1. 1.
    +2
    bu saatte bunu okuyan varsa taşşağını yiyin ben onun
    ···
  2. 2.
    +1
    depremi yaşadım ve yıldız mevzusunu okuyunca şu cümleyi kurmadan edemedim. o gece bir bakışta gördüğüm yıldız sayısı, o güne kadar + o günden bugüne kadar olan toplam yıldız sayısının en az 100 belki 200 katıydı. silivrideydim ve çok pis yaşadım
    ···
  3. 3.
    +1
    lan yüksek frekans geyiği yapmışsın da nerden gönderecen o kadar küçük dalgayı amk. hadi bunu da açıkla fizikçi.
    ···
  4. 4.
    +1
    güzel bir yazı sonuna kadar da okudum o tarihin astronomi kayıtlarını ara panpa yıldız gözlemlerini falan
    ···
  5. 5.
    +1
    @1 ve diger panpalarim. Ben deprem sirasinda yurtdisindaydim ve cocuktum. Ama bogazici fizk bolumunde okuyorum. Su an amerikada mit deyim. Bilen bilir ogrenci degisim programi. Lisedeyken fizik olimpiyatcisiydim. ozellikle dalgalar konusuna cok merakim var. Cunku dalgalar oyle bi sey ki her sey dalga. Radyasyon dedigimiz sey de zaten o dalgalar. Igib da bir dalgadir ses de x ray de gama da mikrodalga da. Ve hepsi ayni spektrumda incelenir. Tesla benim idolum. O yuzden hayatini biliyorum biraz. Bildigim baska bir sey varki o da su an yapay deprem yapmanin telefonu sarj etmek kadar kolay oldugu. Cunku rezonans denen fiziksel bir gercek var. Kisaca rezonansi soyle dusun: salincakta kardesini salliyorsun. Salincak cikabildigi en ust noktaya ciktiktan sonra mi itsen daha cok sallanir yoksa herhangi bjr zaman itsen mi. Eger salincak en ust noktasinda iken itersen bir dahakine daha ust noktaya cikar ve bu boyle devam eder. Iste dalgalar da da durum boyle. Bir dalganin sen ona kuvvet uygulamadan onceki frekansini bilebilirsen ki bu cok kolay bisey, o frekansla kuvvet uygulayinca o dalga giderek daha da siddetlenir. Mesela bu bir titresim dalgasiysa bu titresim dalgasi guclenir ve sonunda depremlerdeki kadar guclu olabilir. Nikola teslanin yuksek frekansla alakali deneylerinden birinde bulundugu yerde depreme neden oldugu ve labaratuarinin ve bolge karakolunun zarar gordugu kayitlara gecmistir. Yani demem o ki yapay depremler olagandir. Tabii bu marmara depreminin yapay oldugu demek degil. Ama olabilir. O gece gokyuzundeki yildizlarin oyle gorunmesinin sebebi de şudur: serap hadisesinde isi dalgalari arkasindaki isinlari kirarak daha buyuk gosterir. Eger deprem turkiye disinda bi yerden yapilacaksa ayni telefonlarin sinyallerinde oldugu gibi iyonosferden yansitilmasi gerekir. Bu dalgalar enerji tasidiklarindan turkiye ve civarindaki yerlerden gokyuzu daha yakin gorunur. Bence o gece kesin deprem bolgesi civarinda boyle esyalarin kendi kendine dansetmesi telefonlarin cekmemesi ya da durduk yere cam kirilmasi gibi esrarengiz olaylar olmustur. Ayrica bence konunun cok acilmamasinin sebebi de bu olaya kim neden olduysa yanlislikla yapmis olma ihtimalidir.
    ···
  6. 6.
    +1
    @28 iyi güzel anlatmışsın hafız, biz de biliyoruz onları. dalganın büyüklüğü küçüklüğü değiştirmez olayı demişsin de rezonansı sağlamak için iki şeyin frekansını yani dalga boyunu tutturman gerekir. dalga boyu küçükse bunu yaymak için napıcan, onu sordum. ama yüksek frekanslı demediğin o doğru. neyse amk, inanmayın haarp neyin.
    ···
  7. 7.
    +1
    şu an anladım ki, bu sözlükte bir tane normal adam yok.
    ···
  8. 8.
    +1
    bu depremi yaşıyan insan bu başlığı görünce okumadan yapamaz panpa
    ···
  9. 9.
    +1
    o yazıyı kim okucak dıbını dengesini gibtiğim
    ···
  10. 10.
    0
    şimdi dediğiniz olayı ben biraz araştırdım belki yanlış anladım ama gökyüzüyle ne kadar ilgisi var bilmiyorum ama yer altındaki fay hatlarını harekete geçiren bi mekanizma var mesela dünyada oluşan büyük depremler falan hep bu makine sayesindedir bence ve fakir ülkelerin üstünde denenmektedir haiti, endonezya vs. gibi yerlerde marmaradada denenmiş olabilir evlerinde deniz kumundan yapılmış olması tu biber oldu. onların bile bu kadar büyük bi facia beklemediği kesin , çünkü sakarya depreminden nerdeyse 10 yıl sonra kullandılar bu makineyi anlıcağınız dilden söyliyim suların durulmasını beklediler tsunamiyle geri döndüler herneyse bunlar sadece varsayım böyle bi makinenin varlığını kandillinin eski bi profesörüde kabul etmişti evet yapay deprem makinesi var . hemde depremin şiddetini istedikleri gibi ayarlıyolar demişti mesela japonyada böyle bi mekanizma varmış ama onlar kendi üzerinde deniyolarmış binaların sağlamlığı ve şehir güvenliği konusunda hadi japonya kullanıyoda amerika kullanamaz mı rusya kullanamaz mı kullanır hemde istediği yere kullanır sıradada ege var ege denizinde öyle bi deprem olcak ki şu 5 yıl içeriside ben muğla ve çevresinin haritadan silinceğini umuyorum çünkü orda ki fay hattının 9.2 ye kadar deprem yaratabilceğini söylüyo uzmanlar
    ···
  11. 11.
    0
    sabah olaydı okurdum amma... merhabadan sonrasını okumadım...
    ···
  12. 12.
    0
    okuyanı yazan gibsin
    ···
  13. 13.
    0
    bu depremler yüce allah ın verdiği cezalardır. hep cenabetlikten geliyor başımıza ne geliyorsa
    ···
  14. 14.
    0
    @26 sevgili amk salaa, cehalettin. Bak panpa simdi soyle ki, su an butun telefon, gps, uydu filan sinyalleri iyonosfer uzerinden dunyaya yansitilarak yapilmakta. Yani uydular tam olarak uzayda degil. Dunyanin disi sayilabilecek kadar yuksek bir atmosfer katmaninda oldugu icin uzay diyoruz. Iste o atmosfer katmaninin ismi iyonosfer. Bu katmandaki gazlarin yansiticilik ozelligi var. Telefonla konusmak istediginde once baz istasyonuna baglanrsin sonra o baz istasyonu o dalgalari iyonosfere gonderir ve dalga ordan yansiyacagi zaman uzaydaki uydu sayesinde dogru yere yansir. Yani her turlu yansicak olan isin uydu sayesinde daha tutali yansitilmis olur. Bu arada isin dedigimiz sey dalga. Neyse iste yani bi dalga gondermek istediginde sadece koordinat ayarlamasi yaparak dunyanin bir yerine gonderebilirsin. Her yerine degil. Ama eger uydu varsa heryerine. Sonuc olarak dalganin buyuklugu kucuklugu bir seyi degistirmez. Ayrica sence telefon sinyalinin deprem sinyalinden daha buyuk oldugunu ogrenmis olduk. Lan deprek dalgasinin kucuk oldugunu kim soyledi sana. Ben deprem dalgalari yuksek frekansli demedim. Tesla yuksek frekans dneyi yaparken yasadigi olayi anlattim. Sonucta deney bu, hata olmus olabilir.
    ···
  15. 15.
    0
    onu bunu bilmem de tesla sayko bir adam, eminim bilinen olduğu kadar bilinmeyen bir çok icadı da vardır.

