1. 51.
    +99 -3
    4 nisan 1214: bu sabah tebdili kıyafet halkı teftişe çıktım. ormanın orada erkekli kadınlı odun kesiyorlar. orman, sakat yet. "olmaz böyle" dedim, hamdi çavuş'a haber verdim bundan sonra haremlik selamlık olacak.

    7 nisan 1214: deli ibrağam geldi, bitirmiş kayalıkları. "daş kalmadı" diyor. daş nasıl kalmaz? her yer daş toprak kaya. "valla kalmadı ağam" diyo. hepsini toplamış. tırsıyorum ben bu deliden.

    12 nisan 1214: akşam üzerine town center önünde dört beş genç bir araya gelmişler fısır fısır konuşuyorlar. yanlarına geldim, "napıyorsunuz gençler?" dedim. çağ atlatıyorlarmış. "biraz zaman alacak ama atlayacaz" dediler. hanıma haber verdim kapıları iyi kilitlesin ben yokken. milletin gidişi gidiş değil.

    19 nisan 1214: susuzluktan ölüyorum günlerdir. kimsenin su içtiği yok. çeşme yapalım dedim ipleyen olmadı. dere mere de yok. nasıl dayanıyorlar anlamıyorum. hamdi çavuş "bünye alışıyo bir zaman sonra beyim" diyor. bilemiyorum. çok zor.

    22 nisan 1214: hafta sonu bugün tatil. canım sıkıldı tavlayı kapıp hamdi çavuşlara gittim. ben içeri girince alelacele bir şeyler sakladı bu. bıyığı sakalı ıslak hep. "neydi o ne sakladın" dedim bir şey yok diye inkar etti. ana bi baktım ki testi testi su var. zula yapmış şerefsiz. bir de beni yiyor.

    24 nisan 1214: hamdi'ye üç beş okçu verdim yenice'ye yolladım. ağlamaklı oldu. gideceksin, "saldır" dedim. "Allah Allah" diye diye gitti. burnu sürtsün biraz.

    25 nisan 1214: araştırdım köyde herkesin suyu varmış. kendimi çok kötü hissediyorum.

    27 nisan 1214: gençler hala köy meydanında. %70 olduk, yakında çağ atlayacaz diyorlar. Allah akıl fikir versin. inceden tırsmıyorum değil.
    ···
   tümünü göster