1. 676.
    +5
    şu açıklama bile gereksiz yannan kafalar.

    neden?
    çünkü bizim amacımız sisteme bir eleştiri değil miydi? bunu yaptık. başardık. bakın herhangi bir ihtimal vermiyorum, kesin konuşuyorum, şu ülkenin şartlarında -akp %50 ay alıyor ve basın tekeline giriyor- ahmet abi'yi o tvlere çıkartmak ve bunu lanse edebilmek başarıdır. hala o adamın söyledikleri üzerine fikir yürütüp, savunmaya geçersek, bu çizgimizi kaybederiz.

    fakat hata yapıldı.

    1- yanlış aday seçildi.

    ahmet abi'nin tipine bakarak bile ilk gün bunu söylemiştim; olmaz kardeşim! çünkü belliydi. adamın ne olduğu daha o günden belliydi. amacı sistem filan değildi, meclise girmekti. keza giremediği iyi oldu, velhasıl kelam girseydi, ağzımıza sıçardı, bizi tanımazdı. bunu da söylüyordum, kimse giblemedi.

    2- medyada, sistem eleştirimiz iyi anlatılmadı ve ahmet abi'nin meclise girmesi için gereksiz bir "hırs" yapıldı.

    bakununin kuzeni mi ne taktur, bir iki program izledim, almış yanına ayyaş adamı, mırın kırın ediyor, savunmaya geçiyor. ufaktan o adamla dalga geçerek, sistemin dıbına koymamız gerekiyordu. bakın biz böyle aday çıkardık, layığınız budur diye. ama bizim adamlar ne yaptı? o tekel savaşı videolarını bile göstertmek istemedi. çünkü siyaset hırsı damarlarına hakim oldu. bunun bir nedeni de gösterdikleri yoğun çabadır, ama bizim tayfa da işi fazla ciddiye aldı.
    ahmet abi gibi adamı medya önünde maymun edip -inceden- hem ismimizi hem de söylemek istediklerimizi daha net aktarabilirdik. meclise sokma işine hiç girmeyecektik.
    çünkü inci sözlük "sanal bir güçtür". bunu kabul etmemiz gerekiyor.
    hangi fiziksel eyleme, kaç kişi katılıyor görüyoruz. inci'nin gücünü fazla abartıyoruz.
    30 bin yazar varsa, 150 bin okuyan insan var ama kimse o kadar da giblemiyor. herkes marka imaj derdinde, keza bu imajlar da internetle sınırlı. ne de olsa tüm ergenlerin hayatı "profillerinden" ibaret. biz onlara bu şekilde hitap edebiliyoruz.
    inci'nin ortaya koyduğu felsefe kimsenin gibinde değil. bizim gibimizde. o yüzden de heder etmemeliyiz. kazanamayacağımız yarışa girmeyelim, demiyorum. sadece bunu doğru kullanalım.
    biz ahmet abi ile öyle şeyler yapmalıydık ki, face'te, twitter'da, paylaşım rekorları kırmalıydı. bu sanal güç var bizde ama sandıkta tükeniriz.

    çünkü biz aynı zamanda, kendimize bile muhalifiz. hepimiz biliyoruz ki, modlar ve eskişehir tayfası hariç, hepimiz ahmet abi için, giberim ahmet abi'yi lan dedik.
    kimse sallamadı ve hatta muallakliğine dahi olsa oy vermezdik. o seçilemezdi.

    bizim esas adayımız, ya emrah serbes ya da kaan sezyum olabilirdi.

    o zaman ciddi olabilirdi.

    tüm hayallerimizi ahmet abi üzerine kurarak, çarli'den dizi çekmeye çalıştık, uzun süreli olmadı, maymun depresyona girdi.

    özet yok binler, biliyorum okuyorsunuz.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster