1. 1.
    +8 -1
    ördek giben bi toplumdan ne felsefesi bekliyosun amk yat zıbar
    ···
  2. 2.
    +5 -1
    yunanlılara bakıyorum en kral felsefeciler orda. platon olsun sokrates olsun, fransa da j.j. rousseau, almanlarınki ise imanuel kant, bir de bizimkine bakıyorum nihat doğan amk. bizde bir sorun mu var? düşünemiyormuyuz? yoksa biz binmiyiz panpalar?
    ···
  3. 3.
    +4 -1
    biz huur çocuğuyuz panpa
    ···
  4. 4.
    +3
    bir insanın felsefe yapması için karnının doyması lazım, barınması lazım felsefenin ilk konusudur bu.

    türklerin açlığı ise fiziksel değil, göz doymaması meselesi, biz manen hep açız, trilyon versen katrilyon isteriz amk, doymuyoruz nasıl felsefe yapalım
    ···
  5. 5.
    +3
    felsefe taşını izle
    ···
  6. 6.
    +2
    @7 bilim ve teknolojinin alt yapısını felesefe oluşturur.

    o yüzden bilim + gönül diyoruz.

    felsefesiz bir bilimin tek kanadı ekgibtir ve tek kanatlı kuş uçamaz.
    ···
  7. 7.
    +2
    çünkü türkler düşünmez giber
    ···
  8. 8.
    +3 -1
    ulan şimdi uzun uzun yazardımda değecekmi. bitane liseli okumadan etmeden küfür edicek en iyisi başımı ağrıtmıyım susayım
    ···
  9. 9.
    +2
    Bizim kafa hep binliğe çalışıyoda ondan göçebeden devşirme toplumlarda bu olur bide avrupa bizden daha önce yerleşik hayata geçtiğinden ötürü kültürü bizden daha oturmuş dünyada şöyle bi durum var baskın kültür her zaman diğerini saf dışı bırakır. Biz direk felsefeyi hazır alıyoruz adamların mezhepiyle bizimkide uymuyo tabi.

    ama bizdeki doğu kültürü şiirler hikayelerde gerçekten muazzamdır hakkını yememeklazım
    ···
  10. 10.
    +1
    felsefeci olabilmek için önce düşünmek, araştırmak ve okumak gerekir. biz ise düşünmeyiz, araştırmayız, okumayız. sadece boş boş konuşuruz her taku biliyormuşçasına.
    ···
  11. 11.
    +1
    @24 lan farabi ve ibn-i sina yeter. ama müslüman oldukları için dill. adamlarda kafa basıyomuş
    ···
  12. 12.
    +1
    çünkü yunanlılar top mk
    ···
  13. 13.
    +1
    anadoluda yaklaşık 100 medeniyet yaşamıştır taşşaklı olarak türklerin ne gibim oldukları belli değil. dur şöyle açıklim . almanlar sarı ingilizler uzun bacaklı renkli gözlü . Japonlar çekik gözlü araplar kara kıvırcık saçlı zenviler siyah gelelim türklere. malum Osmanlıdan katılan devşirmeler çalınan ecnebi çocuklar. kurtuluş savaşında yurdu işgal eden ingiliz Fransız italyanlar. erkekler ölünce nenelerimizle skişmişler o yüzden her gibime benziyoruz. bu yüzden bir türk dünyaya bedeldir. o mavi gözleriniz ananızın amından mı geldi sanıyorsunuz mongol kökenli binler. türklerde kavimler göçünde anadoluya geldiklerinde epey yunanlı gibmişler haliyle platon vs. anasınıda bir türk gibmiş olabilir. sonuç olarak bütün dünya gibişiyor.
    ···
  14. 14.
    +1
    çünkü bizim kadar bağnaz yobaz cahil bir toplum yok dıbına koyim kim ne derse desin bu böyle
    ···
  15. 15.
    +1
    http://inciswf.com/1290044914.swf
    ···
  16. 16.
    +1
    @88 dini kuralları sorgulayamazsınn tamam bunda hem fikiriz.din bir bütünlük değil kuralların oluşturduğu br kavramdır. dini hukuk kuralları gibi düşün. hukuğun verdiği kuralları sorgulayamzsın. çünkü kesin karar vermek zorundadır.iki seçenek vardır. yapıaln eyleme göre ya ceza verir yada ceza vermez.din budur. ancak dini kendi menfaatine kullanmak dinin sorunu değil, tamamen insanın kötü niyetinin bir sonucudur.

