1. 1.
    +263 -38
    aşağıdaki, tarafımca keşfedilmiş ve idil adlı eski kız arkadaşımla paylaşılmış twitter bug'ıdır. * * durun açıklayayım. (idille konuştum geyiği için ekşide borakrc başlığına bakınız)

    istediğiniz kişinin sizi takip etmesini sağlıyorsunuz. şöyle ki;

    ben accept isimli bir metal grubu dinliyorum ve seviyorum. pwnz kelimesi de bildiğimiz gibi "alayına gider, kraldır" gibi bir anlama geliyor. o gün eve gelirken de acceptin bir albümü hatim etmiştim.

    o gazla eve gelince de accept pwnz yazdım twit olarak.

    yazdığımda pwnz adlı twit kullanıcısının beni takip ettiğini farkettim. olay bundan ibaret. buradan da açıklamış bulunuyorum böylece. accept billgates yazın görün.

    accept pwnz bu arada. kral grup olum.

    ekleme:

    ki ben bunun bug olduğunu bile düşünmüyorum. accept ile başlayan twiti kod olarak tanıtan bir kod yazılmış olmalı. ya da sistemi fazla düz yazdılar ki twitter oldukça basit bir sistem, facebook'un yanında. gönderilen veri ile girilen twiti aynı fonksiyon ile gösterdiler. ne de olsa sen bir veri göndermek istersen bir şekilde gönderirsin ve bu bir bug oluyorsa buna karşı bir kod yazılmalı, ha kolay yoldan twit girerek yapmışsın, ha zor yoldan. e kolay yoldan olunca da yazılanların tamdıbını kod olarak algılıyor büyük ihtimalle. ben olsam öyle yapmazdım da, neyse.

    profilini gizleyen insanlara yollanan follower teklifini sorgulatacaklar accept anahtar kelimesi için, eğer bir follow isteği yoksa işlem yapılmayacak. bu kadar da basit.

    not: bilmeden konuşuyorum, programlama hakkında zerre bilgim yok. severim atıp tutmayı, swh.

    accept pwnz btw.
    ···
   tümünü göster