1. 1.
    0
    açıklıyorum . geri gitmek şuan için sadece fantezi , ancak geleceğe gitmek bir olasılık sorusu olmaktan öte tamamen bilimsel bi gerçek .

    şimdi gib kafalılar iyi dinleyin , zaman dedigimiz olgu algılarımızın , yaşlanmamızın ötesinde gerçekten var olan maddesel birşey . şimdi amk salakları maddesel dedim diye hemen amk materyalisti falan diceksiniz diye açıklıyorum , maddesel olmayan hiç bişey yoktur zaten . oldugunu iddaa eden salaklar şöyle diyebilirler ; " yhaa şimdi sevmek , aşık olmak , iyilik kötülük falan bunlar ruhsal şeyler dimi yhaaa "

    hayır amk malı , bunlar insan vücudunda beyinde vs meydana gelen karmaşık kimyasal reaksiyonlardan başka birşey degil . ha diceksiniz telepati falan filan , olabilir bişey demiyorum , enerjisel aktiviteler olabilir amk ama bunlarda maddeseldir . elektrikte maddeseldir , ısı da , diger enerji çeşitleride . anladınız dimi lan geçiyorum şimdi bunları

    şimdi beyler , zamanı tanımlarken klagib örnek vardır hani . nehir akar , ve hiç bir zaman akan nehir aynı nehir degildir , çünkü sürekli bi hareket içindedir ve akar gider falan . zaman böyle bi olgudur , nehir gibi akar gider . kimi durumlarda yavaş akar , kimi durumlarda hızlı . fakat bu hızlılık ve yavaşlığı kıyaslarken başka bi zamansal akıntıya göre kıyaslıyoruz .

    misal şimdi dünya da bizim de içinde sürüklendigimiz , tabi oldugumuz bi zaman akımı var . bu zaman dünyanın fiziksel aktiviteleri sonucunda oluşturdugu birşey . peki bizde elimizdeki imkanlarla zamanda farklılık yaratabilirmiyiz ? yani zamanın dünyadakinden daha hızlı aktıgı bir durum ortaya çıkartabilirmiyiz ? mesela bir tren yapıp bu trende 1 hafta geçirdiğimizde dünyada 150 yıl geçmesini sağlayabilirmiyiz ? bu sorunun yanıtı tamamen tanıtlanmış bilimsel bir cevaptır , yani amk evlatlıkları geleceğe gitmek hikaye falan degil , televizyonun ilk yıllarında lcd tv lerin yapılabilecegini düşünmek gibi uçuk gelebilir , ancak bu sorunun cevabı kesinlikle ; evet .

    peki nasıl olucak bu amk olayı ? biz böyle bir tren vasıtasıyla gelecege gittigimizde dünyadaki binler ne yapıyor olcaklar ? trenin içindekiler ne kadar yaşamış ne kadar yaşlanmış olacaklar ? dünyadaki zamanı dünyanın hareketlerine müdahale ederek yavaşlatabilecek veya hızlandıracak olsak yaşanmışlıgımızı hissedişimizde bir degişiklik olur mu ? daha mı fazla yaşarız daha mı az yaşarız ? işte bu soruların cevaplarını açıklamaya kasıcam , başlıgı takip edin

    beni izleyin haberiniz olsun hahahaha

    edit : cypress hill nickli arkadaş bi site tavsite etti az önce , derinleşmek isteyen arkadaşlar kullanabilirler

    http://www.zamandayolculuk.com/

    ---

    edit : binler dalgaklavuzunickli arkadaşın kütlesel yöntemle zamanda yolculukla ilgili girdigi bi entry var onuda yazalım , tek yöntem ışık hızına yaklaşmak degilmiş , şöyle ;

    hah bir bilim adamı var züt lü möt lü soyadı vardı. adını hatırlayamadım. onun bir yazısını okumuştum. yaklaşık 100 sayfa. şimdi orada yine zamanda geleceğe gitmeyi anlatıyordu.