    hehh dediğime geldin işte. eğer insan kaynaklı bir bildiri olsaydı dinler, büyük kitleleri etkisi altına alamzdı. nasıl komünizm bu gün tutmadıysa, insan kaynaklı dinlerde büyük kitleleri etki altına alamaz.bir sürü sahte peygamber yok olup gitmiştir bu bağlamda.bu gün çağdaş bir yaşam standardında olan insanlar bile dini terketmeyebiliyor. bunun sebebi dinin akla düşünceye müdahil olan bir eylem olmamasındandır

    tabiki insanlar dini kitapalrdan öğrenebilirler ancak sosyologların ve felsefecilerin toplumu yönlendiren dinlere karşı sırtını dönmesi bence ekgibliktir. avrupa bunun örneğini bize en iyi şekilde vermiştir.ve dinin ders olarak okullarda okutulması felsfeye ve sosyolojiye destektir. kaldı ki akademik eğitim olarak genç yaştakilere verilen eğitim akılcı olmaz.sen lise çağındaki bir gence pgibolojiyi detaylı bir şekilde anlataya kalksan başarılı olamazsın. bu yüzden akademik bölümler farklı farklıdır.bu ilgi alanının değişkenliğiyle alakalıdır.

    ayrıca bu gün sosyoloji felsefe ve pgibolojiyi herkes çok rahat internet ortamıdnan öğreniyor. benim okulda ğrendiğim bütün dökümanların hepsi net ortamında mevcut. felsefecilerin makaleleri, sosyologların tesptleri vs vs.nasıl ki inanlar dini, kitaplardan öğrenebilirse, felsefe b,lim e pgibolojiyi de öğrenebilir.
    ···
  17. 17.
    +1
    aga felsefe yapan adamlara bak çoğu ununu elemiş eleğini asmış adamlar sabah akşam iç şarabı vur züte sonra hangi sandalye böyle olsam ben de felsefe yaparım amk felsefe yapabilmek için hayat mücadelesi veriyo olmaman lazım adam evine sandalye mi zütürcek yemek olarak ayrıca hangi sandalye?
    ···
  18. 18.
    +1
    @78 sosyoloji felsefe derken pgibolojiye döndü olay.olm din ,inanan insanlar için bir yaşam tarzıdır.sen dinden atomun parçalanma formülünü istersen üçün birini alırsın çünkü alanı değil. ancak toplumsal yaşamı idare ediyor mu .evet ediyor. dine uyan milyonlarca insan hayatını ekgibsiz sürdürebiliyor.
    insana pgiboloji öğretip karşısındakini analiz etmesinin dinle ve onun yöntemiyle hiç bir bağlantısı yok ki güzel insan. yani birinin varlığı öbürünü engellemediği gibi, yokluğu da diğerini bağlamaz.

    din en çok sosyolojiyle ilglidir. ama sosyoloji okuyup da dini yok saymayı düşünen bir kişi sosyolojiden gram anlamıyor demektir. çünkü avrupadaki ünlü sosyologlar bile incili açıp okuyup anlamaya gayret ettiler. nedeni ise şu : toplumu böylesine yönlendirebilen bir metni okuyup anlayıp, toplumun davranış biçimlerini rasyonel bir temele oturtmak için.

    ama türkiyede bu durum böyle değil. sanki kutsal kitabı okuyunca bilmi yada felsefe yapılamıyormuş gibi bir algı oluşturulmuş. oysan ülkemiz insanını hayatında önemli bir merkez olan bu kitabın halkı nasıl yönlendirdiğinin irdelemesi lazım.bu da böyle biline :D

    edit: tamam felsefeci değilim o bölümü okudum ama boş gezenin boş kalfasıyım kardeşim oldu herhalde istediğin buydu :D
    ···
  19. 19.
    +1
    sorgulanmaya engel olan dini kurallar değildir,ön yargılar ve tabulardır..din kurallardan oluşur. hukuk kurallarını bu yüzden örnek gösterdim. misal hukuk kurallarının sorgulanamaması senin sosyoloji ve felsefe yapmana engel mi ? değil

    sana sordum ben cevapladım amk :D neyse panpa aynı şeyleri söylüyoruz. sadece farklı alanlardaki olgular birbirine zıt değildir.ve din felsefesinin en büyük alanı ahlaktır.o kurallar değil.din felsefesi ahlakı açıklamayı temel alır
    ···
  20. 20.
    +1
    @71 saçmaladın lan .sen felsefeci misin ?

    din dersiyle sosyolojinin felsefenin okutulup okutulmamasının ne alakası var ? iki farklı kavram,iki farklı alan. bunca yıllık felsefeciyim byle bişi olamaz panpalar ya
    ···