1. 1.
    +6 -1
    Malsın kanka mal mal. 4 senede 60-70 bin lira (özel üni ise hepten yarra yedin zaten) verip, hadi parayı geçtim hayatının en güzel yıllarından koskoca 4 seneyi verip iş sahibi olmak isteyen malsın. Ha, ben ortamınna giderim kanka diyorsan bilgisayar mühendisliği okuma, yazılım öğren başka bişey oku. Çok ciddiyim.

    Üniversite hocaları (birkaçı hariç) çok eski ve bi b.ka yaramayacak bilgi öğretiyorlar. Ve bu öğrettikleri bilgiler Microsoft'un tekelinde. yani yazılımı geliştiriyorsun ama, yayınlarken zırt pırt para vermek zorunda kalıyorsun. Mesela iranlı bir firmadan iş aldın yazılım satacaksın diyelim. YARrRAK SATARSIN. amerikan çıkarlarına aykırı bir hareket çekemezsin malum şu an irana ambargo var.

    Birşeyler yazıyorsun, ama arkaplanda ne çalıştığını bilmiyorsun. Windows'un arkaplanında ne çalıştığını bilmediğin gibi. Güncelleme bahanesiyle ne tür bilgilerini taşıdığını bilmediğin gibi.

    'E ne öneriyorsun o zaman yarrrağım' dersen, dediğim gibi git karısı-kızı güzel bir bölüm/üniversite seç. ama 4 yıl boyunca kendini yazılım ile geliştir. "Alaylı" denilen yazılımcılar piyasada daha fazla iş bulabiliyor şu an. Yani bu işin okulunu okumamış olanlar.

    Özgür yazılım diye birşey var canım kardeşim. O bin kurusu microsoft gibi değil. Herkes el birliğiyle oluşturmuştur bu şeyleri, merkezi, şirketi vs yoktur. Her satırı açık bu sistemin. ne yazdığını görebilirsin, değiştirebilirsin. geliştirilenlere katkıda bulunabilirsin. web üzerinde çalışacaksan php diye bişey duymuşsundur mesela. ya da Python(önerim) bunlar güzel programlama dilleridir. hayvan gibi kod yazıyorsundur ama diploman yoktur. Açıkca söyleyeyim, python geliştirici arayan firmanın diplomannın olup olmaması gram s.kinde olmaz.
    Bak sana hayati birşey anlatıyorum. Git bir açık kaynak geliştirme yapan firmaya, teknokentlerde çok bulursun. sor dıbına koyayım.

    Ama ingilizcen iyi olacak işte. yerli kaynak falan aramayacaksın. direk yabancı kaynağa, kullanacağın şeyin sitesindeki dökümanı okuyabiliyor olacaksın. e tabi bunun için de koskoca 4 yılın var. gibişin yanında bir ingilizce ve biraz algoritma öğrenirsin heralde?
    ···
  1. 2.
    0
    okumadım.
    ···
  2. 3.
    0
    şahsen boun ee de okuyorum ve keşke bilgisayar mühendisliği okusaydım diyorum .

    panpa mühendislik her okulda okunmaz ama bence bizim okul gayet iyi
    ···
  3. 4.
    0
    Bazı hocalar iyi evet. Mesela Çanakkale üniversitesindeki çoğu hoca ve ITU deki Turgut Uyar iyi hocalar. buralara gidebiliyorsan git. iyi hoca + karı-kız + iyi eğitim kombosu olur.
    ···
  4. 5.
    0
    insan okuyacak bunları insan
    ···
  5. 6.
    -1
    Adam haklı feyiz aldım , daha fazla bilgi verebilir misin panpam
    ···
  6. 7.
    0
    @6 panpa dediğim gibi, üniversiteye bir sürü para ve koskoca 4 sene gömüp sonra iş arayıp (ki mezun olunca öğrendiklerinizin bi taka yaramadığını göreceksiniz. sırf diplomanız var diye bir işe gireceksiniz, 2 yıl bin beşşüz liraya çalışıp sonra bir yere geleceksiniz şanslıysanız) bu sistem oldukça mantıksız. Üniversite okumadan yapabileceğiniz bir şeyler varsa bunlara odaklanın. Ki bu noktada yazılım bu işe oldukça uygun.

    Anahtar kelimen "özgür yazılım" yani, diyelim ki sen bir sözlük sitesi yapıyorsun. ama bunu keyif için yaptım diyelim, biraz da kendini geliştirmek için. Bu kodları github.com gibi yerlere yüklüyorsun. birileri senin kodlara bakıyor, bir ucundan tutup onlar da geliştiriyor, bu işten kar beklentisi olmadan bir şeyler yapıyorsunuz. veya hali hazırda yürüyen bir projeye küçük katkılar yapıyorsun, misal wordpress.

