sonsuza kadar yanacaklar. Peki inanmayanlar neden yanacak? Allah'ın affetmediği tek günah şirk koşmaktır. inanmayanlar ise başkalarını veyahut kendisini ilah edinmiş kimselerdir ve bu açıkça Allah'a ortak koşmaktır.

    Başkasını ilah edinmek ne demektir?
    Mekke'de müşrikler Lat , Menat, Uzza adındaki ufak tanrılar aracılığıyla Allah'a tapıyordu. O putlara da anlamlar yüklemişlerdi zira hiç bir insan evladı bir taş parçasına aha bu Allah diyecek kadar da gerizekalı değildir.

    Kendini ilah edinmek ne demektir?
    En basit örneği, kendi kendine şu iyidir şu kötüdür demektir. Bu ayrımı yaratan yapabilir yaratılan değil.

    Bu kısma kadar geldiyseniz şunu söylemekte fayda var. Farkında olmasanız bile içinizde iman bulunabilir. Bu davranışlarınıza dahi yansıyor olabilir. Ve yine farkında olmasanız dahi imansız olabilirsiniz. inanıyorum diyip kendini kandırarak her türlü günahı işleyip cehennemde sonsuza kadar da yanabilirsiniz. Neyse seçim sizin.

    Biz onu yola kılavuzladık. Artık ya şükredici olur ya nankör. (Dehr-3)
    ···
    1. 1.
      0
      iyilik ile kötülük bir kavramdan baska birşey değildir ve bu kavramlar ise dine bağlı değildir bu kavramların sahibi insanlardır bunu dine bağlaman komik.

      Ayrıca putperestleri savunmam aptallar bana göre ama kâbe ye tanrının evi diyen sizlersiniz bunu eleştirebilecek en son kişilerdensiniz

      iyilik ve kötülük ile sevap ve günahı karıştirmissin

      Ha doğru din islam ise 1500 yıl önce yazılmış bir kitap dışında bize gösterilebilecek inanmamizi saglayabilecek hiçbirşey yok.
      ···
      1. 1.
        0
        Paragrafların sırasına göre;
        1) Ahlak felsefesini bir araştır derim. insanların karar verdiği şeyler sadece değer yargılarıdır, ahlak ise iyi ve kötüyü belirler.
        2) Söylediklerimle alakası yok.
        3) Yazdıklarımda öyle bir karmaşa yok.
        4) islam dışı bir örnek versem neden islam'a inanıyosun hacı saçma olur.
        ···
   tümünü göster