1. 26.
    0
    Diyarbakır cezaevi sadece bir semboldü. 80 darbesi sonrası diyarbakır cezaevinde sağsıcıda solcusuda işkence gördü. Ama cezaevinden çıktıktan sonra kürtler bu durumu kendilerine mal ettiler veya bir takım güçler tarafından mal ettirildiler. Kendini yakmasıyla sembol olan bir mazlum doğanın neden hapise düştüğünü bilen kaç kişi var acaba ? Alın size kısa bir anektod paylaşayım.

    '' Mazlum Doğan (1955 Karakoçan, Elazığ - 21 Mart 1982 Diyarbakır), PKK'nın kurucuları arasında yer alan merkez komite üyesiydi. 1979 yılında PKK üyeliği ve kurucularından birisi olma hasebiyle tutuklanarak Diyarbakır Cezaevi'ne konuldu[1]. ''

    Kısacası mazlum doğan pkk üyesi değil kurucularındandı. Ya ne yapsalardı ? Bu adamı apo gibi besleseler miydi ? 80 darbesi sonrası herkes gibi oda nasibi aldı. Bakın orda yapılanları bende insanlık dışı buluyorum ama kesinlikle ve kesinlikle diyarbakır cezaevinde kürtlere işkence yapıldı lafını kabul etmiyorum.

    Kaldı ki madem kürtler o kadar işkence gördü azap çekti 70 kuşağı neyin mücadelesini verdi o zaman ? Denizler bas bas halkların kardeşliği diyip ölüme gitmediler mi ? 70 leri yaşamış ve gördüklerini anı haline getirmiş sağ veya sol görüşlü kişilerin kitaplarını alıp okuyunuz. Kürtlerle ilgili herhangi bir kötü bulguya rastlayamazsınız. Sadece ufak çaplı 3-4 kişi tarafından kurulan sol görüşlü kürtçülerin devlet kurma aşkıyla yanıp tutuştukları hariç tabi. Bu adamların 1970 de de vatan kurma aşkı vardı. 2012 ' de aynı aşkı var. Ama öyle aşkı giberler. Ermeniler nasıl biz işkence gördük katledildik diyip yalancı siyaset yapıyorsa şimdiki kürtçülerde aynı şeyi yapıyor. En çokta bu işlere alet olan aydınlarımıza üzülüyorum.

    Özet: Kimsenin göz yaşlarına aldanmayınız. Geçiniz.
    ···
   tümünü göster