1. 1001.
    +31 -1
    6 nisan 1215: celal efendi aylardır ortalarda görünmüyor. merak ettim, sordurttum. eşini bulup getirdiler, esma hatun. "bre bacım celal efendi nerededir" diye sual buyurdum. aylar önce "Hakk yolunu bulmaya çıkıyorum" demiş, gidiş o gidiş. feSuphanAllah. adam gözümüzün önünde mertebe mertebe yükseliyor.

    8 nisan 1215: öğleye doğru orman tarafındaki surun orada deli ibrağam iki tane at bulmuş, gemli ancak binicisi yok. emir verdim, town center'a getirttik atları. köylülerin bazıları tanıdı atları, kurda yolladığım gençlerden ikisine aitmiş. anaları feryat figan etti. azman hayvan yemiş taze yiğitleri. diğer üçünün akıbetinden endişe ediyoruz.

    10 nisan 1215: bugün de gelen giden olmadı. Allah'ım şu hayvandan çektiğimizi Yenicelilerden çekmedik. Sen aklıma mukayyet ol.

    12 nisan 1215: Sabah town center salavat-ı şerif sesleri ile inliyordu. koşa koşa avluya çıktım. kalabalık toplanmış, aralarında biri var, salavatlar getiriyorlar. hamdi çavuş'a sordum kimdir diye, hacı celal efendiymiş. seher vakti dönmüş, beraberinde Yeniceli, Britonlu köylüler, bir tabur Briton piyadesi ve dört koyun ile köye gelmiş. Hepsi hidayete ermişler. SubhanAllah. SubhanAllah.

    13 nisan 1215: celal efendi nereye, kalabalık oraya. koyunlar bile itaat ediyorlar mübareğe. peşinden ayrılmıyorlar. köyde bir aşağı bir yukarı dolanıyorlar.

    15 nisan 1215: celal efendi rica buyurmuş, görüşmek ister. varsın gelsin dedim. ayakta karşıladım. "ulema bizden ne ister" dedim. tekke kurmak istiyormuş. köylülerin bir kısmını derviş olarak yanına alacakmış. piyadeleri bize bırakacak. tez emir buyurdum, göle giden çayırda celal efendi'ye yer verile.

    17 nisan 1215: celal efendi gidince asker bozuldu. getirdiği piyadeler karıya kıza sarkar oldular. verdim ellerine oku, hepsini yenicelinin kulesine ve deli ibrağam'ın yaptığı daş kulelere koydum. kafam rahat.

    19 nisan 1215: deli ibrağam daş duvarı bitirmiş. bir de kapı yapmış. elinden her iş geliyor. deli meli ama şu köyde bir tek bu adam çalışıyor. hem de karın tokluğuna. bazen acıyorum.

    20 nisan 1215: bugün düşündüm de aslında tüm köy elli kasa yemişe tamah etmiş çalışıyor. vallahi tiksiniyorum bu milletten. veriyorum elli yemiş, "tamam, yaparım, emrin"e bağlıyorlar hemen. insan biraz onurlu olur, insan biraz gururlu olur. nefret ediyorum iyice.

    25 nisan 1215: celal efendi şafakla beraber çekti gitti yine. "relic getireceği" size dedi. Rüyasında görmüş. Aksakallı bir zat relic veriyormuş. al bunu town center'a zütür demiş. "relic ne ola ki?" dedim. kimse bilmiyor. salına salına uzaklaştı.

    26 nisan 1215: bir rüya da ben gördüm. hayırdır inşaAllah. havasından mıdır suyundan mıdır.. rüyamda dev daş bir binanın içerisindeyim, karşıda tahtadan kocaman yaratıklar var. alevden toplar fırlatıyorlar. bir yandan da benim daş binamdan içkici alemci ayyaşlar çıkıyor. omuzlarında bira fıçıları ile yaratıklara gidiyorlar. sonra bunlar helak oluyor alev alev patlayıp yanıyorlar. kan ter içerisinde uyandım.

    27 nisan 1215: çağ atlatan gençler geldiler. "artık zamanı geldi beyim" diyorlar. odun, altın, daş yığdılar town center'a. korkuyorum.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster