/i/Yazılım

Umuyoruz ki geleceğin yazılımcıları bu altinciden çıkacak!
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    +1
    oğlum çok deişik lan ; yok { yok dğoru dürüst else if i bile kısaltmışları
    ilk öğrenirken bunlar niye budkar uzun diyodum
    şimdi kısa olunca garip geliyo
    ···
    1. 1.
      +1
      çoq hoş bişi amca ya
      ···
  2. 77.
    +1
    Python programlama diline geçmeden önce "Python işletim sistemine nasıl kurulur?" sorusuna cevap verilmelidir.Python ile program yazabilmek için sistemimizde Python programlama dilinin kurulu olması gerekir.
    "Python işletim sistemine nasıl kurulur?" sorusu birden farklı şekilde sorulması gereken bir sorudur.Bu yazıda şu sorulara cevap aranacaktır.
    GNU/Linux dağıtımı olan işletim sistemlerinde Python nasıl kurulur?
    Windows işletim sistemlerinde Python nasıl kurulur?
    GNU/Linux Dağıtımı işletim Sistemleri
    Günümüzde hemen hemen bütün GNU/Linux işletim sistemlerinde Python kurulu olarak gelmektedir.

    Python 2.x ve 3.x yazısında bahsedildiği gibi şuan da piyasada Python 2.x ve 3.x olmak üzere iki farklı Python sürümü bulunmaktadır. Kullanılan GNU/Linux dağıtımı işletim sistemlerinde Python 2.x sürümü kurulu olarak gelmektedir.

    "Sistemimde hangi Python sürümü kurulu?" diye düşünebilirsiniz. Bu sorunun yanıtını almak için, kod satırına şu kodu yazmanız yeterli olacaktır.
    ?
    1
    python -V
    Bu kod yazıldıktan sonra 2.x şeklinde bir çıktı alınması,sistemde sadece 2.x kurulu olduğu anldıbına gelmemektedir.Sistemde ki Python ile ilgili kesin rapor istenmesi durumunda aşağıda verilen kod, kod satırına yazılmalıdır.
    ?
    1
    ls -g {,/usr{,/local}}/bin | grep python

    Paket Deposundan Python Kurulumu
    Eğer sistemde Python 3.x kurulu değilse,GNU/Linux dağıtımlı sistemlerde kendi deposundan kurulabilmektedir.Python 3.x kurulmasını sağlayan kod şu şekildedir.
    ?
    1
    sudo apt-get install python3
    Windows işletim Sistemleri
    Şu bilinmelidir ki; Windows işletim sistemlerinde Python kurulu olarak gelmemektedir.Bu yüzden kullanıcılar Python'u Windows'a kendileri elle kurmak zorundadırlar.Python kurmanın Windows'a herhangi bir program kurmaktan hiç bir farkı yoktur.
    http://www.python.org/download/ sisteminden her kullanıcı kendi sistemine uygun olan Python sürümünü seçerek indirebilir.indirdikten sonra indirilen programa çift tıklayarak herhangi bir program nasıl kuruluyorsa o şekilde kurulum yapılır.
    ···
  3. 78.
    0
    Python 1990 yılında Guido van Rossum tarafından Amsterdam'da geliştirilmeye başlanmış nesne yönelimli, yorumlanabilen, modüler ve etkileşimli bir programlama dilidir.
    Pek çok insan Python isminin piton yılanından geldiğini düşünse de aslında durum böyle değildir. Python geliştiricisi Guido van Rossum, programlama diline adını The Monty Python isimli bir ingiliz komedi grubunun Monty Python's Flying Circus adlı gösterisinden esinlenerek vermiştir. Her ne kadar olayın aslı böyle olsa da Python programlama dilinin yılan figürü ile temsil edilmesi bir gelenek haline gelmiştir.

