/i/Erkekler

XX değil, XY
  1. 1.
    +76 -1
    Feministler ataerkilliğin erkekler için olduğunu iddia ediyorlar ama bu tamamen yalan. ilk olarak ataerkil sistem oluşturulmamıştır. Ataerkil sistemde erkek olmak kadın olmaktan daha zordur. Kadının başlıca görevleri çocuklara bakıp evi düzenlemekken, erkeğin görevi aileyi korumak, (ölüp öldürmek) aileye yemek getirmek, (avlanmak, av esnasında ölmek) gibi ölümcül görevlerdir.

    Kadın çocuksuz olsa dahi çalışmak zorunda görülmez ama erkek her halükarda çalışmakta zorunludur. En basitinden kadın baba evinde isterse 40 yaşına kadar bile kalır ve kimse bir şey demez ama erkek aileden ayrılıp ev kurmak zorundadır. Baba evinde 30 yaşında bir erkek ayıp ve hor görülür.

    Demem o ki bu ataerkil sistem oluşturulmadı, doğamız gereği varoldu. Erkekler birleşip de "beyler ataerkil sistemi kuralım da kadınlardan üstün olalım" demedi. Erkekler kadınlardan zaten üstün. Yani ataerkil sistemi kadınlar ve erkekler birlikte yarattı.

    ikinci olarak bu sistemde erkeklerin ölme olasılığı ve hayat şartları daha zor. Bu da ataerkillikle yahut anaerkillikle ilgili değil. Hayatta erkek olmak zaten daha olümcüldür. Erkeksen ölme ihtimalin daha fazladır, daha zor bir hayat geçireceğin bellidir. Her türlü sistem gelsin. Erkek olmak daha zor olacaktır. Belki de bu yüzden erkekler kadınlardan fiziksel ve zihinsel olarak daha güçlü, daha zor bir hayat geçirecekleri için.
    ···
   tümünü göster