/i/Tespit

  1. 26.
    0
    ses ked
    ···
  2. 27.
    0
    Seni anladım ve şunu söyleyeceğim.

    insan gözü milyonlarca rengi görür. ama odaklanmak istediğine odaklanır , ama tek bir renk yoktur kardeşim Çünkü pek çok doğal renk vardır ve bunlar insan eli değneden meydana gelir bizlerin görmesinde ki farklılık ise güneş ışınlarının ozon tabakasından geçerken bulundurdukları baskın renktir.
    renkler o kadar güzel birşeydir ki ifade edilenez kelimelerle.

    Nasıl rüyanın başlangıcını hatırlamıyorsak ,
    Farklı bir renkte HAYAL EDEMEYiZ.
    ···
    1. 1.
      0
      görüntüler beynimize elektrik sinyallerine çevrilerek ulaşıyor. hepimizin beyni farklı yorumluyorsa bu sinyalleri? belkide kişiliğimizi belirleyen yegane unsur budur.
      ···
    2. 2.
      0
      kisiligimizi ailemiz dogustan belirler sunun gibi

      eger bir aile yeni dogan cocuguna Tanrı algisi olusturmaz ise o cocuk Tanri kavramini bilemez ve hayatinda ki kisiliginde belirsizlik bulunur.

      girduklerimiz sadece beynimizin belirli bur lobunu harekete gecirerek resmin butunune bakmamizi saglar.

      beyinlerimiz farkli evet ama ayni calisir.

      sunun gibi iki normal insan dusunelim ikisininde burundan aldiklari ve agizdan cerdikleri nefes alis-verisinde organ yapilanmalari hareketleri ayni fakat durum beyin gelincr beyin farjliligi cocukluktan dogdugumuz andan itibaren hayata gecer ki suan normal insanlardan bahsediyorum

      Misal benim Gozlerim de miyop var ve ben senin gozlerinde sıkınti yok ise benden birazcik daha iyi goruyorsun dunyayi.

      Actigin bu anlamli baslik icin tessekur ediyor ve kelimeleri duzgun kullanamadigim icin ozur dilerim malesef vaktim bulunmadigi icin bu kadar yazabiliyorum. ve bir sozle bitirmek istiyorum.

      Ölüm esk bir olaydır fakat her insana yeni gibi görünür.
      ···
  3. 28.
    0
    Okumayın şizofren oldum
    ···
    1. 1.
      0
      kalbimi kırıyorsun
      ···
  4. 29.
    0
    Her yıl aynı başlıklar açılıyor, ayrıca renk körlüğü, renkleri farklı değil soluk görmektir, bu yüzden bazı renkler birbirine yakın gözükür ve karıştırılır, aynı bağlamda renk körlüğünün son derecesi her şeyi tamamen solmuş, yani siyah beyaz olarak görmektir. Renkleri algılayan biyolojik yapılar renkleri olduğu gibi beyne aktarır, sağlıklı 2 birey her şeyi neredeyse birbirleriyle aynı görür. Zevkler ise genlerden, yaşanmışlıklardan, hormonlardan kaynaklı değişim gösterir, birçok nedene bağlıdır. Kimisi acı çekmekten kimisi de acı çektirmekten zevk alır, kişiye göre değişen her şey hormonlarla ve genlerle ilgili, ancak görülen, algınanan ve hissedilen şeyler sağlıklı olan herkeste birbirine yakındır, bilimsel olarak açıklanabilmesi, çevresiyle etkileşime geçen yapay organların üretilebilmesini sağlar.
    ···
    1. 1.
      0
      lütfen benim anlatmak istediğimi anlayabilen daha zeki kişiler gelebilir mi şu başlık altına. amk zevkler renkler neden genlerden geçsin bana dedelerim kendini eşeklere gibtirmekten hoşlanıyor olsa ben. zütüme patlican mi sokacaktim şimdi
      ···
      1. 1.
        0
        Eğitimsiz aptal herif genlerin sadece saç rengi göz rengi ve birkaç gene bağlı hastalık taşıdığını mı sanıyorsun? Evet sevdiğimiz şeylerin ve sevmediğimiz şeylerin genlerle bağlantısı vardır.
        ···
  5. 30.
    0
    sana acı bir şey söyleyeceğim.Bu cevabı asla öğrenemeyeceğiz çünkü mümkün değil.
    ···
    1. 1.
      0
      malesef hiç bir zaman öğrenmek mümkün olmayacak
      ···
  6. 31.
    0
    Olabilir ama bu beni etkilemez
    ···
  7. 32.
    0
    Yıllar önce aklıma gelmişti
    ···
  8. 33.
    0
    yaklaşımını değerlendirmem gerekirse orneklendirme çok hoş olmuş.

    Ama sonuç kısmına katılmıyorum. ortak estetik ve ortak güzelin bizlere farklı görünmesi nedeniyle estetiğin bireysel olamayacağına değinmişsin, işte burada sıçmışsın panpa.

    aynı renkte olan heykellerden en güzel olan diye herkes aynı heykeli gösterir mi, bunu deneyelim. katı cisimlerin kişilere farklı görünme gibi bir ihtimali yok. renklerde tek duyu görmek iken heykelde görme ve dokunma duyuları birlikte çalışır. yani herkes aynı heykeli aynı görüyor, farklı görme ihtimali yok.

    yaklaşımını beğendim ama dediğim gibi sana katılmıyorum.
    ···
    1. 1.
      0
      ağzına sağlık panpa güzel açıklamada bulunmuşsun ben sadece bir çıkarımda bulunuyorum o yüzden kesinliği konusunda bi iddiam yok sadece tartışma konusu olmasını istedim.

      belki çift duyu işin içine girince teorim sıçıp batıyodur ama bu çıkarım sadece basit ve tek duyularda işe yarıyorsa? Ses gibi, renk gibi.. Mutlak bir mükemmel.

      ayrıca renk konusunda demek istediğim aynı renk duvara baktığımızda ikimizinde onu sevmesi gerektiği değil. tekrar örneklendireyim sana. Diyelim ki ikimiz yanyana durduk karşımızda 1 kırmızı birde mavi duvar var. Sen kırmızı renkten ben ise mavi renkten hoşlanıyorum. ikimizde farklı renk duvardan hoşlanmış olduk değil mi. benim beynim mavi rengi bana öğretilmiş mavi renk olarak yorumluyor. Senin beynin ise kırmızıyı aslında benim gördüğüm mavi renk olarak gösteriyor. Çünkü beynin sana kırmızı rengi benim gördüğüm mavi olarak yorumluyor. ama sen ona kırmızı diyorsun. Çünkü o renk sana öyle ogretildi. Yani karşımızda iki farklı renk var ve ikimizde maviden hoşlanıyoruz. ama sen kırmızıyı mavi olarak algilarken maviyi kırmızı renk olarak algiliyorsun. 2 farklı renkte aslinda ikimizde ayni renkten hoşlanıyoruz.

      geri kalanlarda çift veya daha fazla duyular işin içine girince onlarda sadece bizim kişisel ve estetik algımızın farklılığı oluşturup bizi aslında farklı bireyler yapıyorsa?

      kısa dedim ama uzun oldu panpa umarım anlatmak istediğim bakış açısını sana aktarabilmisimdir
      ···
  9. 34.
    0
    maviyi kirmizi gormek kadar degil de ton farkinin oldugunu dusunuyorum, benim gordugum mavi seninkinden bir ton daha aciktir mesela onun gibi .. buyuk farklar olamaz
    ···
    1. 1.
      0
      dediğin de çok mantıklı panpa ben sadece sınırları biraz daha zorlayıp farklı durumların çıkarımlarını yapmaya çalışıyorum. insan beyni o kadar ilginç bir yapı ki tamamen sırlar ve gizemlerle dolu belki de biz daha yüzde 1 ini çözebilmişizdir
      ···
  10. 35.
    0
    Bunun benzeri olarak şizofren olup olmadığımızı da bilemeyiz.
    ···