/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    0
    Yok. Ama bilgisayar oyunu teorisi çok saçma amk. Hani neden mantıksız olduğunu kanıtlayamazsın. Çünkü her şey kodlanmış olabilir. Ama mantıksız amk. Mantıksız. Ya bu şey gibi. Bir şeye mantıklı bir açıklama bulursun ve aksini kanıtlayamazsın. Aynı bunun gibi. Duygularımız var. Hissediyoruz. Bana bunun bilgisayar oyununda sana eklenmiş bir kod olmadığını kanıtlayamazsın. Ama şöyle bir şey. Mantıken bilgisayar oyunu dediğin şeyde milyonlarca ve hatta milyarlarca karakter olmaz. He tabi adamların bilgisayar oyunu bayağı gelişmiştir. Ama hepimiz birbirimizden ayrı yapay zekâlar falan olamayız. Sayımız çok fazla.
    Hani bunun dayanağı ne amk? Bunu ortaya atan hangi akla hizmet böyle bir şey ortaya atmış? Neyin kafası? Duygularımız var. Düşüncelerimiz var. Her şey otomatik olarak işliyor. Anında üzülebiliyoruz ya da anında sevinebiliyoruz. Ayrıca mesela belli başlı kişiler tarafından yönetilmediğimiz çok açık. Çünkü irademiz var. Mesela ben burnuma dokunmak istediğim zaman dokunup dokunmamayı seçebiliyorum. Burnuma dokunma komutu geliyorsa neden dokunmuyorum? Ya da o komut neden geliyor? Oyun o kadar gelişmiş ki seni yöneten sana burnuna dokunma isteği komutunu verip, burnuna dokunmaman komutunu mu veriyor? Veya şöyle bir şey de var. Mesela ben burada yazı yazıyorum. Bu yazıları yazarken duraksıyorum. Duraksamadığım zaman bu yazıları bana yazdıran kişi bunu nasıl yapıyor? Yazıyı bir yere kaydedip, bana nerelerde duraksayacağımın komutunu mu veriyor? Veya biriyle tartışırken ona anında tepki vermemin komutunu nasıl verebiliyor? Önce karşımdakinin tepkilerini görüp sonra bana komut vermesi gerekmez mi? Nasıl bu kadar hızlı komut verebiliyor? Veya beni kontrol eden kişi, tartışacağım kişiyi kontrol eden kişiyle anlaşıyor da, "Hadi biz şu gün, şu saatte, şu sebepten dolayı karakterlerimiz arasında bir kavga çıkaralım. Kavganın kurgusu da şu olsun." mu diyor? Ya da hem beni hem de tartışacağım kişiyi kontrol edip, bunun kurgusunu tamamen kendi mi planlıyor?
    ···
    1. 1.
      0
      Bu bir simülasyon teorisi panpa dar açıdan bakma aşırı gelişmiş olarak bak yapay zeka bile olabiliriz
      ···
    2. 2.
      0
      Ya dar açını gibtirtme amk. Hangi açıdan bakarsan bak saçma bir teori amk. Kaldı ki dar açıdan falan da bakmıyorum. Bilgisayar oyunu konusu açılmış. Olayı o açıdan değerlendirdim. Yapay zekâ diyor. Ya bir gibtir git amk. Bir düşünceyi salak salak ihtimalleri göz önünde bulundurarak ortada hiçbir veri olmadan ciddiye alamayız amk. Kaldı ki bu bir teori falan da değil. Teori olması için önce hipotez olması gerek amk.
      ···
   tümünü göster