    amerikalıların "the great radio controversy" dedikleri bir olay var. ki sırp bilim adamımızla aynı adı taşıyan 80'lerden kalma hard rock grubunun ikinci albümünün de ismidir. türkçeye çevirirsek büyük radyo tartışması oluyor işte.

    abi 1942 yılında radyoyu kim icat etti diye tartışma açıyor amerika yüce divanı. o zamana kadar mücid marconi diye bir italyan herif sanılıyormuş. davanın seyrinde bir bakıyorlar marco'ninin patentler geçersiz, önceden alınmış. 1943 yılında sona eren davada mahkeme "radyoyu tesla icat etti." kararını veriyor.

    ama bu karar çıkmadan tam 5 ay önce tesla ölüyor, neyden bilemem. ama öldüğü mekan sırbistan falan değil. new york'ta bir otel odası. tüm notlarına amerikan yabancılar şubesi el koyuyor. şu an müzedeler...

    ki eminim o müzedeki notlar, notların hepsi değil.
    ···
  16. 16.
    0
    @2 ben okudum panpa, paket yapiimde öyle ye
    @1 süt kaynatiyim mi panpa sana?
    ···
  17. 17.
    0
    Evt beyler tesla reisin olumu supheli. O aralar ikinci dunya savasi ve savas makineleri filan olaylari da var. Tesla oldugunde henuz polise haber verilmeden polisler gelip teslanin ozel kasasini goturmusler. Olumunu fark eden otel temizlikcisi anlatiyor.
    ···
  18. 18.
    0
    suikastten ölücez amk
    ···
  19. 19.
    0
    okumadım ama herkesin bildiği şeyleri yazmış galiba. haarp, yapay deprem vs vs

    özet: mağara terk
    ···
  20. 20.
    0
    özeti okudum tesla ayıp etmiş
    ···