    Neden Python?
    Python dili C – C++ gibi dillerin aksine Interpreter, yani yorumlayıcı bir dildir. Dolayısıyla derlemeye gerek kalmadan çalıştırabilir ve bu sayede çok hızlı bir biçimde uygulama geliştirebilirsiniz.
    Eğer herhangi bir programlama dili biliyorsanız, Python'u öğrenme hızınız neredeyse okuma hızınızla doğru oranda olacaktır.

    Python'ın Simgesi
    Python'un temiz söz dizimi sayesinde Python'da program yazmak veya bir başkasının yazdığı programı okumak diğer dillere nispeten çok daha kolaydır.
    Ek olarak söz dizimi sadece girintilere bağlı olduğu için uygulama geliştiricileri söz dizimi ile uğraşarak vakit kaybetmezler.
    Python çapraz (cross) platform desteği syesinde birçok sistem üzerinde çalıştırılabilir. Pek çok Linux dağıtımının içerisinde Python 2.x sürümü yüklü gelmektedir. Ayrıca ülkemizde TUBiTAK tarafından geliştirilen Linux dağıtımı Pardus'un da bel kemiğini yine Python oluşturmaktadır. Popüler Linux dağıtımları da Python'u çeşitli uygulamalarını geliştirmek için kullanmaktadırlar. (Örnek olarak; Ubuntu Software Center)

    Python dünya çapında büyük üne sahip Google, Youtube, Yahoo! gibi şirketler tarafından yazılım geliştirmek için kullanılmaktadır. Ayrıca Google, ileri düzeyde Python bilgisine sahip kişilere iş imkanları sağlamaktadır. Python geliştiricisi Guido van Rossum 2005 – 2012 yılları arasında Google'da çalışmıştır.
    Python kullanarak masaüstü programlama, oyun programlama, taşınabilir cihaz programlama, web programlama ve ağ programlama çalışmaları rahatlıkla yürütülebilir.
    Python ile programlama yaparken kullanabileceğiniz pek çok IDE (Integrated Development Enviroment – Tümleşik Geliştirme Ortamı) mevcuttur. Bunlardan bazıları:
    Eclipse, Pydev, Eric, Komodo IDE, PyCharm
    Python insan beynindeki düşünme olayı temel alınarak tasarlanmıştır. Yani bir şeyin nasıl olması gerektiğini düşünüyorsanız, Python o şekilde gerçeklenimini sağlar.
    Python, içerisinde barındırdığı Garbage Collector (çöp toplayıcı) sayesinde uygulamanızın bellek kullanımını optimize eder. Bu durum uygulamanızın kararlılığını ve performansını arttıracaktır.
    Python, tamamı ile nesne yönelimli bir programlama dilidir. Popüler OOP dilleri ile yarışacak seviyede bir altyapıya sahiptir.
    Python, Java ve .NET platformları ile entegre biçimde çalışma yeteneğine sahiptir.
    Hepsinden önemlisi Python "özgür" bir dildir.
    Tümünü Göster
    ···
  4. 79.
    0
    http://dosya.co/3ubc4wdlo...E%C4%9Fitim_Seti.rar.html
    ···
  5. 80.
    0
    import string
    from random import *

    letters = string. ascii_letters
    digits = string. digits
    symbols = string. punctuation
    chars = letters+digits+symbols

    min_length = 8
    max_length = 16
    password = "".join(choice(chars) for x in
    range(randint(min_length, max_length)))
    print(password)
    ···
  6. 81.
    0
    Beyler Python öğrenmek istiyorum. YouTube da bi kanal eğitim videoları yayınlamış gözlemlediğim kadarıyla kolay bir dil. Kullanım alanları ve ne işe yaradığını bilen varsa beni aydınlatsın. Ayrıca elinizde yardımcı kaynak varsa yararlanmak isterim
    ···
  7. 82.
    0
    int sayi1, sayi2, sonuc;

