/i/Tespit

  1. 1.
    +12 -1
    inançlılar öldükten sonra her şeyin karşılığını alacağa yargılanacağına ve inandıkları sisteme göre gidecekleri bir yer olduklarına inanıyorlar vicdani bir rahatlık var.
    Ancak bizim gibi inançsızlar öldükten sonra çeşitli varsayımlarda bulunuyor yaşamın anlamı, ölüm felsefesi gibi şeyleri düşünüyoruz yani gerçekleri bilen mutlu olmuyor siz kendinizi o şekilde avutuyurken bizim avutacak bir şeyimiz yok.
    Bu kadar yazdıktan sonra bir salak imtihan için dünyaya geldik derse giberim onu
    ···
    1. 1.
      +2 -3
      Katılmıyorum. Bir motivasyona sahip olmamak insanı daha çok hareketsiz bırakır. Aklı selim inançlı her insan toplum sorunlarına karşı duyarlı olur sorumluluk duyar.
      ···
      1. 1.
        +14 -2
        Aklım selim inançlı ülkeleri sayıyorum
        Endenozya, afrika,türkiye, iran,ırak, arabistan,suriye, cezayir,pakistan, yemen,hindistan. Suç oranlarının çok yüksek olduğu sapıklığın had safhada olduğu ,politika olarak ülke olarak medeniyet olarak berbat olan ülkeler.
        Toplum. sorunları karşı baya duyarlı ülkeler evet
        ···
      2. 2.
        +1 -6
        Dostum batıya göre suç oranlarında çok anlamlı bir farklılık olduğunu sanmıyorum, dinin suçlarda baya caydırıcı etkisi var. Ama evliliğin gecikmesi, zorlaşması, ferreya kolay erişim vs. sebeplerle sapıklıkta artış vardır doğru, medeniyet ve politika olarak da berbatlar, hala sömürge sonrası genelde laik diktatör rejimlerin yönettiği ülkelere dönüştüler. Adaleti sağlayabilen tek müslüman ülke yok.

        Adalet Allahın emridir, onu yapabilen Avrupalıysa, Avrupalı başarılı olur. Adalet düzgünse o ülkede her şey düzgündür.
        ···
    2. 2.
      +1 -1
      Evet, ahiret inancı bu dünyada yaşadığımız adaletsizliği dengeliyor

      Yani kendim baya inançlı biri olsam da sana akıl verecek kapasitede görmüyorum kendimi, bu senin yolculuğun, senin tercihin. iyi yerlere çıkmasını umarım.
      ···
      1. 1.
        +2
        Dinlere aşırı inanılan ülkeler gelişemez. Çünkü dinlerin neredeyse hepsinde bu dünyanın yalan olduğu asıl gerçek hayatın öldükten sonra başlayacağına inanılır. Bu dünyayı yalan gören bir toplum ne teknoloji üretir, ne de ölüp gittikten sonra geride kalan nesillere iyi birşey bırakmaya çalışır. Çünkü bu dünya yalandır onun için niye bu dünya için çalışsın ki?
        ···
      2. 2.
        +1
        Dostum dinin müslümana yüklediği sıfatlar var. Dürüstlük, çalışmak, güzel ahlak, ilimle ilgilenmek ve en önemlisi adalet. Sayısız ayet ve hadis var bunlarla ilgili. Dinde aşırı gidilmesi de islamda istenmez aslında.

        Eğer bu sıfatları müslüman yapmazsa Avrupalı ve japon yaparsa, Avrupalı ve japon başarılı olur. Yani her halükarda müslüman sıfatları başarılı olur. Müslümanda da kafir sıfatları varsa bu sıfatlar onu geri bırakır.

        Tarihte de böyle oldu zaten.
        ···
   tümünü göster