    adamın bahsettiği şey şu: eğer kütlesi çok yüksek ve içi boş bir kürenin içine girersek saatimizin tik-tak larının daha yavaş atacağı ve bu şekilde dışarıdaki insanların 100 yıl yaşadığını bizim 1 yılda yaşayacağımızdı. bu geleceğe yolculuk demek. (yani 100 yıl geleceğe seyahatimiz 1 yıl sürüyor) .

    elektromanyetik dalgaların dalga boyu, yüksek kütleli cisime yaklaşırken artar. eğer kürenin içindeki adamın saati elektromanyetik dalganın dalga tepelerinde bir "tik" atıyorsa bu kürenin içinde daha uzun zaman aralıklarında tik atacaktır.

    bu görecelik kurdıbının ispatındaki saatle aynı mantıkta olduğundan kürenin içinde zaman yavaşlar.

    tabi bu kadar büyük kütleli bir kürenin merkezinde nasıl sağa salim kalırız. burasını bana sormayın .

    dalgaklavuzu
    ···
  1. 2.
    0
    devam devam devam devam devam devam devam devam devam devam devam devam devam

    lan yannanlar devam ediyorm . panpalar , olay şöyle işliyor ;

    ışık hızını bilyoruz hani " c " olarak sembolize edilmiştir . hatta ebeveynler çocuklara " c ' eeeeğğ" yaparlar buradaki c de aynı şeydir hahahaha şaka lan okadar degil neyse beyler bu ışık hızına erişmek mümkün dışı birşey . erişirsek zaten ışık oluyoruz sanırım tam bilmiyorum . ama bu gibtigimin hızına yaklaşmak mümkün . şuanda yapamıyoruz ama ilerde yaparsak .. yani ışık hızına yaklaşabilirsek ;

    ışık hızına yaklaşabilen bir araç yaptıgımızda (buna tren demiştik yukarda) , bu treni dünyanın çevresinde ışık hızına yaklaşık bir hızda döndürdügümüzde , trenin içinde , dünyaya göre zaman daha hızlı kayıyor . yani binler , bu trende 1 hafta geçirdigimizde , dünyada 150 yıl geçmiş oluyor .

    çok ilginç degilmi beyler bu. ben çok şaşırmıştım .

    devam edicem devam edicem devam edicem devam edicem devam edicem devam edicem devam edicem
    ···
  2. 3.
    0
    devam devam devam devam devam devam devam devam devam devam devam devam

    evet yannanlar prensiplerim açısından başlıgı uplama amaçlı entry girip kirlilik oluşturmayıp , konuyu bir bütün olarak alt alta yazıyorum .böyle yaparakda prim elde edecegimi biliyorum. bunun bilincinde olarak yapıyorum ve dürüst olarakda bunu söylüyorum . hatta böyle bi dürüstlük yaparak yine prim yapıyor olabilirim . neyse beyler harbiden devam ;

    şimdi bu tren olayını sanırım biraz anladık . çünkü ben bunu tv de izledim sakat herifin bi programı vardı , buraya kadarki kısmını ondan ögrendim . bundan sonraki kısmını doğaçlama yaparak açıklamaya çalışıcam . bilgimde yok bu konuda aslında sağlam fizik lazım ama yok yani .

    şimdi beyler peki ok anladık tren dönüyo falan zaman farklı akıyo dünyada 150 yıl geçiyo ama trende bunu 1 haftada yaşıyosun falandır .buralar tamanda , dünyadaki zamanla oynama yapsak , yani trenle degilde şuanda içinde yüzdügümüz zamanı yavaşlatsak veya hızlandırsak ne olur ?

    mesela yavaşlatsak , daha mı çok yaşarız veya daha çok yaşasak bile bunu algılayabilirmiyiz ? biyolojik açıdan yaşlanma salt olarak zamanın akışından dolayımı gerçekleşir yoksa o zaman içersindeki sayılamaz nitelikteki eylemlerimizin sonucunda mı oluşur . yani yaşlanma = zaman x vsvsvs midir ? yoksa tek başına zaman insanı yaşlandıracak bir etkide bulunabilir mi ?

