/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +9
    Bu tatlı su müslolarının kuranı devamlı kendi isteklerine göre yorumlamasından da yorulduk artık

    Ayet apaçık ortada işte lan kıvırta kıvırta dansöz oldunuz iyice
    ···
    1. 1.
      -2
      auhahuahuahhu zaten böyle söylemesin diye açıklama yapmadım, soru sordum ve bu kelimeyi araştır diye teşvik ettim ki kendisi görsün. din hayattaki en mühim konudur, uğrunda çaba sarf edilmesi gerekir
      tabii siz gene de ayetleri büktüğümü iddia ediceksiniz. Edin, onlarca mucizeye kulak tıkayan adamların, kuranda bulduğu sözde problemlerin açıklamasını kabul etmesini beklemek çocukca zaten.
      ···
    2. 2.
      +3
      Araştırması için ya arapça bilmesi ya da bilen insanlardan farklı farklı kaynaklardan takip etmesi gerekir. Benim paylaştığım ayette sopa yerine celde diyor mesela. Sopa veya kırbaç anldıbına geliyor tefsirciler de bu ikisinden birini alıyor. Ama ister sopa oku ister kırbaç ister çubuk ayetin ve islamın vahşiliği hiçbir türlü değişmiyor.
      ···
    3. 3.
      -1
      elinin altında internet denen niimet var, bikaç dakikada meseleyi çok rahat anlıyacaktır. zina ilgili ayette sopa değil celde ifadesi geçer. deriyi acıtacak darbe diye düşünebilirsin. cezanın tesiri acı çektirerek değil utandırarak cezalandırmaktır, cezayı müslüman bir topluluk izlemelidir. bu ceza 4 kişinin şahit olduğu zinalar için geçerlidir, diğer zinaların cezası yoktur, 4 veya üstünde insanlar gözleriyle şahit olduysalar bu suç artık bireysel değil toplumsal bir ahlaksızlıktır ve ceza gerektirir.
      şimdi diyeceksin ki sen ayetleri kıvırıyorsun ayette böyle söylemiyor. daha ayetin mealini okuyacak zeka kapasitesine sahip olmadığından böyle düşünmen normal. al ayet, yorumsuz:
      Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüz celde vurunuz. ALLAH’a ve ahiret gününe Gerçeği onaylıyorsanız, onlara olan acıma duygunuz ALLAH’ın yasasını uygulamakta size engel olmamalı. Gerçeği onaylayanlardan bir grup onların cezalandırılma işlemine tanık olsun
      Korunan kadınları suçladıktan sonra dört tanık getiremeyenlere ciksen celde vurun ve onların tanıklığını ebedi olarak kabul etmeyin. Onlar yoldan çıkmış kimselerdir
      Bununla birlikte, bundan sonra tövbe edip kendilerini düzeltenler için ALLAH Bağışlayandır, Rahimdir.
      Eşlerini suçlayıp kendilerinden başka tanıkları olmayan erkeklerden birinin tanıklığı, doğru konuştuğuna dair dört kez ALLAH’a yemin etmesiyle geçerli olabilir.
      Beşinci yeminde de, yalancı olduğu taktirde ALLAH’ın lanetinin kendisi üzerine olmasını diler.
      Dört kez ALLAH’a yemin ederek kocasının yalan söylediğine tanıklıkta bulunduğu taktirde kadın cezayı savar
      Beşinci yeminde de, kocasının doğru olması halinde kendisinin ALLAH’ın gazabına uğramasını diler.
      (kadın zina ettiğinde kocası gözleri ile görse dahi 4 şahit olmadığından ceza almaz)
      eğer bu ayetler de sizi islamın mükemmelliğine, kadınları nasıl koruduğuna, muhteşem çözümlerine ikna etmiyorsa bekleyin, ölümü bekleyin..
      ···
    4. 4.
      +1
      IQ kaybı yaşadım daha fazla tahammül edemeyeceğim sana.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster