1. 1.
    +10 -2
    ▬♂▬♂▬♂reklam▬♂▬♂▬♂
    en iyi filmler bu başlıkta : (bkz: en iyi filmler bu başlıkta/#71800550)
    en iyi pgibolojik gerilim filmleri : (bkz: en iyi pgibolojik gerilim filmleri/#70526606)
    finalinde hasgibtir dedirten filmler : (bkz: finalinde hasgibtir dedirten filmler/#75664779)
    film arayanların başlığı: (bkz: film arayanlar/#75664834)
    çok güzel filmler seçtim binler : (bkz: çok güzel filmler seçtim binler/#78613549)
    ▬♂▬♂▬♂reklam▬♂▬♂▬♂

    özetleriyle beraber paylaşıyorum. aralarından 2-3 tanesini bu gece izlerim uyuyakalmazsam.

    1- stone – Şantaj : Emekliliğine sayılı günler kalmış olan şartlı tahliye memuru Jack Mabry’den (Robert De Niro), büyükanne ve büyükbabasının cinayetini yangın ile kaza süsü verip örtbas etmeye çalıştığı için hapishanede bulunan Gerald “Stone” Creeson’ın (Edward Norton) dosyasını, şartlı tahliye gerekçesi ile yeniden incelemesi istenir. Şartlı tahliyenin gerçekleştirilebilmesi ve Stone’un hapisten erken çıkabilmesi için Jack’i artık kendisinin yepyeni bir insan olduğuna dair ikna etmesi gerekmektedir

    2- snuff 102 : Filmde aşırı derecede korku ve işkence sahneleri bulunmaktadır. Birçok ülkede gösterime girmeden yasaklanmıştır.

    3- hipnoz : Genç bir pgibiyatrist olan Beatriz Vargas, en yakın yerleşim biriminden kilometrelerce uzakta ve hipnoz uygulamaları ile ünlü bir senatoryumda iş bulur. Genç doktor hastahaneye kabul edildiğinin ilk gününde, diğer meslektaşlarını kıskandıracak bir başarıya imza atar ve yıllardır tedaviye cevap vermeyen genç bir hasta ile iletişim kurmayı başarır.

    4- scarface : Tony Montana (Al Pacino) kübalı bir suçludur. Amerika’ya yerleşir. Yerleştiği bölge uyuşturucu kaçakcılığı trafiğinin olduğu bölgedir. Manny (Steven Bauer) ile birlikte Mimai’de kontrolü ele geçirir. Mafya dünyasındaki yaşantılarda zamanla hızlı bir yükseliş içerisine gireceklerdir.

    5- dönüşüm : bir bayan yazar bir fotoğraftaki kadının peşinden italya ya kadar gider. Gizemli olayı çözmek istemektedir.Ama işin ilginç yanı aynaya baktığında kendini degil o fotoğraftaki kadını görecek olması ona dönüşecek olmasıdır. Ağır pgibolojik bir film olan dönüşüm kimi izleyicilerden tam not kimilerinden ise ağır eleştiriler almıştır.

    6- revolver – tabanca : Jason Statham, izlemek için yeterli bir sebep.

    7- mükemmel bir kaçış: Yeni evli bir çift olan Cydney ve Cliff, balayı için Hawaii’ye gitmeye karar verirler. Geçirecekleri hafta sonu için tüm planı yapıp yola çıkan çift, alışveriş yaptıkları satıcıdan bölgede bir kadın ve bir erkek katil olduğunu öğrenirler. Tedirgin olmalarına rağmen planlarına sadık kalıp, nihayet tatillerinin başlangıcı olan ormana ulaştıklarında haftasonunun tadını çıkarmaya odaklanırlar. Kendilerine rehberlik eden bir genç adamla yollarına devam eden ikiliyi bir sürpriz beklemektedir.

    8- 99 francs : Reklâm metni yazarlığı yapan Octave dünyanın en büyük reklâm ajansında çalışmaktadır. iki olay Octave’ın hayatını altüst edecektir: Ajansın en güzel kızı olan Sophie ile yaşadığı aşk ve reklâm filmi satmak için gittiği Madone şirketindeki bir toplantı. Yetenekli Octave, aklını oynatır ve bu büyük reklâm kampanyasını sabote ederek kendisini yaratmış olan sisteme isyan etmeye karar verir.

    9- 21 gram : Üniversite profesör olan Paul Rivers, yakalandığı amansız hastalık yüzünden evliliğinde sıkıntılı günler geçirmekte ve tek umudunu kalp nakline bağlamış şekilde beklemektedir. Kötü günleri geride bırakarak eşi ve iki çocuğuyla mutlu bir hayata başlayan Cristina adlı kadın ise hayatının belki de en mutlu günlerini yaşamaktadır

    10- the jacket : Jack Starks, Körfez Savaşı sırasından başından ağır yaralanmasına rağmen hayatta kalabilmiş eski bir askerdir. iyileşmesine rağmen sürekli hafıza problemleri yaşayan Jack, hiç akrabası da olmadığı için bu krizleri daha da ağır geçirmektedir. Son çare olarak doğduğu kasabaya, Vermont’a geri dönmeye karar verir. Otostopla yoluna devam eden Jack, arabası bozulmuş sarhoş bir kadına yardım eder. Kadının 8 yaşında bir kızı vardır.

    11- günah tohumu : Carrie (Sissy Spacek) utangaç, içine kapanık bir genç kız. Dinine fanatik ölçüde bağlı annesiyle birlikte yaşıyor. Bir gün düşünce yoluyla istediği herşeyi yapabileceğini anlıyor. Artık annesini elini bile kıpırdatmadan kanepeye fırlatabilir, aynaları kırabilir, hatta öldürebilir. Sonunda Carrie çıldırıyor ve okulunun düzenlediği bir gecede ortalığı kana buluyor.
    ···
   tümünü göster