    işte az önce sıraladıgım sorular beynimin anasını giben sorular beyler . daha hızlı akan zaman ile daha yavaş akan zaman arasında nasıl bir farklılık vardır . hatta olayı abarttıgımızda zamanı durdurursak yani , zaman uzay hareket bütünlügündeki denklemlerde zaman yerine 1 yazarsak , sonuçları nsıl olur ?

    bunları doğaçlama olarak açıklamaya kasıcam , sizde başlık altına bişiler yazabilirsiniz bunlarla ilgiliki güzel noktalara deginelim , beynimiz afallasın anamız gibilsin vesselam

    devam edicem devam edicem devam edicem devam edicem devam edicem devam edicem
    ···
  3. 4.
    0
    devam devam devam devam devam devam devam devam devam devam devam devam

    evet beyler son olarak geldigimiz nokta , şuandaki zamana kıyasla daha hızlı veya daha yavaş akan zamanın , algılarımız , biyolojik yaşlanmamız vs gibi özelliklerle nsl bir ilişkide oldugu.

    yani beyler böyle bir trenin varlıgında trenin içindeki insan 1 hafta yaşamışlık hissedecek , bir hafta yaşlanıcak , kronometre tutsa (trenin içinde) 1 haftalık bir süre geçicek , ancak dünyada 150 yıl . çünkü hareketsel farklılıklar var . buraları az çok sindirdik falan . ancak tren olayını gibtir ettigimizde , direk dünyanın ve güneş sisteminin içindeki zamanı kurcukladıgımızda ne olur ?

    ancak şunu belirtmek isterim bu kısım tamamen spekülatif olarak kişisel fikirlerimdir .

    zamanı kurcuklarsak ne olur ? bu sorunun can alıcı noktası zamanın dünyevi yaşam içinde takılan insan üzerindeki etkileridir .

    insanın yaşlanması olayı mesela , mutlak olarak zamanın bir etkisimidir demiştik . bence hayır . bu durum zaman ve diger olguların sonsuz sayıda ilişkinliginden meydana gelen olaylardır .örnegin bugünkü zaman içersinde 1 yıl olarak adlandırdıgmıız dilim , zamanımızı yavaşlattıgımızda 2 yıllık bir dilime tekabül etsin diye bir örnek koyarken ortaya adını koymakta zorlandıgım bir sorun ortaya çıkıyor .

    şimdi bugünün dünyasının zamanındaki 1 yıllık olay , zamanı yavaşlattıgımızda 2 yıl oluyorsa insan için degişen birşey olmayacakmıdır ? yani sadece saatlerimize bir ayar çekip frekanslarını degiştirdigimizde yaşam süremizde herhangi bir degişim olmıcakmıdır ? baktıgımızda sanki böyleymiş gibi duruyor ancak hem olayı abarttıgımızda yani zamanı durdurdugumuzda akan birşey olmayacagı için hemde zamanı 1 yıl dan 2 yıllık sürece geçirme işleminde kullandıgımız araçlar bugünkü zaman akışını karşıladıgı için olayın daha derin oldugu sonucuna varabiliriz .

    yani zamanı yavaşlatırsak , bugünkü zamanla geçen 1 yıl , yavaşlamış zamanda 2 yıl olur diyemeyiz . zamanı gerçektende %50 yavaşlattıgımızı kabul ettigimiz halde , bu günün 1 yılı yeni yavaşlamış zamanda 2 yıl olur gibi bir önermede bulunamayız . çünkü bu zamanı algılarımızın dışındaki bir olgu oldugu gerçegiyle çelişmekle kalmıyor , hemde olayı abartıp zamanı durdurma noktasını düşündüğümüzde çelişkiler oluşturuyor .

