1. 176.
    0
    97 yaşında ninem vardı 2 sene evvel vefat etti mekanı cennet olsun. bizzat gazinin elinden aldığı ödülü vardır kendisinin halen evde asılıdır. 17 vilayette öğretmenlik yaptı.

    bizzat kendisi anlatıyor mealen yazıyorum:

    bizim zamanımızda türban gibi şeyler yoktu. başörtüsü vardı onunda yüzlerce bağlama şekli yoktu, yaşlı kadınlar çenenin altından bağlardı, gençlerde bunu anlatamıyacağım http://tinyurl.com/7kuffsh buna benzer bağlarlarmış. eskiden genç kızlar oturdukları bölgenin en güzel uzun saçı kimde diye yarış yaparlarmış. badem yağıyla yağlarlarmış falan filan güzel güzel bakarlarmış saçlarına, kendiside belime kadardı saçlarım hep yıkardım badem yağlarıyla yağlardık falan diyor. herneyse çook eskiden yazılmış olan şiirlere bakın osmanlı şiirlerine bakın saçla ilgili betimlemeler falan bolcana mevcut yani o zamanlar türban falan icat edilmemişti, ve neredeyse ülkenin hepsini gezmiş bir insandan bahsediyoruz burada bunuda unutmamak gerek..

    gel gelelim türbana; türban, aslında cumhuriyet ve laiklik karşıtı insanlar tarafından simgeleri olarak kullanılmaktadır onun için icat edilmiştir. hatta ve hatta türbanı bulan kadın fransız asıllı amerikada yaşayan bir modacı olması lazım yamulmuyorsam fransız olmayadabilir o kadarcık kusur olsun artık.

    fakat günümüzde artık türban allah'ın emriymiş gibi görülmektedir ve buna inanıp iman edip takanlar çoğunluktadır. o siyasal simge olarak takanlar %10-15'i geçmez amk. hep söylenen bir söz var ee napacaz üniversite kapısında bunları ayıran dedektör mü koyacaz? vardı da biz mi koymadık? ne yapalım bizde toptan almıyoruz diyorlar. bu yanlış sen o %10-15 için %85'in tepkisini karşına almış oluyorsun ve onların safına itiyorsun, bu yanlış. serbest bırakmak en akıl karı iş çünkü gittikçe cumhuriyet, laiklik karşıtı insan sayısı artıyor ve bunun en büyük sebebi o %10luk kesmin kasti olarak kışkırtması bile bile üniversite kapılarında cazgırlık yapması reklam yapmasıdır amk. benim nacizane düşüncem budur hee ailemde tek bir türbanlıda yoktur, başörtülüde yoktur. aslında banane lan gibime kadar türbanlılar düşünsün der geçerim normalde ama burada mağdur olan türk insanı ve temeli oyulmaya çalışılan benim canım vatanım o yüzdendir bu konuyla ilgilenmem amk..

    edit: fakat şu da bir gerçektir, dine yeni yeni adetler sokuluyor. dinde olmayan birşeyi dine sokmak ne kadar doğru? bu dini değiştirmek değil mi? tamam kitabı değiştirmiyorsun ama zaten müslümanlarda pek açıp kur'an okumaz, okusada türkçesini okumaz.. ee doğal olarak bu böyledir der din adamları herkeste yes sir der geçer. peki bu ne kadar doğru? türban dinde yok bunun dine sokulması caiz mi amk?
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster