1. 1.
    0
    halimi bilseniz varya. beyler şu sıcağın ortasında bile hırkayla geziyorum neden mi koltuk altım terliyo iz kalıyo. roll on sürüyorum koku yok ama iz var rahatsız oluyorum takuunuzu yiyim şuna bi çare bulun
    ···
  1. 2.
    0
    yala panpa
    ···
  2. 3.
    0
    bir de koltuğun altına roll on sür bakalım
    ···
  3. 4.
    0
    @3 sürdüm panpa :(( olmuyo
    ···
  4. 5.
    0
    ilk önce kılları kes . kıllar çok terletir
    edit: yolla panpa
    ···
  5. 6.
    0
    bu sıcakta hırkayla gezersen terler tabi panpa :(
    ···
  6. 7.
    0
    koltuk altı kılını kes * sonra roll-on sür
    ···
  7. 8.
    +1
    koltuk altında ki pisliklerini bi temizle önce sonra 8x4 roll-on kullan amcık anlaştık ?
    ···
  8. 9.
    0
    @8 ağda yapıyorum panpa kıl 0

    @7 abi hırkayla gezmeyince iz kalıyo ya vallaha diyorum utanıyorum
    ···
  9. 10.
    0
    @9 kıl yokki panpa ağda yapıyorum sir ağda hemde amk 2 haftada çıkıyo
    ···
  10. 11.
    0
    deotak panpa
    ···
  11. 12.
    0
    Deodorant al panpa ız bırakmasın dıe.
    ···
  12. 13.
    0
    koltuunun altını kes at amk
    ···
  13. 14.
    0
    roll on sürme yada pudrasız olanlardan al.
    ···
  14. 15.
    0
    sıcakta hırka giyersen daha çok terlersin, bu sefer de kokabilirsin. bence kıllarını hep al, bi de her gün duş al. duştan hemen sonra deodorant sür, deodorant konusunda cimri olma. beyaz şeyler giyme bi de.
    ···
  15. 16.
    0
    @13 hangi marka alayım kesin çözüm için ?
    ···
  16. 17.
    0
    bndede var bu sorun amk :s
    ···
  17. 18.
    0
    dimi lan yazın gri giymek mesele oluyor, çözüm yok gibi panpa
    ···
  18. 19.
    0
    dışarı çıkma amk.
    ···
  19. 20.
    0
    Koltuk altı terleme tedavisi özellikle yaz aylarında popüler konular arasına girmektedir. Koltuk altı terleme tedavisi ile ilgili bir çok yöntem ortaya konmuştur ancak doğrusu en kalıcı, estetik görünümü bozmayan ve enaz rahatsızlık veren yöntem olmalıdır. Terleme konusu sağlıklı bir insanda normalde olması gereken vücudun su, tuz ve ısı dengesini sağlayan fizyolojik bir olaydır. Ancak koltuk altından çok aşırı terleme ve sonucunda oluşabilen kötü kokular günümüz modern insanının sosyal hayatını önemli derecede olumsuz etkileyebilmekte ve sonuç olarak ciddi pgibolojik sorunlara bile neden olabilmektedir. Özellikle stres durumlarında veya aşırı sıcaklarda, terleme çok artabilmektedir. Koltuk altı ter bezlerinin normalden fazla çalışması sonucunda aşırı terleme ve burada yerleşen bakterilerin sebep olduğu kötü, hoş olmayan bir koku ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Deodorant veya parfüm kullanımı da çoğu zaman bu kokunun oluşmasını bir derece azaltsa bile tamamen ortadan kaldırmamaktadır. Özellikle yaz aylarında da sıcağın etkisi ile terleme ve kötü koku daha da artmaktadır.

    koltuk altı terlemeKoltuk altında ekrin ve apokrin ter bezleri bulunur. Sempatik sinirler bu bezlerin çalışmasını düzenler. Ekrin ter bezleri kolinerjik sinir lifleriyle, apokrin ter bezleri adrenerjik sinir lifleriyle çalışır. Apokrin ter bezlerinin kanalı pilosebase üniteye yani ter bezi ve kıl kökünden oluşan üniteye açılır. Bu bezler ergenlik sonrasında daha aktiftir fakat bu bezlerin ısı düzenleyici etkileri yoktur. Terleme bozuklukları sempatik sinir sistemindeki arızalara ya da ısı düzenleyici problemlere bağlı oluşabilir.

    Aşırı terleme yakınması olan hastanın öncelikle incelenmesi ve araştırılması gerekir. Aşırı terlemenin sebepleri arasında menapoz, aşırı kilo, tiroid bezinin fazla çalışması, ilaç olarak kullanılan bazı hormonlar, sayılabilir. Bu konuların öncelikle araştırılması gerekir.

    Koltuk altı terleme tedavisi için pek çok yöntem kullanılmakta ve uygulanmaktadır. Bunlardan biri olan botoks, ter bezlerine gelen sinirleri bloke ederek aşırı terlemeyi durdurmaktadır. Ancak botoks etkisi 6 ay sürdüğü için uygulamanın 6 ayda bir tekrarı gerekir. Ayrıcailacın etkisi geçtiğinde hastalar yeniden aşırı terlemeye başlarlar ve tedaviyi tekrar tekrar yaptırmak zorunda kalırlar.

    Bunun dışında çok eski yöntemlerden olan göğüs boşluğunu açarak buraya gelen sinirleri kesmek veya koltuk altı derisinin ter bezleri ile birlikte çıkarılması ve sonra başka yerden alınan deri ile onarım gibi ağır cerrahi ameliyatlarda uygulanmakta ancak hastalarda kalıcı izlere neden olduğu için estetik plastik cerrahlar ve hastalar tarafından pek tercih edilmemektedir. Yine eskiden koltuk altı derisi çıkarılarak deri yaması konuyordu. Ancak bu işlem oldukça belirgin bir yara izi bırakıyordu.

    Halen en çok kullanılan yöntem, lokal anestezi altında basitçe yapılabilen uygulama da koltuk altından deriye yapılan küçük kesilerden girilerek sadece aşırı terlemeye neden olan bezlerin çıkarılmasıdır. Bu uygulamada deri sağlam kalmaktadır. Uygulama 20-30 dakika kadar sürmektedir. Ameliyat sonrasında hastada iz dahi belli olmamakta ve hemen 3-5 gün içinde normal hayatına dönebilmektedir. Ameliyat sonrasında aşırı terleme durmakta ve normal bir insan gibi terlemektedir. Ameliyat hastanede yatmayı gerektirmez, günlük cerrahi işlemdir. Bu yöntemde deri çıkarılmadığı için hasta sorunsuz olarak iyileşmekte, aşırı terleme ve kötü koltuk altı kokusu problemi kalıcı olarak düzeltilmektedir. Bunun dışında diğer bir yöntem, koltuk altına liposakşın yapılarak hemen deri altında bulunan ter bezlerinin çıkarılmasıdır.
    Tümünü Göster
    ···