    devam edicem devam edicem devam edicem devam edicem devam edicem devam edicem

    edit binler :

    bi arkadaş var okudum neler yazdıgını bilgili bin şöyle birşey demiş ; zamanın akışını degiştirdigimizde yavaşlattıgımızda falan tüm fiziksel kurallarda degişimler meydana gelir hani saatler yeni fiziksel kurallara göre işler falan gibi şeyler . panpa bunu kurcuklamıştım zamanında ancak atomik saat yapmış herifler ve yerçekimi etkilerine göre saniyenin milyarda biri kadarlık kısımlarda degişiklikler oldugunu saptamışlar . şimdi bu zamansal degişiklik sonucunda yeni fizik kuralları oluşur ve kullanılan atomik saattlerede bu etki eder yani adamlar yanlış ölçmüş falan dersek o adamlara hakaret etmiş gibi bişey oluruz . yani bu düşünebilecek birşey bu adamlarda bunun farkındadırlar sanırım okadar salaklarsa ölsünler amk
    Tümünü Göster
    ···
  4. 5.
    0
    rezerve
    ···
  5. 6.
    0
    reserved
    ···
  6. 7.
    0
    @2 sen niye rezerve yapıyon lan?
    ···
  7. 8.
    0
    dönüp okumam ama rezervuar
    ···
  8. 9.
    0
    @7 oraları doldurcam panpa , devamı reserved lara yazıcam. böyle yapıcam çünkü gereksiz yere başlıgı uplamak istemiyorum . prensiplerim var amk
    ···
  9. 10.
    0
    bi 10 gün ileri git de bütün vizeler zütüne girsin amk idealist üni. lisi
    ···
  10. 11.
    0
    akıllı biner takip edin devam edicem şimdi biz akıllıyız olm onlar gibi salak salak şeylerle ugraşmayız dimi panpalar
    ···
  11. 12.
    0
    sana iki sorum olacak: neden-sonuç ilişkisi kuramayan bir canlı için zaman nedir? geçmişe gitmek neden fantezidir?

    bu arada materyalizm anlayışını takdir ettim. benimkine benziyor.
    ···
  12. 13.
    0
    Hepsini okudum muallak, güzel yazmışsın.bu sorunun yanıtı tanıtlanmış gibisinden birşeyler yazmışsın kanıtlanmış olucak düzelt. Takipteyim.Son olarak şukunu da verdim.
    ···
  13. 14.
    0
    sırf zamanda yolculuk olayı var diye okduum ve bu postu rezerve ettim
    ···
  14. 15.
    0
    binler @2 yi editledim okuyun amg
    ···
  15. 16.
    0
    @13 tanıtlanmışsın da entellektüel olmuş düzeltme lan bin
    ···
  16. 17.
    0
    @12 hacı zamanda ileri gitme olayı karadelikle, ışıktan hızlı gitmekle falan diye biliyorum da geri gitmek öyle star trekteki gibi warp motorlarına bi gibler edip güneşle bişeler yapıp olmaz yani bizde star trek çocuğuyuz icabında ama bu olaylar öyle değil adamın zütünden kan alırlar kan
    ···
  17. 18.
    0
    @9 takdir ettim lan nick altına da giriyorum
    ···
  18. 19.
    0
    @16 aynen panpa felsefe sözlügü var bende , kanıtlanmış demiyorda tanıtlanmış falan diyor ordan yapışmış dilime . aynı tak panpalar ekşici huur evlatları gibi böyle ayrıntılara takılmadıgınzı için sizi seviyorum zaten . şimdi ben bu başlıgı ekşide açmış olsam amk yannanları konu hakkında bi tak bilmeyince hemen de yi ayrı yaz , ki olmamış falan gibi yemekteyiz triplerine girerler . bazılarıda google a yazıp bişiler okuyup eleştirirler falan . analarını gibiyim onların size bişey olmasın
    ···
  19. 20.
    0
    up up up
    ···