/i/Tespit

  1. 9.
    0
    Araştırın amk sorsam Türklerin babasını söyleyevek yada türklere kardeş ırkları google dan bakmadan söyleyemezsiniz
    ···
  2. 8.
    +1
    Türk var şuku
    ···
  3. 7.
    0
    Gözüm kanadı
    ···
  4. 6.
    0

    ÖZET GEÇ PiÇ

    ···
  5. 5.
    0
    Beyler tutacak rez alın amk !!!
    ···
  6. 4.
    0
    Yararlı başlık , suku
    ···
  7. 3.
    -1
    insan okuyacak
    ···
  8. 2.
    +2
    insan okucak oc
    ···
  9. 1.
    +4


    Türkleri iki çeşide ayırabiliriz.

    a) Oğuz Türkleri
    b) Kıpçak Türkleri




    Oğuz Türkleri : Türkiye Türkleri ve Azerbaycan Türkleridir. Bu Türklerin büyük bir çoğunluğu badem gözlüdür.

    Kıpçak Türkleri : Orta Asya'da bulunan Doğu Türkistan,Özbekistan, Kırgızistan vs ülkelerde bulunan Türklerdir. Bu Türklerin büyük bir çoğunluğu çekik gözlüdür.



    Türklerin Genetik Haritası Ve Genetik Kökeni




    Türkiye'de yaşayan insanların genetik akrabalıkları ve kökeni ile ilgili bilimsel kriterlere uygun ilk çalışma Hacettepe Üniversitesi tarafından 2004 yılında yapılmıştır.

    Kuzey, Güney, Batı, Doğu ile Orta Anadolu olarak adalandırdıkları 5 bölgeden Türkiye genelinde bulundukları konumlar homojen dağılacak ve aralarında akrabalık ilişkisi olmayacak biçimde seçtikleri 75 Türk bireyin mtDNA analizlerini yapmıştır.

    Çıkan sonuçlarda Türkistan bölgelerinde sık görülen M haplogrubuna %10; Azerbaycan ve Türkistan Türklerinde sık görülen H haplogrubuna %33.3, Altaylarda ve yine Azerbaycan Türklerinde sık görülen U haplogrubuna %36 oranlarında rastlanmıştır.

    Bu araştırmada, Avrupalı ile Asyalı toplumlarla Türkiye Türkleri arasında yapılan genetik karşılaştırma sonucu Türkiye Türklerinin genetik uzaklık oranı, Almanlar ile Fransızlara yakın olan Yunanlar ile 0.0507; Türkçe'yle aynı dil ailesi içinde bulunan Finceyi konuşan Finlerle 0.0247; ingilizlerle yakın olan ve Uygur, Kazak,Kırgız toplumlarından oluşan Orta Asya Türkleriyle 0.0011 olarak saptanmıştır.

    Edinilen bu verileri, Azerbaycan Türklerinin genetik yapılarının ingilizlere, Türkiye Türklerinden daha yakın olduğunu ve Araplara çok uzak durduğunu gösteren başka bir araştırma ile birleştirdiğimiz de, Türkiye Türklerinin genetik yapısının Azerbaycanlılara biraz daha yakın olmak üzere Azerbaycan ile Orta Asya Türkleri arasında konumlandığı belirlenmiş olmaktadır.

    Bu bilimsel bulgu yalnızca genetik verilerle değil tarihsel bulgularla da desteklenmektedir. Zaman içinde Türkiye'ye çeşitli Türk boyları yerleşmiş ve şu an ki Türk toplumunu ortaya çıkarmıştır.

    Bunların çoğunluğunu Oğuzlar, kalan bölümünü ise bugünkü çoğunluk Orta Asyalı Türk toplumlarının ataları olan Kıpçaklar oluşturmaktadır.

    Azerbaycan Türklerinin büyük çoğunluğunun da Oğuz soyundan gelen Türkler olduğu göz önüne alındığında bu bulguyu tarihsel veriler de doğrulamaktadır.

    Bununla birlikte ülkemizde yapılan antropoloji çalışmaları Türkiye Türkleriyle, Türkistan Türklerinin ırksal anlamda özdeş olduklarını ortaya koymuştur.

    Türkiye Türkçesi ise Azerbaycan, Irak,Gagavuz, Horasan,Salar, Halaç ile Türkmenistan Türkçeleri gibi Türkçenin Oğuz Dil Grubunun içinde bulunmaktadır.

    Türkiye Türklerinin kültürel varlığı ise gelenek-görenek inanış ile folklor bakımından yine aynı biçimde öbür Türk toplumlarıyla birçok ortak öğe taşımaktadır.

    Daha önce bu konuyla ilgili her türlü bilimsel gerçeklikten uzak bir takım savlar kamuoyunun önüne sözde bilim adı altında sunuldu. Bunlardan bir tanesi Türkiye Türkleri üzerine yapıan bir araştırma da 12 farklı Y kromozomu haplogrubunun bulunmuş olması ve bu sayıya göre düşünüldüğünde gerçek Türklerin şu an Türk sayılan kişilerin yalnızca %10'unu oluşturduğu dolayısıyla Türkiye Türklerinin aslında karma bir ulus olduğu savıydı.

    Böyle bir durumun söz konusu dahi olmayacağını yukarıda açıklanan genetik yakınlık araştırmalarıyla birlikte tarihsel, antropolojik, dil bilimsel ve kültürel araştırmalar ortaya koymuştur. Bununla birlikte bir toplumun gen havuzunda farklı Y kromozomu haplogruplarının bulunmasının o toplumun karmalığıyla hiçbir ilişkisi yoktur.

    italyanlar, Almanlar, Norveçliler, ispanyollar ile Ruslarda 7 farklı Y kromozomu haplogrubu saptanmıştır. Birçok Türk toplumunda ki Y kromozomu haplogrubu sayısı ise tıpkı Türkiye Türklerinde olduğu gibi 12 dolaylarındadır.

    Güncel ve bilimsel çalışmalar göstermiştir ki günümüzde Türkiye'de yaşayan Türklerin akrabaları halen Orta Asya'da yaşayan bir millettir.
    Tümünü Göster
    ···