1. 1.
    +10
    siz belki liseyi bitirmemiş ya da ünv okuyor olabilirsiniz... özet geç diyenler için özeti yok biraz kafa yorunda bakın

    eğitim sistemimiz kötü olduğu için tüm avrupa ülkelerinin en taktan ülkesiyiz.(din baskısı dışında)
    Böyle eğitim sisteminin dıbına koyum, lise son öğrencisiyim... sınava 1 sene çalıştım ve bir tak çözemedim. bence Türkiye neden başarısız oluyor çünkü öğrencilere o kadar gereksiz ve boş bilgiler veririliyorki kafayı kaçırmamak elde değil..

    1 ingiliz eğitim sistemine bakalım

    öncelikle eğitim 6-11 yaş arası bizim tabirle ilkokul denilen şeylerde başlıyor ve ilkokulu bitirdiğinde böyle seçenekleri var

    ---ingiliz EĞitim Sistemi---
    3-5 yaşları arası zorunlu olmayan Nursery School (ana sınıfı) demiştik. Öğrenci Nursery School'u bitirdikten sonra altı yıllık Primary School serüveni başlıyor. Primary School'da iki yıllık "Key Stage 1" denilen bir seviye ile dört yıllık "Key Stage 2" denilen seviyeye ayrılmış. Primary School yaş ve sınıf olarak bizim ilköğretimin ilk bölümüne denk ama gösterilen derslere baktığınızda hiçte öyle değil.

    Primary School'da öğrencilere;

    -Art and Design(Sanat ve Dizayn)
    -Design and Technology(Dizayn ve Teknoloji)
    -English(ingilizce)
    -Geopraphy(Coğrafya)
    -History(Tarih)
    -Information and Communication Technology(Bilgi ve iletişim Teknolojileri)
    -Mathematics(Matematik)
    -Music(Müzik)
    -Physical Education(Beden Eğitimi)
    -Science(Bilim) gibi dersler veriliyor.
    Ayrıca Religious Education(Din Eğitimi)'de Key Stage 1 ve 2 de verilmek zorunda.

    Derslerde görsellik çok ön planda. Zaten buradaki Primary School'lara gittiğinizde koridorlarda o kadar çok sosyal faaliyetler var ki bir şeylere çarpmadan yürümek zor. Yani bir önceki cümlem biraz abartı mı oldu bilemiyorum ama bu ülkede öğrencilere yaptırdıkları her aktiviteyi sınıflarda veya koridorlarda sergiliyorlar. Burada ilköğretim öğrencinin yaratıcılığın geliştiği bir dönem olarak görülüyor ve onunla ilgili eğitimlere ağırlık veriliyor.

    Hollanda eğitim sistemine bakalım
    ---UKRANYA EĞitim Sistemi---
    Öğrencilerin üniversiteye kabulleri lise notlarına bakılarak yapılmaktadır. Burada öğrencinin hangi lise programında okuduğunun bir önemi yoktur. Mesela eşit ağırlıktan mezun olan bir öğrenci matematik ders notu en az üç ise bilgisayar mühendisliği gibi istediği mühendislikte okuyabilmektedir. Bununla birlikte 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları DGS sınavı olmaksızın kendi dallarında lisans tamamlayabilirler.
    Geçtiğimiz yıl Ukrayna'ya eğitim amacıyla 130 ülkeden gelen öğrencilerin sayısı 46 bin civarındadır.
    Ukrayna'da öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölümler ise;

    Tıp
    Mühendislik
    işletme
    Finans
    Sosyal Bilimler
    Yabancı Dil Eğitimi

    Ukrayna Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre Ukrayna'da yabancı öğrencilerin eğitim görmek için en çok tercih ettikleri şehir Kiev'dir.

    Ayrıca Ukrayna, dünyada en çok öğrencilerin eğitim için rağbet ettiği ülkeler sıralamasında 12. sırada bulunmaktadır.

    ---Çin EĞitim Sistemi---

    Çin’deki ortaokul eğitimi de zorunludur. Okul masraflarından muaf tutulan öğrenciler yalnızca kitap ve defter masrafları öderler.

    Ortaokul eğitimi 3 yıl sürer. Ortaokulda esas olarak şu dersler Çince, matematik, yabancı dil, fizik, kimya, ahlak ve bilişim dersleri veriliyor. Son istatistiklere göre, ülkede bulunan 60 binden fazla ortaokulda 60 milyon öğrenci var. Ortaokul çağındaki çocukların yüzde 90’ı eğitim görüyor. Çin’deki ortaokulların büyük çoğunluğu devlet okuludur.

    Zorunlu eğitim olmasından dolayı, öğrencilerin ilkokuldan ortaokula geçerken sınava girmeleri gerekmiyor. Eğitim birimleri, öğrencilerin okudukları ilkokulların bulunduğu bölgeye ve öğrencinin isteğine göre okuyacağı ortaokulları belirliyorlar. Bunun yanı sıra, kırsal bölgelerdeki öğrenciler şartları iyi olan merkezi okullarda yatılı öğrenci olarak öğrenim görüyorlar. Çeşitli bölgelerdeki eğitim kaynaklarının paylaşımını gerçekleştirmek için eğitimde bilişim olanaklarından yararlanmayı ilerletmek ve televizyon yoluyla eğitimi geliştirmek konusunda büyük çaba harcanıyor.

    ---

    Bunları baya araştırdım daha yazmadığım ülkeler çok evet herkez sınava giriyor birşeyleri yapıyor ama bizim eğitim sistemimiz gibi öküzlükler yok.

    Ve Türkiye eğitim sistemi

    ---Türkiye Eğitim Sistemi---
    • 6.Sınıftan 8.sınıfa kadar sınav olmaya başlarsınız(ben olmadım ama yeni sistem böyle)
    • Sosyal faaliyet yoktur(saat başına facebook'A giren ülkelerden birinciyiz.)
    • Spor alanı gelişmiş değildir(Türkiye ne basketbolda ne teniste hiçbişeyde avrupa kadar iyi değil.)
    • Üniversiteler yabancılar tarafından pek seçilmez
    • YGS,LYS eski adıyla ÖSS girmek için DERSHANE parası verilmelidir.
    • Dershanelerin mali bütçesi tavan yapar.
    • Öğrencinin sınava çalışıcam diye canı cıkar
    • Samsun'da YGS de birisi bayılır ölür...
    • Birisi diyabet cihazıyla sınava giremez.
    • Dinin eğitime etkisi vardır.
    • Genellikle özel okullarda torpil vardır(sınav için değil)

    Peki ya kral oldun, bu dünyanın kralı sensin.En kıyak üniversiteyi bitirdin en iyisi sen oldun diyelim. Deliler gibi çalıştın ve ne olmak istediğini oldun iş bulmak için bir gerek var mı?

    Daha iyi bir çözüm var mı?

