1. 426.
    +76 -1
    3 ekim 1214: yeniceli köylülerden biri elde çekiç ormanın orada dolanıyor. karışmayın bakalım ne yapacak dedim hamdi çavuş'a.

    5 ekim 1214: deli ibrağam'ın altınları yavaş yavaş gelmeye başladı. town center'a has oda yaptırdım, oraya yığıyoruz şimdilik.

    7 ekim 1214: yeniceli köylü ormanın kuytu bir köşesine çöktü, çekiçle ha gayret yere vuruyor. havasından mıdır suyundan mıdır bu diyarın insanı hepten meczup.

    10 ekim 1214: workshop'taki gençlere uğradım resim heykel sanat neymiş diye, baktım habire çanak yapmışlar. workshop ağzına kadar çanak çömlek. "ne ayaksınız gençler" dedim, ya atıp tuttuk başta ama bi biz bunu biliyoruz dedi bir tanesi. ondan sonra orta çağda niye hep çanak var çömlek var, hep bunlar gibi yeteneksizlerin yüzünden.

    12 ekim 1214: haber saldım, workshop'ta bundan böyle pıçak, eğer, gem gibi işe yarar şeyler üretecekler.

    14 ekim 1214: tarlalar ürün vermeye başladı. ilk menemenimizi yedik çok şükür. köylülerden bir kaçı kucak dolusu yemişle geliyorlar "menemene iyi gider" diye, hepsini ibrağam'ın madene sürdüm. yemişin yanına köy kuran kafamı..

    19 ekim 1214: bu sabah kalktık ne görelim yeniceli işçi yere vura vura tek başına kule dikmiş ormana. bizim köylüler ormana yaklaştıkça bir iki dandik ok atıyor pıft pıft köylüler geri dönüyor. bir daha gidecek oluyorlar yine ok. muallakliğine yapıyor resmen.

    25 ekim 1214: odun getiren zütüren yok bir haftadır. kafam rahat. kuleye asker salmıyorum.

    28 ekim 1214: köylüleri geyiğe yolladım, okla avlamışlar geyiği, getirdiler. çektim bir köylüyü karşıma "geyiği okla avlıyorsunuz ne güzel, lan yeniceliler saldırdığında niye ufacık bıçaklarla dalıyorsunuz?" diye çıkıştım. cevab veremedi.

    30 ekim 1214: rüyamda deli ibrağam gölün öte yakasında bir şeyler planlıyor, kahkaha ata ata gülüyordu. korkuyorum ben bu deliden. haftaya teftişe çıkacağım.
    ···
   tümünü göster