1. 1.
    0
    izlenimlerimi aktarayım size şimdi...

    Orada bulunanların %70 gibi bir kısmı köylü diye tabir edebileceğimiz eğitimden yoksun bırakılmış insanlar, %30u ise olaya dışarıdan bakan nevruzu sadece bir eğlence olarak gören insanlar. Eğitimden yoksun bırakılmış derken bilgisizliklerini kastediyorum fakat cahil yakıştırmasının ırkçı bir yaklaşım izlenimi bırakmasını istemem. Kabataslak olarak ele alıyorum bir insanın yetişmesinde iyi bir birey ve cahil olmamasında etkili unsurlardan hiç birine sahip olamayan bir insan nasıl kültürlü, modern ve bu topluma yararlı bir insan olabilir ki sorarım size? Orda ki bir çok insanın söz söylemeye hakkı yok zaten. Düşünse bile susturulur. Çirkinlik konusuna gelince ise doğuda herhangi bir kadına sor bakalım bir kere kuaföre gitmiş mi? insanlar karınlarını doyurma derdindeyken, her ay güzellik salonuna gitmelerini bekleyemezsin heralde?
    Kürtler cahil bir topluluk değildir aslında sadece eğitim şartları kısıtlı. Doğuda batıdaki kadar elverişli okullar yok, kitap yok, sinema yok. Hatta kürtler zekidirler de sadece olanakları çok az. Yine de çabalıyorlar. Ancak her durumda kürtlere cahil yaftası vuruluyor. Bu yaftayı vuran insana söylemek istiyorum bunun tayin ve tespitini yapmak sana mı kaldı? işler senin bildiğin gibi yürümüyor yavrucum. gibik televizyon ve haber programlarında gördüğün kürt yaşantısına ya da yaşadıkları mekanlara bakarak mı tayin ettin sen bunu? Ya da ne bileyim yurt çapında anket yapıp kürt milletinden olan insanların eğitim derecesini mi ölçtün?
    -hayır. bir halt etmedin.
    işte efendim bu insanlar boyacılık yapıyorlarmış, inşaatlarda çalışıyorlarmış falan fişmekan. Gönül ister ki her vatandaşımız okusun doktor olsun değil mi? Ama sen öğretmen, doktor bile göndermediğin insanlardan neler bekliyorsun neler.

    Sonuç olarak bu adamlar eğitimden yoksun bırakılmış adamlar, kandırmak oyun oynamak kolaydır. BDP ve PKK kürtü türke düşman, milliyetçilerde türkü kürte düşman eder. Üstlerinden provakasyon yapılır ve farkınızda bile olmaz. Neyse ben kime ne anlatıyorum ki dıbına koyim.

    edit: yazarlık elden gidecek ama olsun...
    ···
   tümünü göster