    Console. WriteLine("Bir Sayı Giriniz");
    sayi1=Convert. ToInt32(Console. ReadLine());
    Console. WriteLine("ikinci Sayıyı Giriniz");
    sayi2 = Convert. ToInt32(Console. ReadLine());
    sonuc = sayi1 + sayi2;
    Console. WriteLine(sonuc);
    Console. ReadLine();

    num1 = int(input("birinci sayıyı giriniz :"))
    num2 = int(input("ikinci sayıyı giriniz :"))
    sum = int(num1) + float(num2)
    print('{0} + {1} = {2}'.format(num1, num2, sum))
    ···
  8. 83.
    0
    pythonda 4 satırda yazdığınız programı c# ta 8 satırda yazabiliyorsunuz.

    pythonda bilgim yok öyle internetteki örnek programları inceledimde yazımı basit ama kullanış ve piyasa durumundan haberim yok
    ···
  9. 84.
    0
    çok sevimli bir dil..
    bildiğin tatlı, logosu idle'ı falan..
    ···
  10. 85.
    +1
    Python temel programlama dillerinden biridir. Programlama ile ilgilenenlere baslangic dili olarak her zaman python\'u öneririm. Cünkü algoritmayı cözmeye en elverisli olan dildir python. Uygulamalar ile de daha da pekisir algoritma mantığı. Temel dil olması sebebiyle hicbir dil bilmiyorsaniz python\'u ogrenerek baslayabilirsiniz, zorluk cekmezsiniz ve bunun yaninda algoritma mantigini cozeceginiz icin ilerleyen zamanlarda assembly, java, c+ vs ogrenmek isterseniz daha kolay kavrarsiniz.

    Python kaynak bakimindan zengin bir kaynaktir. Turkce kaynak olarak istihza\'nin (yeni adiyla yazbel) python kitabını tavsiye ederim. Ucretsiz bir ekitaptir ve istihza tarafindan yazilip yayinlanmistir. 1000 sayfaya yakin koca bir dokuman oldugundan her sey sapina kadar anlatilmistir.

    Endustriyel muhendislikler ve cesitli yapay zeka bolumleri genel olarak python ile baslar derslere. Bilkent endustri mesela python verir ilk siniflara.

    Yapay zekayi kullanmak, teknolojik aletleri gelistirmek, mesela evinizdeki bulagib makinesini uzaktan kumandayla kontrol etmek icin python bilmeniz yeterlidir.

    Hadi baslayin yazbel python okuyarak. (Okuyup gecmeyin. Okurken uygulamak onemli bir detay. Programlama uygulama yoluyla ogrenilir aman dikkat. Yoksa acin youtubedan tutoriali, koyun kahveyi veya cayi, oturun karsisina next next diye gecin bi gib ogrenemezsiniz.)
    ···
  11. 86.
    +1
    bu entryi okuyan python'da uzman olmak isteyen kardeşlerim mesaj atabilir her türlü yardımcı olurum
    ···
  12. 87.
    0
    Çok tatlı bir programlama dilidir. Neredeyse her alanda kullanabilirsin. isveç çakısı gibidir. Yazımı bana göre daha basittir en güzeli de ";" yoktur.

    Genel olarak öğrenmek isteyenlere videolar önerilir belgeler önerilir. Buna çok takılmayın nasıl anlıyorsanız o şekilde öğrenmeye devam edin. Tabi boş boş okuyup he güzelmiş deyip geçmeyin. Gördüğünüz her kodu açın bir de siz yazın deneyin. Üstünde küçük değişiklikler yapın geliştirin. Böyle böyle gelişirsiniz zaten.

    Web programlama
    Cross platform programlar
    Ağ , socker yazılımları
    istatistik , veri bilimi
    Sistem programlama

    Vs vs. Baya yerde kullanırsınız. (Ne yapmak istediğinize bağlı)

    Neyse dil öğrenmek isteyip de hangisini öğrenmek istiyorum diye boş boş vakit kaybetmetin kafana göre seç bişi başla .
    ···
  13. 88.
    0
    kullandığım programlama dilidir. çoğu programlama dilini ağır giber
    ···
  14. 89.
    0
    Ram giber
    ···
  15. 90.
    0
    overrated
    ···