1. 51.
    +2
    beyler haklısınız da arap ülkeleri falan akıllanmadı. karşı çıkabilecek ülkelerin yönetimi bir bir düşürüldü. en son suriyenin yönetimi de düşürülmeye çalışıldı. hatta suriyeli bir dostumdan duyduğum kadarıyla bölgedeki olaylar şu an haber ajanslarının gazıyla abartılmaktaymış. amerika ne ister esad'ın da düşmesini ve olası iran savaşında zor duruma düşmek istemez. örneğin kaddafide karşı çıkabilirdi ve ya da irana yardım edebilirdi. kaddafiye nolduğunu hepimiz biliyoruz...

    esad'ı düşürmek zor ülkenin dört bir yanında kendi ajanları, gizli polisleri var. ne zaman ne olacağını biliyor. kendine göre sistem kurmuş anlayacağınız.

    amerikanın yedek planı da şu olası iran savaşında suriyeyi durdurmak için türkiyenin suriyeye girmesini istiyor. kendisi suriyeye girse araplar az biraz akıllanır karşı çıkabilirdi. ama türkiyenin suriyeye girmesi demek ortadoğudaki halkın bilincinde türk sempatisi sayesinde direk türkler haklı, erdoğan karar verdiyse doğrudura getirilcek.

    olası bir amerika-iran savaşında eğer esad düşmezse %99 suriyeye gireceğiz. ya amerikanın isteğiyle ya da amerikanın bölgedeki ayak oyunlarıyla.

    neyse uzun oldu amk. liseliler okumasın özet mözet yok
    ···
   tümünü göster