    edit: torpille iş alma yada işsizliği saymazsak bence bütün sorunbu
    Tümünü Göster
    ···
  2. 2.
    +1
    @30 ben düşünceleerimi buraya sürdüm... elimi sürmek pek mantıklıca değil ve kusur yok
    ···
  3. 3.
    0
    ...
    ···
  4. 4.
    0
    ...
    ···
  5. 5.
    0
    ben neyin derdindeyim siz neyin
    ···
  6. 6.
    0
    kişisel gelişim kitaplarıda ınızıda gibeyim de yi ayırmayıda gibeyim a.q
    ···
  7. 7.
    0
    şuku...
    ···
  8. 8.
    0
    @45 bizim yurtta bi eleman vardı adam derste hocanın sesini kaydeder yurttada iyice dinler çalışırdı
    ···
  9. 9.
    0
    @1 önce dahi anlamındaki -de yi ayırmayı öğren sonra ahkam kesersin. hadi abisi doooğru yatağa şimdi.
    ···
  10. 10.
    0
    Kişisel gelişim kitaplarından beynini nasıl kullanıcağını öğrenirsen hiç bir sorun çıkmadan her türlü sınavı geçebilirsin.
    Özet olarak sana şunu söyleyeyim insan beyni şu metodları kullanarak kaydeder; işitsel, görsel ve dokunsal. Bu 3 özellikten sen de hangisi daha ağırsa onu bulacaksın(testi vardı şimdi hatırlayamadım bi ara bakarım aklıma gelirse) ondan sonra ona göre dersini çalışacaksın. Sürekli not tutacaksın, tekrar yazacaksın ki aklında kalsın. Günlük beyninin çalışması için gereken şekeri, yağı yani kısaca besinleri vereceksin ki düzgün çalışsın, egzersiz yapacaksın ki bir düzen olsun vücudunda çalışması için. Bahane üretmene gerek yok yani dostum, fikirlerine katılıyorum ama köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek zorundasın.
    ···
  11. 11.
    0
    amk lgs vardı gitti oks geldi onu geçtk lise 4 yıl oldu onuda geçtk öss ye girdk bizden sonra lys mi ne oldu sürekli bu işler degişir bu iş aynen şöyle olur takımın basına yeni teknik adma gelir işine gelmeyen futbolcuyu kovar kendi kafasına eseni alır aynen böyle ama hedeflerine ulaşmak istiyorsan köpek gibi çalışacaksın çünkü kmse seni şimdi giblemez ama ileride meslegnde yükselirsen giblencek konuma gelirsin
    ···
  12. 12.
    0
    canım benim hikaye anlatıyosun. avrupa eğitim sisteminin türkiye'de uygulanabilirlik ihtimali sıfırdır, hatta eksidir. toplum yapısı, kedicik adnanlar, fetolar, diğer bütün sağ sol orta görüşlerin köktencileri yüzünden uygulanamaz. avrupa'da uygulanabilmesinin nedeni bilime ve eğitime artık hiç bir siyasi, ideolojik görüş tarafından dokunulamamasıdır. bilim bu örnek verdiğin ülkelerde dokunulmazdır. burda evrim öğreten hoca sürülür hatta açığa alınır. bunun değişmesi yine eğitimle olur ama ülkedeki eğitim böyle bi değişime izin verecek türden bi eğitim değil. dolayısıyla üzgünüm en az bi 100 yıl daha bu taktan eğitim sistemi devam edecek. ne komünist devrim ne de başka bi devrim bu gerçeği değiştirebilir.

    gelelim sana. boşuna edebiyat parçalama hepimiz o taktan sistemin taktan sınavına girip taktan sorularını çözüp üniversiteye kapağı attık. ben ve benim gibi bi çok kişi de başka bir taktan sınav olan ales'e kasıyo. hepimizin ortak noktası eşek gibi çalışmamız. avrupa'da ha diyeni doktor mühendis yapmıyolar. orda da ya parasıyla alıyolar ya da yeterlik sınavlarıyla alıyolar. yani genç bi yerlere gelmek istiyosan inekleyeceksin. suçun büyük kısmı senin çalışmamanda üzgünüm liseli.
    ···
  13. 13.
    0
    bu ülkedeki polislerin çogu para için polis oluyor keyfdne degl ha bende istedigim meslegi seçtim 2 yıl hazırlkta kaldım atıldım şmdi baska üniversiten yne aynı bölm 1 den başladım sürekli önüne sıkıntı çıkar maddi manevi
    ···
  14. 14.
    0
    @1 naptın bilader sen
    ···
  15. 15.
    0
    @37 ben olsam her harikularda aileme derim ki ben kendi mesleğimi seçerim derim yani aile baskissi ile iş seçmek ne kadar mantıklıca ollabilir?
    ···
  16. 16.
    0
    @36 niye bir gib olmuyor çünkü eğitim sisttemi kötü... insanlar cahil yetişiyor. çözümü için bir öneri sürmek gerekirse neler olabilr bence kaçmk en basit çözüm olur
    ···
  17. 17.
    0
    ...
    ···
  18. 18.
    0
    ...
    ···
  19. 19.
    0
    ...
    ···
  20. 20.
    0
    ...
    ···