    işte şirketler buna altın bilezik diyor. Yani bu adam, yazılımı seviyor mu, sadece birilerine yardımcı olmak için kod yazmış mı diye soruyorlar. ve mülakatta şu an github profilinizi öğrenmek istiyorlar.
    ···
  7. 8.
    0
    adam haklı beyler. liseli kardeşlere bende bi nasihat veriyim, üni dediğin biraz köklü olcak. mesela ben düzce de okumaya çalışıyorum dıbına kodumun hocası bölüm başkanı oldum diye her bi gibime kendi karar veriyo ders saatlerini filan değiştirmeye kalkıyo. böyle adamlar var işte
    ···
  8. 9.
    -1
    Büyük internet girişimlerinin çıktığı yer amerika/san fransisko. burada dünyanın en iyi yazılımcıları var, iyi olanlar da zaten bir şekilde buraya gidiyor. Önemli olan, Burada şu an hangi teknolojilerin popüler olduğu. Bizim mal akademisyenler zaten ayak uyduramayacaklar. Mesela şu an ruby ve python amerikada çok popüler. rahatlıkla diyebilirim ki 3-4 sene sonra bu dilleri bilen adam arayacak fellik fellik buradaki her şirket.

    türkiyede bu dilleri kullanan toplasan 20 şirket var. sayı az ama zaten hiç bir zaman iyi yazılımcı bulamıyorlar. yanı şansınız burada daha yüksek bile olabilir. dediğim gibi üniversitede bilgisayar bölümünü gibtir edin. başka bölüm okuyup, yazılım ile kendinizi geliştirin.

    aylık 5-6 bine para demezsiniz. ve evet, üniversite şart değil diyorum.
    ···
  9. 10.
    0
    @1 bunu bildiğimden okumadım bölümü. desemde inanma panpa ama çok çekmişsin belli. hafiften şukumu iteleyip başka başlığa atlıyım ben
    ···
  10. 11.
    0
    Hangi okulu tercih edersin ? bolum aramaya basladim seneye sinava girmeyi dusunuyorum gotumu zorlamadan bi bolume girip yoluma bakmak istiyorum mk
    ···
  11. 12.
    -1
    ha, ilk iş kendinize bir linux dağıtımı kurun. windows ile olmaz bu işler. ubuntu kurun, terminal falan kurcalamaya başlayın hafiften. ben oyunsuz yapamam falan diyorsanız SteamOS diye bir zımbırtı var. oyun için ona bakabilirsiniz. ama windows kullanmayın. çok param var diyorsanız mac alınabilir. o da tekelci muallaknin biri ama güzel aletleri var şimdi yalan yok. parayı verirsin ama kat kat karşılığını alma ihtimalin yüksek.
    ···
  12. 13.
    0
    ben bu bölümü bırakırım aga
    ···
  13. 14.
    0
    Ben aynen bu anlattığımı yaptım şu an raadım. Resim çizebiliyordum gittim resim öğretmenliği okudum. Akşam okula resim çizmeye gidiyordum, ama gündüz sürekli birşeyler öğrenmeye çalışıyordum. 4 yıl baya kendimi geliştirdim. Şu an sadece öğretmenliğe kalsam yannanı yemiştim çünkü atanamıyor öğretmenler. gayet iyi paraya yazılımcılık yapıyorum. ha kafam atarsa gibtir olup öğretmen olma ihtimalim her zaman var. seçeneğim var yani.
    ···
  14. 15.
    0
    panpa bilgisayar mühendisliğine girmek istiyorum. zaten açık kaynak taraftarıyım. python,php, perl,ruby öğreneceğim. üniden sonra biraz çalışıp yurtdışına gitmek istiyorum. zaten oralarda iyi para kaldırırım. kafam alıyor o kADAR KODU EVET.
    EDiT:LiNUX KULLANICISIYIM.
    ···
  15. 16.
    0
    boşa okumuyormuşum yarın bırakıyorum okulu.
    not:cidden yazdıkların hoşuma gitti ve kendime düşen payı aldım. devdıbını bekliyorum takipteyim
    ···
  16. 17.
    -1
    @1 şukularda boğul, güzel yazıydı arada yaz buraya bizde yararlanalım
    ···
  17. 18.
    0
    dediklerinde haklısın panpa yazılımcı arkadaşlarım var hayvan gibi para kazanıyorlar adam 15 günde 1 site yazıp 10 bin aldığını gözümle gördüm bende bilgisayar operatörüyüm 2.500 alıyorum bi gib yaptığım yok kafamı duvarlara vuruyorum kendimi yazılımda geliştirseydim diye , liseli panpalar gidin yazılım okuyun eşşek gibi para kazanıp yiyin amk
    ···
  18. 19.
    0
    bir de harbiden sevip sevmediğinizi bilmeniz lazım kanka. ilk denemelerinizde konsola 5 satır kod yazıp milyon tane cümle yazdırdığında ağzınızdan sular akıyorsa, ne bileyim ufak bir kod yazıp gece siteleri dolaşan, ödeviniz için bilgi toplayan küçük programlar yazmak sizi cezbediyorsa hiç durmayın. sadece para için gün boyu kara ekrana bakmak da çekilmez olabilir. keyif alıyor olmanız lazım.
    ···
  19. 20.
    0
    destekliyorum.
    ···